Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 526)

plakát

Jupiter's Legacy (2021) (seriál) 

Netflix nám připravil nový superhrdinský seriál. Je to ale úplně jiné, než na co jsme zvyklí. Dlouho nevíme, kdo je hlavní záporák, protože to se dozvíme až v posledním díle. V tomto světě existují hrdinové a snaží se konat dobro a nevměšovat se do záležitostí lidí. Ne všichni to ale ctí, a proto tu existují i padouši. Tito hrdinové už svět ochraňují 90 let a snaží se připravit další generaci na přebrání jejich žezla. Není to ale vůbec jednoduché. Dost se mi to libí. Akce je tam sice málo, ale když je, tak pořádná. Celé je to proložené flashbacky na rok 1929, kdy hrdinové schopnosti získali. Ne všem se ale zamlouvají a neváží si jich. Škoda, že se to pořádně rozjede až ke konci a my konečně víme, kdo je kdo. Snad nám dá víc odpovědí další řada, pokud nějaká bude. Nehrají tam žádné velké hvězdy, snad s výjimkou Joshe Duhamela. "Přimluvíš se za mě?"

plakát

Planeta Česko (2017) 

Sice mi úplně nesedl tenhle osobní přístup k dokumentu, ale špatné to nebylo. Samozřejmě to není na světové úrovni, ale i tak se člověk dozví dost zajímavých věcí. Komentář Kryštofa Hádka mi taky nijak nevadil. Ani jsem netušil, kolik pozoruhodných zvířat u nás žije. Velkou pozornost si například zaslouží rezervace u Milovic, kde najdeme zubry, koně a pratury. Je opravdu hezké, že se povedlo tato zvířata vrátit do naší přírody. Ne u všech zvířat se to však daří. Některé jsme díky své činnosti u nás vymýtili, ale naštěstí se díky regulacím vrací zpět. Jiné naopak profitují z naší devastace krajiny, například ptáci žijící v místech povrchové těžby hnědého uhlí. Určitě stojí si naši přírodu hýčkat a snažit se o její do největší rozmanitost.

plakát

Chaos (2021) 

Dle očekávání z toho ani lepší film vylézt nemohl. Doug Liman tentokrát udělal velký krok vedle. Ani nevím, kde začít. Člověk by čekal, že to aspoň to obsazení zachrání, ale bohužel ani to ne. Děj se odehrává v daleké budoucnosti na odlehlé planetě s lidskou kolonií. Z nějakého nepochopitelného důvodu zde lidé slyší a vidí své myšlenky, ale platí to pouze u mužů. Do čistě mužské kolonie ztroskotá mladá dívka v podání Daisy Ridley. Okamžitě se octne v nebezpečí a musí utéct. S tím jí pomůže Tom Holland, který je ve vesnici nejmladší. Poté už jen po cestě zjišťuje, že vlastně vše bylo jinak a že mu od mala lhali. No prostě je to dost průhledné a nemá to moc čím zaujmout. Nemá cenu to víc rozebírat. "Jsem hříšník!"

plakát

Naše planeta (2019) (seriál) 

Opravdu nádherný dokument s úchvatným komentářem Davida Attenborougha. Skládá se z více částí a každá se zaměřuje na jiný biotop. Podíváme se například do moří, džungle nebo na poušť. Je to neskutečně dobře udělané a záběry jsou vážně strhující. Vše podtrhává vynikající hudba. Určitě doporučuji. Taky je tu určitý apel na ochranu prostředí, protože vymýcení některých druhů je vážně na spadnutí...

plakát

Kde jsem doma (2020) 

Dost zvláštní film. Trochu mi to svým vyzněním připomnělo Parazita a zatímco spíš. Hlavním protagonistou filmu je Javier, který nemá práci a musí se spolu se svou rodinou vystěhovat ze svého luxusního bytu. Nese to velmi těžce. Změna nastane, když uvidí nový pár, který se do starého bytu nastěhoval. Sblíží se s nájemníkem a začne jim dělat ze života peklo. Javier se díky svým činům stane obětí vydírání a musí jednat. Udělá maximum proto, aby se dostal do této nové rodiny a tu starou hodí za hlavu. Film působí dost ponuře a negativně. "Nelži mi!"

plakát

Život v barvě s Davidem Attenboroughem (2021) (seriál) 

Další zajmavý přírodovědný dokument se skvělým komentářem Davida Attenborougha. Zaměřuje se na barvy a jejich funkci v živočisné říši. V prvním díle řeší jejich vnímání zvířaty a k čemu je používají. Ve druhém se zaměřuje na jejich využití braev pro maskování a tudíž i přežití. Poslední díl je spíše dokumentární a ukazuje nám, jaká technika byla pro dokument použita, případně vytvořena. Najdeme tu jedinečné pohledy, které nikde jinde nejsou, ať už ultrafialové, nebo polarizační. Také je tu zmíněn vliv člověka na změnu životního prostředí zvířat.

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Netflix nám přináší tuto osmidílnou krimi minisérii podle knižní předlohy od mého oblíbeného španělského režiséra. Sledujeme osudy několika postav, které se po několika dílech protnou. Každý něco skrývá a my nevíme, komu věřit. Jak souvisí zmizelá žena s mrtvou jeptiškou? Časem do hry vstoupí víc hráčů a vše se komplikuje. Děj se hodně točí kolem obchodu s bílým masem a věcí s ním spojených. Často vidíme flashbacky našich hlavních hrdinek. Nakonec do sebe vše zapadne a začne hra o čas i o život. Někdo se snaží prokázat svou nevinu a jiní zachraňuj svůj život. Je to dobře natočené. Jediný problém bych viděl v tom, že jsou některé zvraty snadno čitelné, a tak vás jen máloco v seriálu překvapí. I tak jde ale o dobrou zábavu, u které se určitě nudit nebudete "Kde jsou ty kazety?"

plakát

Mi mefahed mezeev hara (2013) 

Vážně zvláštní film. Taky je jediný izraelský, jaký jsem viděl. Celé je to o únosu údajného pedofila a vraha dětí. Dva chlapi se z něj ve sklepě snaží dostat přiznání. Poté se přidá ještě otec jednoho z nich. Používají násilí, ale stejně to nikam nevede. Místy se tu dějí až bizarní věci. Nakonec vše dospěje až k překvapivému finále. Je tento muž skutečně vrah? A kde se skrývá to, co muži hledají? "Zkoušel jsi oheň?"

plakát

Země kůlů (2010) 

Jeden z těch levnějších hororů. Je to vidět jak na upírech, tak na hercích. Děj se odehrává v postapo Americe, která je ovládána upíry. Lidé přežívají jen v malých komunitách a žádné zákony už neplatí. Sledujeme příběh Mistra, zabijáka upírů a mladého Martina. Ty osud svede dohromady a oni putujoí skrz USA směrem na sever do Kanady. Po cestě potkávají různé lidi a následně o ně přichází. Ani se nezdá, že by je to nějak štvalo. Děj si sice není špatný, ale ani nijak strhující. Je to prostě taková depka a místy je to dost předvídatelné. "Kdo je teď prezident?"

plakát

Battle Royale (2000) 

Dost drsný japonský snímek. Docela to svým nápadem připomíná Hunger Games, ale je to o dost brutálnější. Taky se tím určitě inspirovaly hry jako Fortnite a PUBG. Sledujeme tuto partu studentů na ostrově, kteří se postupně zabíjí. Přežít totiž může jen jeden. I když se tomu někteří ze začátku brání, nakonec jim nezbyde nic jiného, než se přizpůsobit. Někteří si to naopak užívají. Kdo nakonec přežije a dostane se z ostrova? Konec mě trochu překvapil. Pokračování už je prý slabší. "Bitva začíná."