Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 526)

plakát

Gran Torino (2008) 

Trvalo mi dlouho, než jsem se k tomuto snímku dostal. Ale stálo to za to. Clintovi tato role opravdu sedla. Hraje tu starého veterána, kterému umřela žena a snaží se v klidu dožít svůj život. Vše se ale změní díky jeho novým sousedům. Je dost rasista, takže mu ze začátku lezou krkem. Nakonec si ale k nim najde cestu a vše se změní. Film se může zdát docela předvídatelný, ale konec mě docela dostal. Vážně pěkné. "Z těch chlapů v práci už mě dost bolí prdel." :D

plakát

For All Mankind (2019) (seriál) 

Toto je jediný seriál, který mě z nabídky Apple TV zaujal. Zaměřuje se na alternativní historii, kdy Rusové vyhrávají vesmírné závody a dostávají se na Měsíc jako první. Američané samozřejmě reagují, ale ani to se neobejde bez komplikací. Vše se dost vyhrotí, takže se na Měsíci začnou stavět i lunární základny. Sledujeme osudy postav jak na Měsíci, tak na Zemi. Po pár nehodách se Američanům daří si upevnit své postavení, Rusové tam jsou jen minimálně. Děj se odehrává v letech 1969-1974. Na konci je skok do roku 1983. Dost mě to zaujalo. Je to dost promakané a věnují se hodně detailům a dobové přesnosti. Na seriál mě částečně nalákalo i dobré obsazení. Další série vše posouvá o level výš. Vztahy mezi USA a Ruskem se vyhrocují a boj o Měsíc pokračuje. Finále nás hezky nalákalo na rok 1995, kdy se podíváme i na Mars. :) "Hi Bob."

plakát

Poldové a nemluvně (2020) (seriál) 

A tohle má být jako vtipné? ČT se tenhle seriál teda vůbec nepovedl...

plakát

Kmotr III (1990) 

Konečně jsem se dostal k závěru této mafiánské trilogie. Děj se posouvá o 16 let dopředu a jen tam jen minimum starých postav. Michaelovo impérium je na vrcholu, ale hroutí se mu rodinné vztahy. Po docela velkém průseru je donucen se stáhnout a přestěhovat se na Sicílii. Z nových postav se mi tu třeba líbila ztvárněná Andym Garciou. Hraje tu Michaelova synovce. Dost se tu klade důraz na církev a opět jsme svědky neustálých vražd a podrážení se. Zase mi tu docela vadila přílišná délka. Určitě je to nejslabší díl série. Nějak to ale Coppola zakončit musel... "Co děláš s mou dcerou?"

plakát

Kmotr II (1974) 

Pokračování Kmotra se nese ve stejném duchu. Odehrává se asi o 10 let později a zobrazuje i Vitovo mládí v podání De Nira. Proč je to ale tak dlouhé? Klidně to mohlo být kratší. Michael přebírá otěže a je z něj drsný a nekompromisní don. Boj o moc stále pokračuje, takže vraždy a podrážení jsou na denním pořádku. Neví, komu může věřit. Zrádci mohou být všude.V minulosti je dozvídáme, jak se Vito dostal do Ameriky a jak si získal svou moc. Je to dost nezvyk vidět v té roli De Nira místo Branda. Dost postav tady v rámci vyřizování účtů odejde. Už chybí jen třetí díl. "Ty jsi úplně zešílel!"

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Má tento film naprosto revoluční vizuál? To zcela jistě ano. Dlouho jsem této Kubrickově klasice odolával. Začátek je trochu těžší skousnout. Pak to ale stojí za to. Je opravdu neskutečné, co byl schopný v té době natočit s tehdejšími technologiemi. Některé scény i dnes vypadají skvěle. Děj začíná na základně na Měsíci. Poté se dostáváme do vesmírné lodi, která má za cíl doletět k Jupiteru. Dva členové posádky jsou vzhůru, zbytek je v hibernaci. Po pár komplikacích sledujeme jejich souboj s palubním počítačem HALem 9000. Ani se nedivím, že film patří mezi kultovní sci-fi. Jen ten konec sem tam úplně nemusel mít. Každý to může pochopit po svém... Filmu dost přidává skvělá hudba, stojí za vidění. "Životní funkce ukončeny."

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Obsahuje tento film nejlepší westernovou znělku? To rozhodně ano! Konečně jsem se dostal k této hvězdně obsazené westernové klasice. Za nejlepší western bych to ale rozhodně neoznačil. Celé je to dost o atmosféře. Postavy jsou taky dobré, protože vlastně dost dlouho nevíte, kdo s kým a proč je, nebo není. Určitě je to ale zbytečně dlouhé. Dolarovky jsou podle mě lepší. Henry Fonda si tu střihl skvělou roli záporáka. Nejde nezmínit ani vskutku pohlednou Claudii Cardinale. Morriconeho hudba vše skvěle podtrhuje. "Vidím tu dva koně navíc."

plakát

Bandolero! (1968) 

Western s prvky romantiky? Proč ne. James Stewart nám ukazuje, že i na stará kolena zvládal hrát akční roli. Se svou bandou lupičů, hromadou peněz a krásnou dívkou jako rukojmí prchají z Texasu směrem do Mexika. V patách jim je šerif se svou partou. Po cestě naráží na bandity, kteří jim komplikují cestu. Nemůže to skončit jinak než velkou přestřelkou. Filmu dost přidává neskutečně půvabná Raquel Welch jako dívka v nesnázích. "Pro mě to jsou jen kauzy."

plakát

The Divide (2011) 

Hodně zvláštní film. Po jaderném útoku na New York se pár lidí dostane do protiatomového krytu. Netrvá dlouho, než jim začne hrabat a přijde ponorka. Ději se tam fakt divné věci, místy je to nechutné. A to jsem na tyhle věci celkem zvyklý. Je to sice boj o přežití, ale s ne moc dobrými vyhlídkami. Pro násilí se nechodí daleko. Konec je celkem drsný. Filmu trochu přidává pohledná Lauren German, kterou znám ze seriálu Lucifer. "Dej mu tu zbraň!"

plakát

Zabiják proti své vůli (2019) 

Takhle ujetý film už jsem dlouho neviděl. Daniel Radcliffe si vybírá čím dál zvláštnější role. Nejde přehlédnout výrazný vizuál a celkem originál akční scény. Celé je to dost laděné do herního stylu a připomnělo mi to filmy jako Scott Pilgrim, Sejmi je všechny nebo Hardcore Henry. Hudební podkres je taky dost šílený. Trochu tu hapruje děj a pár dalších logičností, ale to u takového filmu nesmíte řešit. Třeba to, jak by tento svět mohl fungovat za přítomnosti policie atd. Radcliffe tu hraje obyčejného nerda, který se po pár provokacích na internetu vzbudí s bouchačkami přišroubovanými k rukám. Nezbývá mu nic jiného, než se do této šílené vražedné hry zapojit. Je tam dost vtipných momentů. Jak to asi skončí se dá snadno domyslet. Určitě to ale stojí za to. "Kuchař taky nepřijde domů a nepustí si Ano, šéfe." :D