Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 524)

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Nakonec to nebylo tak špatné. Pokud tomu člověk odpustí jednodušší zápletku a pár dalších věcí, tak se to celkem dá. Akorát už je v tomhle věku těžší věřit Slymu, že by něco takového dokázal. V Mexiku mu unesou neteř a on se ji vydává zachránit. Naráží na komplikace, ale nakonec má úspěch. Vše ale nemůže končit jinak než velkou řežbou na jeho ranči, kde je schováno nespočet smrtících pastí. Snad už další díl nebude. "Vyrvu ti srdce!"

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Ani bych nečekal, že se na Kubrickovu klasiku dá tak dobře navázat. Mikeu Flanaganovi se povedlo skvěle. Děj se posouvá o 40 let a dost rozvíjí mytologii tohoto světa. Danny je už dávno dospělý a má své problémy. Občas si pomůže díky své schopnosti. Kontaktuje ho malá holka Abra, která je v nebezpečí. Jde po ní totiž jistá skupinka bytostí, které pojídají lidské duše. Začíná tedy závod napříč státy a hra o přežití. Dost se mi to líbilo a přišlo mi to originální. McGregorovi role Dannyho docela sedla. "Musím za sebou zavřít dveře."

plakát

700 mil v sedle (1975) 

Zajímavý dobrodružný pozdní western na motivy skutečné události. Zavede nás na koňské závody napříč prérií. Po cestě účastníky závodu čeká mnoho nepříjemných překvapení a jen pár z nich ho dokončí. Herecké obsazení je docela slušné. Kdo nakonec závod vyhraje a odnese si slíbenou odměnu? Budou všichni hrát fér? "Jak se to startuje?"

plakát

Pat Garrett a Billy Kid (1973) 

Tenhle western mě už tolik nezaujal. Možná je to i tím, že se jedná o životopisný příběh. Celé to je o nestálé Pattově snaze dopadnou Kida. Na něj je totiž vypsán zatykač, a tak staré přátelství musí jít stranou. Vše se neobejde bez zabíjení a střílení do zad. Třeba to tak tehdy fakt bylo... Alespoň je tu dobrá hudba od Boba Dylana. "Řekni mi, kde je!"

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Tento díl trilogie mi nepřišel nejslabší. Clint je opět proti obrovské přesile, se kterou si hravě poradí. Podobný děj má i film Poslední zůstává. Pořád je to ale kvalitní western. I když Clint na první pohled vypadá jako člověk, který si chce jen nahrabat pro sebe, tak se nakonec zachová správně. Jeho rozhodnutí ale ovlivní celé malé městečko. Opět filmu dost přidává vynikající Leoneho hudba. "Střílej na srdce."

plakát

Frank z džungle (2010) (seriál) 

Zajímavý přirodopisný pořad s tímto ukecaným Španělem, který kvůli zvířatům riskuje svůj život a objíždí celý svět.

plakát

Tulák z širých plání (1973) 

Poněkud netradiční Eastwoodův western. Ze začátku vás to ani nenapadne, ale časem vás trkne, že na tomto pistolníkovi není něco v pořádku. Každému to asi dojde někdy jindy. Clint přijíždí jako záhadný pistolník do malého městečka, kde začne dělat pořádky a velké změny. Má jim totiž pomoct ochránit město před bandity, které pustili z vězení. Ten si město rychle podmaní a každý skáče, jak on píská. bandité se blíží a atmosféra houstne. Podaří se jim útok odvrátit a kdo je vlastně on záhadný pistolník? Jinak to byla Clintova první režie westernu. "Nejsem pistolník."

plakát

Ladíme! (2012) 

Nikdy by mě nenapadlo, že si zrovna tuhle blbost pustím. Ale kupodivu je to docela vtipné. Obsazení je docela slušné, hlavně Rebel Wilson mě dost bavila. Celá zápletka je dost jednoduchá a snadno prohlédnutelná. Holky zpívají ve vysokoškolské acapella skupině, aby získaly vytouženou trofej. Musí se ale dostat přes řadu obtížných překážek. Je tam dost dobrých a chytlavých písniček. "Židi jsou jako Aboriginci." :D

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

Docela mě překvapilo, že je to lepší jak 1. Sice se to víc odlišuje od předlohy, ale je tam víc postav, mytologie a zajímavých tvorů. Taky tomu dost pomáhá větší množství akce. Naše Růženka se vdává za prince sousedního království. Vše se ale zkomplikuje a rozpoutá se válka s tvory z Blat. Feyové jsou úctyhodní válečníci a není radno si s nimi zahrávat. Podaří se v království nastolit mír? I herecké obsazení je dobré. "Jsi nejsilnější z nás."

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) 

Dá se tohle vůbec popsat slovy? Zřejmě ne, prostě šílenost. Určitě stojí za vidění. "Dělej, už tady máš bejt 4 minuty!" :D