Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 526)

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Dost zajímavý film z indiánského prostředí. Kevin Costner si na tom dal rozhodně záležet. Ukazuje tu život vojáka, kterého přestane sloužit armádě a chce zažít život v divočině. Seznámí se s indiány a postupně se spřátelí. Stane se jedním z nich, naučí se jejich řeč a najde si mezi nimi i ženu. Taková prostě pohádka. Je tam i pár akčních scén a tempo je dost pomalé. Určitě ale stojí si na to najít čas a nějak se vžít do jeho kůže. Snad jen zkrátit stopáž... "Ty umíš číst?"

plakát

Ten dvanáctý (2017) 

Jeden z nejdrsnějších survivalů, jaké jsem zatím viděl. Je na tom docela vidět, že je to evropský film. Možná to mohlo být o něco kratší. Po nepovedeném výsadku v Norsku se Jan Baalsrud vydává na nekonečný útěk před Nacisty. Po cestě mu pomáhají místní lidé i za cenu vlastního života. Nemá to vůbec jednoduché a musí po cestě překonat spoustu překážek. Některé momenty jsou dost silné. Ve filmu není moc akce. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout skvělý výkon Jonathana Rhys Meyerse jako nacistického velitele. Jon ani přes své strasti neztrácel smysl pro humor. "Je to tu lepší než v hotelu Savoy."

plakát

Contratiempo (2016) 

Že by španělský Nolan? Opět jeden ze snímků z kategorie nespolehlivý vypravěč. Pár věcí jsem uhodl, ale všechno ne. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, přítomnost jako výslech klienta v bytě a minulost, kde Adrián popisuje, jak se podle něj věci staly. Malá nehoda během mileneckého výletu těmto lidem dost zkomplikuje život. Jak vše zamaskovat, aby si nikdo ničeho nevšiml? To se snaží hrdina celou dobu vysvětlit. Věci ale nejsou tak, jak se zdají být. "Nemáte oheň?"

plakát

La cara oculta (2011) 

Poněkud zvláštní kolumbijský snímek. Rozjezd je dost pomalý. V podstatě se první polovinu filmu nic zajímavého nestane. Pak ale nastane onen zvrat a věci naberou pořádný spád. Dirigentu Adrianovi se ztratí přítelkyně. Po nějaké době se s tím srovná a najde si novou. Stále ale neví, jestli ta původní žije nebo ne. Dál zůstává v nejistotě. Víc asi nemá smysl prozrazovat. Herečky jsou jinak docela šikovné a je tam i temná atmosféra. :) "Tak otevři!"

plakát

Tělo (2012) 

Další skvělý kousek z mé série španělských filmu, který si s vámi celou dobu hraje a donutí vás přemýšlet. Manžel zabije svou ženu a ten samý den její tělo zmizí z márnice. Je okamžitě obviněn policií a zadržen v márnici. Pak už jen začíná hra o čas a nekonečné pátráni po důkazech. Tak jako s divákem si film hraje i s hlavním hrdinou. Vše se mu rozpadá pod rukama a on nemá nic kontrolou. Podaří se policii ho usvědčit, nebo bylo vlastně vše celou dobu jinak? Konec rozhodně stojí za to. Belén Rueda tu bohužel nemá tolik prostoru, ale zaujala mě i mladší Aura Garrido. "Toxin způsobí infarkt 8 hodin po aplikaci."

plakát

Los ojos de Julia (2010) 

Dost napínavý španělský snímek. Ani bych to nenazval hororem. Julia je zasažena smrtí své sestry a postupně ztrácí zrak. Po smrti svého manžela dostane možnost jít na operaci očí. Bydlí v domě své sestry, kde se neustále dějí divné věci. Pomalu se sblíží se svým ošetřovatelem Ivanem. Pak ale náhle zjistí, že vše není tak, jak se zdá a že se její život ocitá v nebezpečí. Podaří se jí ve zdraví přežít? Film skvěle pracuje s kamerou i napětím a ukazuje nám pouze to, co máme vidět. Belén Rueda je v hlavní roli vynikající. Těším se na další podobné snímky. "Zahoďte ten nůž!"

plakát

Coherence (2013) 

Neskutečně promyšlený film, který vás donutí přemýšlet. Parta přátel během společné večeře zažije dost krušné chvíle. Během přeletu komety se začnou dít dost divné věci. Otevře se brána do paralelních světů a lidé se začnou vyměňovat. Kdo z přítomných je váš přítel a kdo k vám nepatří? Na to se snaží přijít naši hlavní hrdinové. Hlavně konec je dost zajímavý. Škoda, že se netočí víc takových filmů... Hlavně postava Emily je super. "Zkusím vydírat sám sebe."

plakát

Uvězněni v čase (2007) 

Celkem zajímavý španělský film o cestování časem. Héctor se částečně náhodou dostane do stroje času, a to spustí nekonečný řetězec událostí. Ať už se snaží čemukoliv zabránit, akorát do toho víc zabředává. Během filmu se stane pár nečekaných věcí. Je to vážně chytré. Herců je tam jen pár. "Teď tu budeme jen klidně sedět."

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Docela šílený road movie od Ridleyho Scotta. Susan Sarandon a Geena Davis to celou dobu táhnou. Tyto dvě kamarádky se vydají na nevinný výlet, který se brzo zvrtne v šílenou jízdu před spravedlností. Celé to odstartuje nešikovná vražda, a pak už se to s nimi veze. Jedna šílenost střídá druhou. Člověk se až diví, jak jim to může celou dobu, tak procházet. Taková oddechovka. Drobnou roli tu má i Brad Pitt. Akorát to mohlo být o něco kratší. "Kdo neztratí hlavu, ten nepřijde o krk."