Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 525)

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Další starší kvalitní Scottův snímek se skvělým obsazením. Většina známých herců se tam ale bohužel jen mihne. Celá zápletka je vlastně dost jednoduchá. Kluk potká holku a kvůli ní a kufru plnému drog začne nekonečná honička po státech. Film začíná v Detroitu a pokračuje v LA. Tam se do toho vloží i lidé z filmového průmyslu. Je tam i pár akčních scén. Je poznat, že to psal Tarantino. Například scéna v hotelovém pokoji, i závěrečná přestřelka je dost přehnaná. Z drobnějších rolí bych vyzdvihl Garyho Oldmana jako ujetého pasáka nebo Brada Pitta jako sjetého spolubydlícího. Dost mě tu zaujala pohledná Patricia Arquette jako ujetá ex společnice Alabama. Prostě to stojí za vidění. "Vafanculo!"

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Dost promyšlený heist movie. Obsazení sice kromě Butlera není příliš známé, ale to ani nevadí. Celé je to o popichování mezi zločinci a policií. Kdo koho přechytračí a kdo a nakonec vyhraje? Je to jeden z těch filmů. kde člověk fandí spíš policii. Tenhle gang se s tím vážně neštve a jde opravdu přes mrtvoly. Na konci dojde i k velké přestřelce na ulicích LA. Konec mě trochu překvapil. "Nedělej to."

plakát

Muž v ohni (2004) 

Další kvalitní snímek ze spolupráce Scott a Washington. Danzel tentokrát hraje bodyguarda malé Dakoty Fanning v Mexiku. Po jejím únosu se ale vše zvrtne a on začne šílet. Nezastaví se, dokud nepošle všechny její únosce pod kytky. Jak to asi pokračuje si může každý domyslet. Akce je docela dobrá a místy i originální. Akorát nevím, jestli by mu to všechno prošlo. A jeho nezranitelnost je taky na dýl... Jo a prý je to podle skutečnosti. "Jak se jmenuje její medvídek?"

plakát

Star Trek: Short Treks (2018) (seriál) 

Docela zajímavý web seriál z prostředí Discovery. Ukazuje nám minulost některých členů posádky. Některé dílou jsou lepší, jiné slabší.

plakát

Přežít (1993) 

Dost silný příběh o tom, kam až mohou lidé dojít, aby zůstali naživu. Film vypráví o letadle uruguayských rugbystů, kteří v roce 1972 ztroskotali v Andách. Dlouhých více než 70 dní museli čekat na záchranu. Ne všichni to samozřejmě přežili. Poměrně krátké době jim došlo jídlo, takže jim nezbylo nic jiného než sníst mrtvé přátele. To ale asi není to nejzajímavější na celém filmu. Je to spíš to, kolik úsilí museli vynaložit, aby se odtamtud dostali. Smekám před nimi. "Já nechci umřít!"

plakát

Most špiónů (2015) 

Zajímavý historický snímek od Stevena Spielberga. Dostáváme se do přelomu 50. a 60. let, kdy zuří silná studená válka. Strany si vzájemně posílají agenty a situace se vyostřuje. Ruský agent je zadržen na území USA a má být souzen. Právník v podání Toma Hankse ho zastupuje. Daří se mu to tak dobře, že je nakonec přizván do Německa vyjednat jeho výměnu za zadržené Američany. Tam to samozřejmě není vůbec jednoduché, hlavně díky zdi. Nikomu se nedá věřit... Nakonec ale advokát Donovan udělá maximum a podaří se mu dostát svému cíli. "Máte pěkný kabát."

plakát

Než ďábel zjistí, že seš mrtvej (2007) 

Docela zvláštní film o tom, jak vám může jedno blbé rozhodnutí zničit celý život. Chamtivost dvou bratrů vyústí po pokusu vyloupit rodinné klenotnictví v tragédii, který určuje všechno další dění filmu. Děj není vyprávěn lineárně, ale dá se v něm lehko zorientovat. Ethan Hawke hraje jednoho z bratrů, toho prostšího. Zato Philip Seymour Hoffman ztvárnil toho mazanějšího a podlejšího. Najdeme tam i další postavy. Marisa Tomei tu bohužel nemá tolik prostoru. Po čase se roztočí kolotoč zabíjení, který se dá už jen těžko zastavit. Je to taky poslední film Sidneyho Lumeta. "Vždycky to byl měkota."

plakát

Obhájce (2011) 

Tak jako právnické filmy moc nemusím, tak tento mě vážně zaujal. A to nejen díky skvělému výkonu Matthewa McConaugheyho. Ze začátku to působí jako klasická obhajoba bohatého klienta. Po chvíli se ale vše změní a situace se obrací. Matthew je v situaci, kdy stojí proti svému klientovi, ale nemůže s tím nic udělat. Nakonec za pomoci své lsti vše brilantně vyřeší. Super je i šikovná Marisa Tomei jako jeho bývalá žena a právnička. "Stálí klienti se jednou můžou hodit."

plakát

Čas zabíjet (1996) 

Skvěle ztvárněný příběh ze soudního prostředí oblasti Mississippi. Obsazení je skutečně našlapané. Nejvíc prostoru mají Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey a Sandra Bullock. Sam je po znásilněné své dcery obviněný z vraždy dvou násilníků. Přesto, že čin spáchal se cítí nevinný. Matthew mu jako jeho advokát pomáhá se dostat na svobodu. Nemá to ale v tomto rasisty nasáklém prostředí jednoduché. Násilí a výhružkám se nevyhne jak jeho rodina, tak ani jeho blízcí. Vše se vyhrotí až do neuvěřitelných rozměrů. Zaslouží si otec znásilněné dívky dostat svobodu? "Představte si, že je bílá."

plakát

Vláda (2010) (seriál) 

Nepříliš zajímavý dánský seriál z prostředí vlády. Řešit věci jako povinné kvóty pro ženy v představenstvech firem fakt není pro mě...