Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (322)

plakát

Cena za něžnost (1983) 

Tak rozhodně věřím, že to není film pro širokou diváckou veřejnost! Tím se nepasuju mezi jakési filmové znalce a fajnšmekry, jen tomuto filmu prostě chybí mnoho vlastností pro masově úspěšný film potřebných. O to více ale nabízí. Musím přiznat, že i přes nepříliš rychlý spád jsem se výtečně bavil (nenudil se), smál se povedeným hláškám a komickým situacím. Herecké výkony pro mě osobně neměly chybu a i hudební stránka mi kupodivu velice sedla na notu. Doporučuju všem, aby nečekali žádný "spektakulár", ale nechali se pomalu unášet celým filmem.

plakát

Šimon a Matouš (1975) 

Několik velice vydařených a vtipných scén nepřevýšilo moje zklamání z celého filmu. Oba hlavní dvojníky jsem ještě zkousnul, ale ten kýbl nudy kolem a zejména trapný pokus o ztvárnění Louise de Funes (včetně českého dabingu) mi přišel hodně tragický.

plakát

Neříkej ani slovo (2001) 

Nelze než souhlasit s většinou - není to špatný film, herci i atmosféra velmi dobrý - ale ten závěr to prostě kazí a háže do koše s mnoha dalšími filmy. Čili jen lehký nadprůměr - 60%

plakát

Podivná pohostinnost (1990) 

V tomto erotickém thrilleru bude mladý anglický pár na dovolené v Benátkách podléhat svádění záhadného, staršího páru. Mary a Colin přijeli do Itálie, aby si vyjasnili budoucnost jejich vztahu, který se potýká s problémy. Brzy se seznámí s Robertem, záhadným majitelem pitoreskního baru. Ten je velkoryse rozmazluje spoustou vína a baví barvitými historkami ze svého dětství, které strávil s brutálním, dominantním otcem. O něco později, opilí a ztracení v labyrintu starobylého města, se pár znovu setkává s Robertem, který je ubytuje ve své velkolepé vile. Seznámí se také s jeho ženou Caroline , která trpí strašlivými bolestmi zad a zjevnou emocionální nestabilitou. Colina a Mary tento okouzlující starší pár fascinuje, a i když je zneklidňují jejich zjevné problémy, postupně se zapojují do jejich emocionálních a sexuálních her, které však náhle vyústí v násilí. Paul Schrader natočil tento snímek podle scénáře Harolda Pintera, jenž je adaptací románu Iana McEwana. Natasha Richardson si do té doby zahrála například ve Schraderově filmu Patty Hearst, jenž je portrétem dědičky novinového deníku, z níž se stala teroristka

plakát

Blind Heat (2002) 

Krásna Adriana je vdaná za bohatého a úspěšného majitele velké počítačové společnosti, Jeffreya Scotta. Po přestěhovaní do Mexika ji jednoho dne unesou a únosci žádají od manžela vyplatit vysokou částku. Jeffreymu na ambasádě doporučí, aby spolupracoval s profesionálním vyjednávačem Paulem. Ten chce dosáhnout kompromisu mezi policií a únosci, ale unesená Adriana má pocit, že manžel nechce zaplatit, protože má pletky se svou sekretářkou. Únoscové začínají být nervózní. Adriana upoutá pozornost jednoho z únosců, který se do ní zamiluje. Díky němu přežije a sama se vrátí domů. S manželem se rozvede a Paul mu prozradí, že za vším stála jeho sekretářka

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Pro mě osobně je ten film mírným zklamáním. Momentů, kdy mi film přišel zbytečně natahován, bylo víc než opravdu dobrých fórků. Bohužel film navázal na trend seriálu a už výrazně ztrácí na kvalitě (což je samozřejmě po tolika letech a sériích pochopitelné, ale zároveň smutné). Jinak doporučuju koukněte se na to spíš doma než v kině, protože alespoň mě rušili diváci mladší generace (12-), kteří se smáli každé blbosti a těch pár trefných fórků moc nepochopili.

plakát

Vládci loutek (1994) 

Buďme upřímní, není to příliš podařený film, celé mi to přišlo až okatě odfláknuté a naivní, ale úplný propadák to není - koukatelné to rozhodně je.

plakát

Perfektní skóre (2004) odpad!

Marně jsem první polovinu filmu čekal na nějaký moment, který by mi prišel alespoň mírně úsměvný (o vtipném ani nemluvím). Když se žádný takový nenašel, netrpělivě jsem celou druhou půli čekal jak ta blbost dopadne. Výsledek: Kruté pokoukání - ztráta hodiny a půl, které budete litovat. Opravdu nevím za co dát byť jen jedinou hvězdičku. Všem radím ruce a oči pryč. Film je proložen spoustou těch nejblbějších klišé.

plakát

Žár mládí (2002) (TV film) 

Přiznám se, že jsem ten film cca od poloviny začal brát spíš jako napínavou komedii. Dlouho jsem čekal na nějaké rozuzlení a pak to najednou skončilo. Jak to vlastně dopadlo? :-)

plakát

Matkou za každou cenu (1992) (TV film) 

Překvapivě slušné a celkem jedním okem koukatelné béčko. Nejde sice o film s originální zápletkou, ale celkově je to slušně zvládnuté (na jistě nevelký rozpočet). Nicméně konec byl trapně zjednodušený a rychlý, čímž byla postupně budovaná atmosféra uplně zničena.