Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (4 201)

plakát

(Ne)obyčejný kluk (2017) 

Pozor, tohle není obyčejná city vydírající báchorka! Konečně jednou není nejvyčnívající osoba z davu prvoplánovitě slzopudným středobodem celého filmu, a děj se překvapivě (a sympaticky) točí i kolem ostatních zúčastněných! Rozradostňující šleha.

plakát

Všechno nejlepší, Toby Simpsone (2017) 

Nenarazí-li zrovna na krásnou a tajuplnou Češku, se kterou by strávili milískový víkend na hudebním festivalu, lidé se zpravidla nemění... I když mě často rozčilovalo nepřirozeně srdíčkové chování hlavní ženské role, nemůžu jinak, a tu hvězdu navrch slabošsky přihodím. Za Edytin kukuč a za úžasný soundtrack, dávající vzpomenout na melancholické Life is Strange.

plakát

Nikdy nezestárnou (2018) 

Nemám v úmyslu srážet škarohlídsky edukační význam a celkové hodiny práce, které se za projektem Petera Jacksona táhnou. Co už vám ale nikdo nepoví, je, že se mnohé remasterované záběry opakují vícekrát, než je zdrávo, a taky že celá jedna část dokumentu stojí na ubíjejících černobílých skicách a frustrujícím válečném audiu (chápu, účel splněn). Kanonáda vypravěčských příběhů mohla taky občas spočinout, tichá výmluvnost obrazů samotných tak ve filmu v podstatě neexistuje. A to je trochu škoda.

plakát

Pátrání (2018) 

Hrozně dlouho jsem čekal na nějakej audiovizuální twist, kterej by změnil feeling celýho toho "notebookovýho filmu", a... a tak já teda nakonec nevykecám, jestli tu něco podobnýho je. Jen si myslím, že se mohlo jít víc na dřeň co se thrillerový části týče, a naopak ubrat na klavíru a srdceryvným soundtracku. Celková forma pak zabaví, ale nenadchne.

plakát

Když utichly trumpety (1998) (TV film) 

Krátké nahlédnutí do historie HBO aneb jak to vypadalo před nejznámějším válečným seriálem všech dob. Poloviční Bratrstvo neohrožených.

plakát

Bumblebee (2018) 

Hořkých sedmnáct 2: Akčních osmnáct. I transky můžou bejt komorní!

plakát

Aquaman (2018) 

Po x letech DCčko, za který se nestydim - sem na něj hrdej! Od poslední neskutečné mise s Tomíkem mě v kinech nic tak nepohltilo. Film klidně může bejt přeplácaná akční blbůstka s pitomě naivníma cheesy scénkama, ale když mě dokáže na subjektivních 20 minut pobavit podobně jako Aquaman, s maximálním hodnocením neváhám. Za mě prostě esence blockbusterové zábavy.

plakát

Shimmer Lake (2017) 

Svérázný debut. Naposledy se ve mně takhle elegantně mlátil vtip s napětím asi u Tří billboardů, a to je myslím přesně ta správná poklona, kterou tady můžu Netflixu vyseknout. Podobné filmy jsou poslední dobou nedostatkovým zbožím.

plakát

Zápisky o skandálu (2006) 

Tři uřvaný scény s dvěma skvělýma herečkama teda rozhodně nepovažuju za vrchol napětí, a ke svižnýmu thrilleru to má taky na míle daleko. U mnoha žánrově spřízněných filmů s horším hodnocením jsem se bavil mnohem více...