Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Oblíbení režiséři (10)

Peter Jackson

Sice jsem neviděl všechny jeho - zejména starší - filmy, jenže tenhle pán mi stejně jako všem ostatním učaroval naprosto famózním zpracováním knižní trilogie Pána Prstenů. Každý její díl jsem v prodloužené verzi viděl nejméně 10x.

Christopher Nolan

Christopher Nolan platí za jednoznačnou bombu co se jeho výbušných nápadů týče (neboť k většině svých filmů dodal i scénář). Nidky nezapomenu, jak mě napoprvé totálně odrovnalo jeho Memento (i když jsem ho úplně pochopil až napodruhé), jak jsem zapoměl dýchat u Dokonalého triku, nebo jak jsem se i napotřetí třásl v kině u Temného rytíře.

J.J. Abrams

Abramsovi zůstane do konce života vděčná půlka zěměkoule za vytvoření seriálu Ztraceni. Příběhy z ostrova, na kterém se dějí ne zrovna normální věci, a na kterém ztroskotala partička životem zkroušených lidí, byly do konce třetí série minimálně kulervoucí. Dá se říci, že od čtyřky nahoru jde již jen o nastavovanou kaši, jenže u tohohle chlapíka nikdy nevíte. Mezi jeho první filmový počin patří hypermoderní M:I3 a se světelnou rychlostí kolem nás brzy prosvištěl Star Trek... Jako scénárista momentálně ve Fringe předvádí něco neuvěřitelného...

Matthew Vaughn

Na co sáhne, to promění ve filmové zlato. Nejlíbivější akční scény století.

Paul Thomas Anderson

Vážně úchvatný režisér. Zejména jeho filmy Magnolia a Hříšné noci mi v druhé půlce roku 2009 tak učarovaly, že ihned po shlédnutí putovaly nekompromisně do TOP 10. Tenhle člověk ví, jak svou práci dobře dělat, a já jsem neskonale šťastný, že se při jeho hutných dramatech ocitám v té nejmrazivější pustině, kde i navzdory několikaminotové stopáže nemá nuda sebemenší šanci... Výborná práce s hudbou.

Sam Raimi

Stačí zmínit dvě série, a je jasno, netřeba více slov: Evil Dead a Spider-man.

Michael Bay

Chcete li filmy plné reálných výbuchů, megalomanských scén, patosu a nezastavitelné akce, pusťte si buď Skálu, Armageddon, Mizery, Pearl Harbor a nebo Transformers a máte zaručeno, že se budete minimálně "dobře bavit".

Steven Soderbergh

Z TOPky vyšoupnul strýčka Spielbegra, to je asi tak všechno, co k tomu můžu napsat.

James Cameron

Cameron je režisér s velkým R. Kdo neviděl filmy jako Vetřelci, Terminátor nebo Titanic, jako by snad ani nebyl. Po několika letech se pak svět konečně dočkal bodu zlomu v kinematografii - Avatara. Už se těšíme na dvojku!

Ovládací panel
192. nej uživatel Česko
115 bodů