Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (103)

plakát

Aftermath (1994) 

Snímek Aftermath se mi velice těžko hodnotí. Výpovědní hodnota vysoká, pojetí tématu a estetická stránka filmu šokující. Přesto všechno, jde o horor, který asi má v prvé řadě děsit. Aftermath však dělá i něco víc – nutí přemýšlet. Osobně jsem byla svědkem pitvy a doteď si pamatuji ty zvláštní pocity, které ve mně vyvolala. Lidské tělo bylo v tu chvíli předmětem zvědavosti medicíny a tak přede mnou ležel někdo, kdo kdysi býval něčí manžel, otec dědeček. Podobně jako Marta, tělo, která má smůlu, že se dostane na stůl zrovna tohoto výkvětu patologie. Tady se nám dimenze rozšiřují, protože Marta znamenala pro patologa navíc známost na jednu noc/pitvu. Zajímavý zážitek

plakát

Daleko do nebe (2002) 

Zlatá padesátá. Krásná auta, nablýskané hospodyně a jejich ještě nablýskanější domácnosti. Pod tím vším maloměšťácká omezenost, rasismus a předsudky. Bohužel, film jaksi plně nevyužívá možností, které daná doma a dané téma nabízí a chvílemi mám pocit, že jde o jakési povrchní nakouknutí na problém. Ale to díky přesvědčivé Julianne ani tak nevadí, pokud si pouze chcete užít smutný film o nenaplněné lásce v podzimních barvách.

plakát

Wanted (2008) 

Beckmambetovův styl a pojetí akčních filmů se mi líbí, stejně jako oddychový a přímočarý Wanted. Od začátku do konce jízda. Líbilo se vám to? Tak určitě (!!) nepřehlédněte jeho Noční a ještě povedenější Denní hlídku, která podle mě oplývá ještě větší osobitostí a originalitou, než Wanted. Takže ve výslekdu velmi slušné a pěkné 3*.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Zhlédnuta druhá série, díky které seriál nabírá obrátky. Hodnocení zvýšeno, stejně jako očekávání nad další zápletkou, či snad finále?

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Výborná učební pomůcka. Věřte nebo ne, když se nám učitelé všemožně snažili na střední škole vtlouci do hlavy somatologii, pouštěli nám s vítězoslavným výrazem na tváři Byl jednou jeden život.

plakát

Loving Annabelle (2006) 

Dle mého názoru značně přeceněný film. Loving Anabelle je jednoduše řečeno o „zakázané lásce“, osudovém setkání svobodomyslné a drzé studentky, nešťastné a až nepochopitelně pasivní učitelky, ve špatný čas a na špatném místě. Obyčejný příběh s poselstvím, líbivě, ale nevtíravě zpracován, s něžnou atmosférou začátku léta, s hořkým pocitem na konci.

plakát

Billy's Balloon (1998) 

Nepodceňujte balónky! Vždycky se tváří tak nevinně... Evil Balloon :-)

plakát

Genre (1996) 

Silné ****. Vtipné a nápadité.

plakát

Azumanga daió: The Animation (2002) (seriál) 

Roztomile ujeté, vtipné... dlouho jsem se tak upřímně nezasmála u animovaného seriálu. Díky skvělým vysvětlujícím titulkům jsem byla schopná si celý seriál vychutnat i s jeho "podivnými" vtípky, které bych jinak jako (zatím!!!) neznalec japonské kultury a souvislotí úplně nepobrala.