Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (212)

plakát

Aaaaaaaah! (2015) 

Kdo má rád seriál Mighty Boosh, tomu se tenhle úlet bude líbit. Během projekce postupně odcházeli diváci, ale já se bavil až do konce.

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Pytel nudy v krásném balení co se tváří jako jako něco extra. Hezky to napsal Psema. Dvě hvězdy za vizuální stránku. Jediné co mě zaujalo byla delegace k filmu v Thermalu. Jeden plešatý s vousy na bradě a tvářích jako ZZ TOP, druhý bez vousů, zato s vlasy jako zasloužilý rocker a ten třetí plešatý s knírem. Kdyby dali všichni hlavy dohromady, vypadali by jak houmlesák.

plakát

Aleluja (2014) 

Jediný film ze kterého jsem letos na 49. MFF v KV odešel.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Ten film pomalu plyne jakoby se jenom tak povaloval a přitom vůbec nenudí. Tedy alespoň u mě to platilo beze zbytku. Chápu, že kdo netuší, co to byl odsun Němců po 2. sv. válce bude poněkud zmaten.

plakát

Americký zabiják (2017) 

Jestli se na tu debilitu chcete dívat, tak dál nečtěte! To se tak prostě stane že pod člověkem vybuchne v moři atomová bomba, málem to sice převrátí několik letadlových lodí, tlaková vlna na nich urve kdejakou anténu či okap, ale dva týpci ve vrtulníku zažijou něco podobného jako Remek s Gubarevem při nácviku letu na Saljut 6 a jako bonus jinej týpek s propíchlým hrdlem ležící někde na jachtě která byla k vybuchující bombě nejblíž náhle vyplave svěží a oholen a bez propíchlého hrdla v Dubaji. Notyvole kdo tohle vymyslel.

plakát

Anthropoid (2016) 

Trochu jsem měl strach, že to bude něco jako Revival. Tedy během KVIFF vyhajpované nic. Ovšem opak se ukázal pravdou. Někde kolem poloviny filmu jsem sice měl pocit, že děj trochu vázne, ale trvalo to tak 10 minut, kdy jsem měl nutkání se podívat na hodinky. Na začátku filmu mi také zněla komicky čistá výslovnost českých jmen a názvů s použitím anglické výslovnosti. A to byla možná jediná věc, která mi přišla trochu divná, slyšet například Aňu mluvit anglicky. Ale to spíš dokáže vyhodnotit rodilý mluvčí, jak moc je rušivý přízvuk neanglických herců.

plakát

Apocalypto (2006) 

Na projekci jsem šel s obavou, že z těch 133 minut se minimálně půl hodiny budu nudit. K mému velkému překvapení jsem se nenudil ani vteřinu. K tomu co napsal Radek99 bych snad jen dodal, že vizuálně to byla pastva pro oči a hudba Jamese Hornera byla také úžasná.

plakát

Apollo 11 (2019) 

O Apollu 11 jsem hodně četl, ale takhle pěkně ucelený dokument o cestě na Měsíc jsem ještě neviděl. A navíc i po týdnu si myslím že můžu celou cestu odvyprávět včetně některých dialogů astronautů. #kviff2019

plakát

Astenický syndrom (1990) 

Pokud Kira Muratova chtěla, aby se na film lidi dívali až do konce, měla mít soudnost a udělat ho kratší. Alespoň o 50 minut. Tedy jestli ho točila pro diváky a ne pro sebe. Přitom to bylo docela zábavné, ale strašně utahané. Kvůli téměř nesnesitelné délce dávám 3, jinak bych dal i 4.

Ovládací panel
3 body