Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (112)

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Je to stejný nářez jako jednička! Zatím nejlepší film tohoto roku. Absurdita, brutální násilí, černý humor a šílenství pokračuje v neskutečné jízdě. Mother Russia válí, Chloe je zlatíčko, Jim Carry nepřekvapil ani nenaštval a Jackman složil moc pěkný soundtrack. Teď jenom zjistit, co hrálo za skladbu, když si podávali Colonela… A Matthew Vaughn má u mě opět plus - jeho vliv je na filmu znát, i když ustoupil v režii Wadlowovi.

plakát

Jack a obři (2013) 

Prozatím nejlepší fantasy film tohoto roku a velice příjemné překvapení. Obsazení sympatické, herci hráli s láskou a celé to působí krásně pohádkově a člověk má chuť vyrazit za dobrodružstvím. Možná bych dal klidně i půl hvězdičky navíc...nechápu, co film dělá v modrých číslech.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

První díl se mi líbil víc, než by pravděpodobně měl. Viděl jsem ho už třikrát a třikrát jsem si ho neskutečně užil. Ve dvojce však jako by veškerá novota vyprchala. Duchem je Do temnoty podobný svému předchůdci, ale něco mi tady chybí. Herci jsou super, příběh jakž takž, akce taky…nenapadá mě vlastně nic pořádného, co bych mohl vytknout. Ale film mě prostě nedokázal strhnout. Díval jsem se zcela nezaujatě. Možná to bylo špatným vygradováním? Zhruba od třetiny nedá film divákovi chvíli vydechnout a je to skoro nonstop akce. Bum, bum. Jeden průser střídá další. Pořád jsou všichni ve smrtelném nebezpečí a jak z něj uniknout, hned spadnou do dalšího. Nevím…asi jsem měl po skvělé jedničce moc velká očekávání. Dávám 70 %, ale spíš se kloním ke třem hvězdám než ke čtyřem…

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Naprostý nesmysl. Moc jsem nevěděl která bije. Céčkový film, v áčkovém hávu. Scénář je špatný, casting taky... Bylo tam tolik rušivých elementů, které mi bránili abych si to užil i jenom jako prostou zábavu. Podle mě je špatně natočená nuda. Přitom se toho neujali úplně špatní tvůrci. Někde ale šlápli vedle. Možná, kdyby scénář napsal jen jeden člověk?

plakát

Nevědomí (2013) 

Smíchejte Matrix, Moon a možná trochu Vesmírné Oddysey (Sally-Hal?)...a máte tady slabší mix, který neurazí, ani nenadchne. Je to zajímavé, napínavé, ale moc dlouhé. Bohatě by stačilo devadesát minut. Slabší čtyři hvězdy.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Na filmu mi vadí dvě věci, kvůli kterým nemůžu dát plný počet. 1. Jack Reacher je takový správňák až to bolí. Čekal jsem, kdy pomůže staré babičce s nákupníma taškama, nebo dědovi o berlích přes přechod. Dělají z něho velkého drsňáka co ignoruje pravidla a vytváří si vlastní zákony, ve skutečnosti je však jen Mirek Dušín, co se umí prát a střílet z pistole. 2. Proč se z toho snaží dělat komedii? Co měla znamenat ta trapná scéna s pálkama v koupelně? Nebo to jak ho lidé na autobusové zastávce schovali a ten černoch mu půjčili čepici. Takové blbosti úplně rozbijou jakékoliv napětí předtím film šikovně budoval. Jak pak má divák brát film vážně? S výjimkou těchto dvou bodů je slušná popkornová podívaná, která mě docela potěšila. Mimochodem srovnání s Bournem není podle mě na místě.

plakát

Samuraj Jack (2001) (seriál) 

Netradiční seriál, kde se jen velice málo mluví, důraz je kladen spíše na video a audio. To se dneska vidí jen málo - většina seriálu pro děcka jsou ukecané až běda. Samurai Jack je akční mix sci-fi, fantasy a všeho možného. Některé díly jsou neskutečný bizár. Nevýhodou je, že seriál končí otevřeně. Nečekejte tedy na šťastný konec. Oblíbené epizody: Jack and the Warrior Woman; Jack and the Three Blind Archers; Jack and the Ultra-robots; Jack and the Spartans; Jack in Egypt; The Birth of Evil; The Aku Infection; The Scotsman Saves Jack.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Je to dobrá popcornová zábava. Žádné velké překvapení se sice nekoná, ale úroveň je stále vysoká. Pro mě je to asi lepší než dvojka. Stojí to za návštěvu kina.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Po první epizodě je pro mě prozatím hvězdou seriálu Hugh Dancy. Těším se však, až to bude moct Mikkelsen pořádně rozbalit. Tahle dvojka vypadá na velice slibné ústřední duo.

plakát

Otec prasátek (2006) (TV film) 

Divný miš maš. Ze Zeměplochy jsem četl jen jednu knížku a ta mě nezaujala. Vůbec se v tomhle bizarním světě neorientuju a tenhle film je tak pro mě nepochopitelný chaos. Pár momentů bylo, ale celkově jsem zklamaný. Zaslaná pošta byla teda o dost lepší. Tohle je na mě moc velký bizár.