Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (191)

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Bezelstně přiznávám, že jsem se nechala nalákat návratem Tai Lunga v traileru. Byla jsem hodně skeptická. Fakt, fakt hodně. Ale z kina jsem odcházela nadšená. Jo, má to svoje mouchy. Jo, absence Pětky je o ničem. Komplexnost jedničky a dvojky to nevidělo ani z rychlíku. Ale bavila jsem se, bylo to vtipné a hned po opuštění kina jsem si dovedla představit, že na to brzo kouknu znovu. Jak už padlo v jiných recenzích, čtyřku vystihuje slovní spojení „nevyužitý potenciál" - protože scéna se záporáky mohla být skvělá, ale byla nedotažená a nakonec se tam opravdu objevili jen proto, aby tam prostě byli (a já si po traileru dělala teorie o redemption arc, hah). Ale přiznám se, že mě tolik nechytla ani trojka, a toto mě bavilo přece jen asi krapet víc. A český dabing i překlad super.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jestli Duna něco umí, tak být velkolepá. Precizní soundtrack tu odvádí ohromnou práci - a nepamatuju si, kdy jsem naposledy viděla důležitou bojovou scénu kompletně bez hudby, to bylo skvělé. O hereckých výkonech snad ani mluvit nemusím, naprosto perfektní. Hlavní hrdina jde snad po správné cestě, jen špatnými kroky... Jediné, co mě zaráželo, byly občasné skoky mezi scénami bez větší návaznosti, kdy se najednou postavy přemístily v místě a pravděpodobně i času a člověk si rychle musel domyslet, k čemu mezi tím došlo.

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Jedna velká nostalgická jízda. A jo, taky jsem u toho slzela. Člověk vyrůstá spolu s nimi, takže to k němu promlouvá o to důrazněji... především část věnovaná již zesnulým hercům byla velice dojemná. A bylo krásné vidět, jak si ti herci pořád rozumí, jak to ne vždy bylo růžové, ale taky jak na proces tvorby nahlíželi krom herců i režiséři a produkce, a to bylo hodně zajímavé. Jen škoda, že se toho neúčastnilo víc herců.

plakát

Percy Jackson a Olympané - Navštívíme říši zahradních trpaslíků (2023) (epizoda) 

Tak tohle bylo mnohem lepší než předchozí epizody! Akce se rozjíždí (byť tedy opět často tlumená kvůli nelogickému sekání scén), linka s Medusou byla super, mezi hrdiny to konečně funguje. Je jasné, že to je pro mladší divácké publikum, ale přesto mě občas zaráží ten nájezd na akci - pak useknutí a start nové scény, aniž by ten předchozí náznak vyeskaloval. Věčné tajnůstkaření mi především v této epizodě začalo brzy lézt na nervy. Ale ano, je tu posun od předchozích dvou epizod a jsem zvědavá na ty další.

plakát

Percy Jackson a Olympané - Stanu se nejvyšším vládcem toalet (2023) (epizoda) 

Co to pořád je za ty přechody mezi scénami? Totálně odbourávají veškeré napětí - a v tom je asi celý problém, než se do toho člověk zakouká, utne se to a odnikud se naváže nová sekvence. Necítím tak ty emoce, nárůst vážnosti zápletky, takže když dojde na vyloženě *gasp* moment, nefunguje to tak, jak má. Jediná situace takhle byla u souboje s Clarisse, tam to už mělo solidně nakročeno k tomu filmovému akčnímu jiskření, ale jinak pořád bohužel nic moc.

plakát

Bylo nebylo jedno studio (2023) 

Normálně mi to vehnalo slzy do očí. :') Roztomilé a trochu (víc) nostalgické vidět všechny hrdiny pohromadě. Od těch nejstarších po ty nejnovější - i přes ty zapomenuté (Eilonwy?!). Sto let, panečku.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Jednička je v tomto duchu kreativnější, ale druhá Bambitka si taky jede docela obstojně. Letos jsem na ni koukala podruhé a jo, myslím, že budu schopná ji sem tam o Vánocích zapnout i po následující roky, hrůza to není. Pořád to nenápadně jede proti politice, což mě strašně baví, na slovních hříčkách to taky neubírá, je to vtipné od začátku do konce - a málokdy se stane, aby mi dětský protagonista nelezl na nervy, tady jsem ale princeznu měla ráda od začátku. Jasně, Ferenc a Lorenc prostě jsou divní oproti jedničce, dějově to taky sem tam hapruje, ale celkově to je fajn podívaná.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Tak tohle bylo hodně zlý. Předně je asi třeba říct, že to není pohádka, jak se to prezentuje, spíš něco jako pohádka pro dospělé, jazykově i strukturově to cílí na úplně jiné publikum - a chybělo mi, že se o tom nikde nemluví jako o hororu, hororové prvky to v sobě má a vlastně to na nich pak celou dobu jede. Což o to, takhle by to šlo, netradičně to i začalo a párkrát jsem se zasmála, jenže když se v tomhle duchu nesl zbytek filmu, začalo se to v tom strašně plácat. Příběh podivný, návaznost spoustě scén unikala, některé tam byly prostě „jen tak" bez vysvětlení nebo dohry. Vtipné scény nefungovaly. Někdy po půlce mě to ztratilo, dokoukala jsem to, jen abych nehodnotila nedokoukaný film. Ale ani konec tady zrovna nefungoval. Za mě bohužel zklamání.

plakát

LEGO Disney Princezny: Dobrodružství na zámku (2023) (TV film) 

Pro tuhle verzi Sněhurky žiju :D Sladká, nevinná, nejnebezpečnější z těch všech. Každopádně je to akčňák pro děti a je to jasné, přesto mi tam trochu scházel podklad pro děj - jak se Gaston dostal tam, kde je? Jak Triton? Prostě jsme měli věci přijmout tak, jak byly, a vysvětlení minulosti bylo tak nějak halabala a to je škoda. Ale jinak to je kreativní a docela vtipné.

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Dobrá známka komedie je, když se chechtáte jak blázni, film běží sotva minutu a ano, ještě se jedná o úvodní loga. A skvělá známka je, když ten smích nemizí. Bože, tohle byla totálně ujetá komedie. Rozhodně nejlepší LEGO počin, co jsem zatím viděla. Lovestory Batmana a Jokera jak prase. A dabing i překlad naprosto skvělý! Batmana jsem si zkrátka užila se vším všudy.