Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (383)

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Průměrný Mission Impossible. Honičky, akční scény, high tech technologie, humor. Celé už je to všechno na jedno brdo a rozdíly mezi jednotlivými díly se ztrácí. Film nenadchne. Neurazí.

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Jedinečné. Doporučuji. Dlouho vážených pět hvězd. Jde o specifický, originální horror, který se celý odehrává na ploše počítače. Je cílený na teenagery, což je ostatně důvod, proč má tak nízké hodnocení - starší věková skupina se v něm nemůže najít, nedokáže se ztotožnit s hrdiny, s de facto usmrkanýma malýma děckama. Každopádně snímek splňuje všech sedm aspektů, které u filmů hodnotím, čili pokud chcete svůj přehled doplnit o netradiční film z virtuální reality, doporučuji. Nedoporučuji nemáte-li nadhled anebo Vám dělá potíže oprostit se od chování hlavních hrdinů.

plakát

Fotky zítřka (2014) 

Jedinečné. Doporučuji. Podhodnocený vysoce kvalitní film, který však není pro lidi, kteří nechtějí u filmů přemýšlet. ░ Originální thriller, který staví na jediném sci-fi prvku. Nerozpitvává technologie hollywoodským způsobem, ale ve dvou větách stanoví logiku celého příběhu, kterou se přesně řídí, takže nedojde k WTF momentu, což je u sci-fi filmů o cestování v čase raritní záležitost. ░ Perfektně zpracovaná charakteristika postav, které se každou sekundu vyvíjí a posouvají dále. Každá z nich má vymyšlené, co bude řešit dále a to i v neočekávaných situacích. Každá svým specifickým způsobem.

plakát

Šílený Max (1979) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Viděno po čtvrtém díle, který byl v kinech akcí našlapanou peckou, jedním z lepších snímků toho roku co vyšel. Zdá se, že první díl je natočen podobným stylem - akce stíhá akci. Jenže to, co v 79. fungovalo, pro nynějšího diváka působí dost lacině. Zvlášť bouračky, na kterých je částečně film vystavěn. Scénář 93 minutového filmu tvoří prvních 70 minut představování brutálního motorkářského gangu versus 23 minut posledních, kdy hlavní hrdina má důvod něco dělat a tak se tam i děje něco jiného než náhodně sestříhané ukázky toho jací jsou motorkáři zlí lidé a že život mají v paži.

plakát

Arrow (2012) (seriál) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Hodnocena první série, prvních 7 dílů. Přečten několikastránkový přepis scénáře (http://arrow.wikia.com/wiki/Oliver_Queen). Seriál staví na zajímavých základech, zpracování má však velké mezery. Postavy se chovají neuceleně, dochází k podivným wtf momentům, které by si neměl kvalitní seriál dovolit. Marně rovněž hledám originální část seriálu, tvůrci si půjčili kousek od řady jiných hrdinů (převlek, schopnosti, příběh, prostředí (bohatí)) a celá hlavní postava na tom mírně pokulhává. Pozoruhodně akční je přeskakování scén mezi "dvěmi světy" přítomnosti a minulosti na ostrově.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. 8. série, 22. epizoda - údajně divácky nejoblíbenější díl, naprostá ukázka nescénaristického přístupu, vyčerpanosti díla, jeho názorů a nápadů. Díl, na kterém lze nezaujatě zpozorovat, o čem je celý HIMYM - o náhodně slepených vtipech, které nejsou směšné ani nedávají smysl. O zábavě, kde se má divák radovat z toho, co vše se ještě může hlavnímu hrdinovi (Barney) stát. Dívat se na třicetiminutové utrpení, kde výsledkem má být, že hrdina nakonec odvětí "však sranda". Seriál významně ovlivnil kulturu svého času, ptám se - kde je kulturní obohacení? Má to být vtip? Pak lze odvětit, sami sobě se smějete!

plakát

Americký sniper (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Kterak Eastwood vykradl nápad svého předchozího filmu, odstranil vtip, zajímavé postavy a příběh, no a přidal tři tuny patriotizmu a zápletku stylu "jsem hrdina co zabijí děti". Nefunguje to. Děkujeme, tu máš nominaci na Oscara, přejeme hezkej důchod

plakát

Birdman (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Kde jsou ty časy, kdy Oskaři indikovali kvalitní snímek? Birdmanovi chybí napětí, nadhled a humor, nedrží se avizovaného žánru. Zároveň nic nového neobjevuje. Je to kardinalní, nudná sračka.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Jedinečné. Doporučuji. Gentlemanství Jamese Bonda křížené s akčními scénami a vtipy álá Kick Ass. Film, který si může s grácií dovolit úplně všechno. ░ Hlavní hrdina: Sorry, Love. Gotta save the world. ░ Švédská princezna: If you save the world, we can do it in the asshole.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Riddleyovsky grandiciózní. Dlouhé scény, obrovské bitvy, epické ve všech oblastech. Ale zároveň otřesně nudné! Dějová sračka zabalená v lesklém hávu. Dvě a půl hodiny ztraceného času.