Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Asi můj nejoblíbenější film vůbec. Nadpozemská hudba (děkuji, Ludovico), fantastičtí Cluzet, Sy, scénář plnej černýho (a vtipnýho!) humoru, ale taky nebetyčný lidskosti, kterou tuna dalších (jinak skvělých, ale tak nějak uměle slzopudných) filmů postrádá. Víc netřeba dodávat, všecko bych zkazila..

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Varování - následující komentář je nechutně sentimentální. Pokaždý, když dočítám nebo dokoukávám poslední díl, zmocní se mě takový zvláštní druh smutku který nemá nic společnýho s dějem. Neskutečně lituju, že to celý končí a že nic tak dobrýho už prostě nepřijde, a hrozně, až zoufale, bych si přála, aby kouzelnický svět doopravdy existoval. Harry Potter je celý moje dětství i dospívání a ani v dospělosti mě láska k tomuhle příběhu neopouští. Dokážu respektovat leccos, ale zkuste mi někdo tvrdit, že je Harry Potter blbost pro děti - a hodim po vás čimkoli těžkym, co mám po ruce. Filmy jsou skvělý (všechny, jen některé trochu víc a jiné trochu méně), přesto si ale pořád stojím za tím, že toho (logicky a samozřejmě) spoustu vypouštějí a tím pádem je bez znalosti knížek zážitek z nich poloviční. I tak ale velké díky tvůrcům za to, že to nepodělali - a finále je tak neskutečně epický a zároveň dokonale niterný zážitek.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump je vyprávěním o životě jednoho člověka, kterému říkali Forrest Gump. Forrest měl kamarádku Jenny a kamaráda Bubbu, to byli jeho nejvíc nejlepší přátelé. A taky znal poručíka Dana, co se smířil s Bohem, i když to nikdy neřekl nahlas. Forrest Gump měl sice IQ pod průměrem, ale měl i obrovský srdce a nakonec byl vlastně chytřejší než génius. Ne, marně hledám slova, není co říct k tomuhle snímku, všechno už bylo řečeno. "Našels už Ježíše, Forreste? - Já nevěděl, že ho mám hledat, pane."

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Takhle má vypadat Batman - a tím myslím film i fyzický vzhled postavy :)))). Fantastický začátek neuvěřitelné jízdy trvající tři skvělé díly. Nevydechla jsem ani na minutu. Pro mě nejlepší filmová trilogie vůbec, a to počítám i Bourna.

Počátek

Počátek (2010)

Nolan ve své nejlepší formě. Film, který musí člověk vidět alespoň dvakrát, třikrát, pětkrát....., aby si pokaždé víc a víc užil, jak moc je geniální.

Planeta opic

Planeta opic (1968)

Děsivě realistické a nadčasové, skvěle natočené a výborně zahrané. Navíc s fantastickou pointou na závěr. Ještě teď mě mrazí.

Město andělů

Město andělů (1998)

Vtipný je, že já vlastně nemám vůbec ráda Cage. Je to herec, který je pro mě absolutně nezajímavý, jeho filmy mě - až na pár výjimek - moc neberou a nebaví, nemám z něj pocit nějaké herecké lehkosti ve smyslu "dej mi scénář a já ti to zahraju, jak kdybych to žil už dvacet let". Stejně tak vlastně Meg Ryan. Tu sice ráda mám, ale chtíc nechtíc ji tak nějak mám zaškatulkovanou jako milou herečku z průměrných romantických filmů... A přesto si tady sedlo všechno úplně tak, jak mělo a kdybych mohla dát jednomu jedinému filmu šest hvězdiček, nejspíš je dám Městu andělů. Je to film,který se mi zaryl tak hluboko pod kůži, jak to jen jde.

Strážci Galaxie Vol. 2

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017)

Jízda od začátku do konce. Když mám sáhnout po nějaký marvelovce, většinou padne volba na tenhle kousek. Je strašně jednoduchý oblíbit si postavy jako Iron Man nebo Spiderman, jde o typický superhrdiny. Stejně jako je jednoduchý zamilovat si Endgame, protože k tomu spěje předchozích milion filmů, je to velkolepý, dojemný a skvěle natočený. Vedle toho se tak může na první dobrou zdát, že jsou filmy jako Strážci galaxie trochu vedlejší, jen do kontextu, aby doplňovaly a vysvětlily další děj a dovedly nás k tomu kýženému velkolepému závěru. Jenže tak to není. Jakmile totiž přijdete na chuť humoru Strážců galaxie, musíte si je zamilovat a jste ztraceni. Dvojka je za mě ještě o úroveň lepší než jednička a funguje fantasticky i sama o sobě. Servíruje jednu hlášku za druhou a k tomu skvělej příběh, ke všemu humoru navíc ale zvládá i vypjatější momenty (ano, zase jsem to vobulela). Stallone v miniroli a Kurt Russell moc potěšili. Ledově klidně hláškující Drax válcuje úplně všechny a Rooker.... To už bude navždycky Yondu Udonta. Hustej Mary Poppins!

Zápisník jedné lásky

Zápisník jedné lásky (2004)

Je to sladký? Je, a místy fakt hodně. Ale ono to nevadí, když to člověka chytí upřímně za srdce. A tak moje romantický, naivní a hloupý já, který by si přálo svět lepší, hezčí a plný Ryanů Goslingů, plesá, skáče radostí a pláče dojetím. Linka vypravěče tomu celému dodává hlubší rozměr, povyšuje příběh nad jiné, tradiční klišé snímky a dojímá mě, jen si na ni vzpomenu. Své taky dělá fantastický casting, protože Ryan Gosling je jako vždy skvělej, Rachel McAdams, ač nepatří mezi mé oblíbenkyně, mu zdatně sekunduje a chemie mezi nimi je prostě neskutečná. Postava Allie je minimálně místy trochu protivná, ale zaplaťpánbůh za to, protože díky tomu se z plochého charakteru stává člověkem, se kterým se lze identifikovat. Vzhledem k její rozmazlenosti a protivnosti o to víc dojímá Noahova láska, jenž je tak prostě hlavním sympaťákem celého filmu, kterému v mých očích nejde nepřát. A tak kdykoli slyším ten nádherný klavírní motiv, nechávám se unést do světa, ve kterém láska na celý život existuje - a já, nenapravitelný romantik, chci věřit a věřim, že takový svět je skutečný.