Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (25)

Croodsovi

Croodsovi (2013)

Clark Duke pojmenoval Thunkova mazlíčka "Douglas", což je jméno jeho zástupce.

Croodsovi

Croodsovi (2013)

Za léta vývoje filmu se děj změnil z příběhu dvou kamarádů - Gruga (Nicolas Cage) a Guye (Ryan Reynolds) - na rodinný příběh s několika hlavními postavami.

Perníkový táta - Felina

Perníkový táta - Felina (2013) (epizoda)

Rozložíme-li název poslední epizody Felina (2013), dostaneme "Fe" jako železo (převládající chemikálie v krvi), "Li" jako lithium (nejpoužívanější kov při výrobě metamfetaminu) a "Na" jako sodík (důležitý prvek v slzách). Uvedené výrazy konečný díl více než vystihují. „Felina" je rovněž anagramem pro "Finale" (závěr).

Perníkový táta

Perníkový táta (2008) (seriál)

Seriál má 62 epizod. V periodické soustavě je 62. prvkem samarium, používaný k léčbě rakoviny plic.

Večerníček

Večerníček (1965) (pořad)

Animovaná znělka Večerníčků se postupem doby jejího používání od roku 1965 až do současnosti stala nejstarší televizní znělkou v České republice. Používána je od léta roku 1965, barevně pak od roku 1973.

Večerníček

Večerníček (1965) (pořad)

Ve znělce se Večerníček nejprve 7krát otočí po celé obrazovce, pozdraví „Dobrý večer!“, poté vyběhne po 20 schodech, poté skočí dolů, povozí se na houpacím koníkovi, koník se poté změní v otevřené osobní auto a následně v jednokolku. Po celou dobu znělky přitom chlapec volně rozhazuje listy papíru, který je celkem 24 v souvislosti se 24 hodinami, po kterých se vrací, přičemž poslední list pak ukáže směrem k divákům a na něm je logo České televize. Závěrečná část obsahuje úvodní část obrazu úvodní znělky puštěnou pozpátku, rozloučení zní „Dobrou noc!“.

Večerníček

Večerníček (1965) (pořad)

2. ledna 2011 byl Večerníček a motiv pozadí z animované znělky součástí upraveného loga Google, aby tak připomněl výročí svého prvního vysílání.

Večerníček

Večerníček (1965) (pořad)

Po postavičce byla pojmenována planetka 33377 Večerníček, objevená 12. února 1999 Petrem Pravcem v Ondřejově.

Vražedná hra

Vražedná hra (2012)

Matthew Fox kvůli své roli držel přísnou dietu a pravidelně cvičil, aby tak nabral dostatek svalové hmoty a ztratil velké množství tělesného tuku.

Vzepřít se obrům

Vzepřít se obrům (2006)

Ve filmu se objevuje portrét Marka Richte, hlavního fotbalového trenéra na univerzitě v Georgii.

Vzepřít se obrům

Vzepřít se obrům (2006)

Film byl nejprve natočen jako HD video, později byl však přenesen na film.

Ranař

Ranař (2011)

Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008) (seriál)

Katey Sagal, představitelka Gemmy, je od října roku 2004 manželkou Kurta Suttera, tvůrce seriálu.

The Playboy Club

The Playboy Club (2011) (seriál)

Krátce po premiéře seriálu Sean Maher, který ztvárnil Sean Beasleyho, odhalil pro časopis Entertainment Weekly Magazine, že je homosexuálem.

Reklama