Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční

Recenze (15)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Mé nadšení z této ságy, které se hned během druhého dílu rozplynulo se po tomto díle proměnilo ve znechucení. Scény které byly slabé, ale mohly působit zajímavě i vtipně v prvních 3 dílech, se změnili v nekonečnou palbu nudných a opakujících se záběrů v tomto díle. A ano souhlasím s uživatelem "Falko" klidně, by to podstatné mohlo být v rozmezí asi půl hodiny. Nečetla jsem knižní předlohu a možná právě proto, my tento film přišel časově naprosto nepochopitelný, s pocitem že se vše odehrává v rozmezí 2 týdnů. Závěrečné scény mě opravdu dorazily. Myslím že i jako velký fanoušek hororů můžu s klidem duše říct, že jsem neviděla nic ubožejšího, nechutnějšího a víc degradujícího ženské pohlaví než byl tento film. Původně jsem za vzhledovou stránku a za příběh postavy Jacoba chtěla dát ** ale pak jsem se zamyslela a došlo mi, že tolik toho bylo špatně, že víc než * prostě nedám.

plakát

Gidam (2007) 

Poměrně příjemný film, s jemnými hororovými prvky, které nejsou strašidelné, ale alespoň minimálně zajímavé. Hudba se mi líbila, jednoduchá ale příjemně laděná ke zbytku filmu. Příběh místy tolik zamotaný, že jednotlivé návaznosti příběhů je těžké vysledovat ale rozhodně tento 'jinými řečeno nudnější' typ hororu mi vyhovuje více než kupa krve a příběh nikde jako ve velké části hororové historie. Já bych to u sebe zařadila do, neurazí, nenadchne, ale rozhodne to nebylo plýtvání času. Nevýhody jednoznačně, občasné ztrácení se v ději a někdy až nesmyslná rozuzlení. A proto bych i navázala na komentář od "Iva8bitova" že je to opravdu přeplácané.

plakát

Valdemarův odkaz (2010) 

Zatím zajímavé, dobrý příběh, docela mě i zajímá jak to dopadne, no nezbývá mi ohodnotit vše až jako celek, ale začátek zatím průměrný.

plakát

Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009) 

Kdybych to měla brát jako vážný pokus o opravdový horror, tak bych tomu asi nedala více než * , ale jelikož jsem si tu "komediální" část tohoto filmu bezvadně užila, dokonce i hororová klišé. Je to vtipné, je to i něco jako horor, dohromady sranda :), hodně věcí bych dotáhla, ale stálo to za to.

plakát

Prokletý (2009) 

Celkový příběh, nebyl nijak špatný, párkrát jsem se i lekla. Téma "strašidelný dům" je jedno z mých oblíbených, ale zároveň jen těžko někoho překvapí. Docela zajímavé, konec se mi ale moc nelíbil, očekávala jsem něco zajímavějšího a větší rozuzlení.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Tak jsem se dnes vydala do kina s očekáváním dobrého hororu s dobrými herci, zajímavým tématem a výborným trailerem a odešla jsem s takovou nechutí a zklamáním jak už dlouho z kina ne. Téma psychiatricko-psychologicé mě velice zajímalo (už díky tomu že je to můj obor), ale tento film mě nemile překvapil hned v několika bodech. Židovská tématika která mě už u amerických filmů opravdu nezaujme a nepřekvapí užitá v tak nedůstojné formě, snové relace vytržené z růžové knihovny opepřené rádoby strašidelnými motivy smrti. Naprostá absence napínavých+lekavých motivů (taková Baf! klišé pro horror ne B ale spíše Z) a konec, u kterého jsem od začátku přemýšlela jestli se vydá cestou já chytrý oni blázni či oni chytří já blázen, mě překvapil něčím, co se jen tak nevidí oni chytří a já ještě chytřejší naprostý blázen s hrdinou v duši. Neudržela jsem smích, překvapivě jako více lidí v kině a proto jsem byla opravdu ohromena hodnocením které tu vidím. Na závěr bych chtěla jen dodat, každý musí vidět sám aby uvěřil a hodnotil a hvězdičku si zasloužilo zajímavé téma které vás donutí v kině sedět až do konce.

plakát

Spirit - divoký hřebec (2002) 

Výborné použití hudby, napínavý animovaný příběh plný emocí výborně vykreslených v němé koňské tváři. Očekávala jsem málo dostala jsem mnoho.

plakát

Hračky (1992) 

Jak koukám na to nízké hodnocení tak mě napadlo, že to asi bylo jinak pochopeno z mé strany a že jsem hledala hloubku, kterou možná mnozí ne. Já si za svým pohledem stojím a myslím, že tento film má myšlenku.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Zajímavé drama s překvapivou proměnou hlavního hrdiny. Po pravdě se mi také těžko věří v tento převrat, ale Edward Norton me prostě dokazal přesvědčit. Je to spíše příbeh o životě člověka, který se dozvěděl, že je všechno jinak, nejde o to jak silná může být ideologie, ale o to, jak slepá je nenávist bez důvodu ( a nebo hůře, s vymyšleným nebo podstrčeným důvodem). A pokud něco v životě provedete, nikdo vám to neodpáře.

plakát

Kurýr 2 (2005) 

Když to neberete vážně, je to úžasná podívaná plná filmových efektů a je to proste legrace :))