Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (511)

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Film měl nádhernou atmosféru. Přijde mi, že byl často až moc přeplácaný nesmyslnými scénami, ale jinak byl hrozně milý a měl krásnou atmosféru.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Asi je v pořádku, že v japonském způsobu myšlení ještě trošku tápu. Což znamená, že ve filmu jsou věci, na něž neznám odpověď. Jinak toto však byl film, na který jsem měla náladu, hrozně se mi líbily hlavní postavy a animace. Prostě mě snímek pobavil, odpočinula jsem si u něj a ještě mi zbyl hezký pocit po dokoukání.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Já se na to stejně koukám jen kvůli té nádherné animaci. Jinak příběh mi přijde nezáživný a herecké výkony tak na trojku. Spousta klišé, strojených amerických pouček a rad do života, samozřejmě byly součástí i srdceryvné scény, které se mnou však ani nepohnuly. Je mi to hrozně líto, protože scény bez záporáků a ničení armádního vybavení pěti domorodci, byly prostě vizuálně nádherné a to ostatní je akorát tak přebilo, zazdilo a zkazilo.

plakát

Chlapec, krtek, liška a kůň (2022) 

Tento film je nádhernou pastvou pro oči. Škoda je, že scénář je velmi násilný. Myšlenky jsou krásné, ale slova nepřirozená, trochu klišé. Přesto je film velmi milou podívanou a kdyby autoři trochu ubrali na kalendář s citáty koncipovaném příběhu, byl by to jistě jeden z nejlepších animovaných filmů.

plakát

Země a popel (2004) 

Krásný film s nádherným scénářem. Měl být pomalý a zdlouhavý, protože to k němu patří. Ale chvílemi to bylo neúnosné. Absence hudby mi také vadila.

plakát

Fanaa (2006) 

SPOYLERY První polovinu se díváte na romantickou slaďárnu plnou trapných písniček, malých dramat a spoustou poezie, do půlky to dokoukáte jenom proto, že jste beznadějně zamilovaní do tady velmi plochého Aamira. Prostě totální kýč, vůbec nevíte, kam se to může vyvinout. Snad jen šťastný happyend se vším všudy, dokonce i milostnou scénou a získáním zraku. Americký film by tady skončil, ale nás čeká ještě dobrá hodina. V půlce se to totiž totálně převrátí. Umění Indů totálně převrátit film v půlce a flipnout i postavy je neuvěřitelné. Celou dobu, co se díváte na ten film a teď už vás dokonce pohltí, nevěříte, co se děje a jste neuvěřitelně zvědaví, jak to dopadne. Samozřejmě občas kroutíte hlavou, jak někdo dokáže natočit tak špatné bojové scény, ale ty jsou i v ostatních filmech a mnohdy daleko horší, takže to tomuhle odpustím. Celkově to byla slátanina, ale nelituji, že jsem to viděla. Film mi nejde z hlavy. Bylo zde totiž geniálně ukázáno, že když je člověk zamilovaný, často s tím nic nezmůže, ať je ten druhý jakýkoliv. A je pak schopen ho milovat i nenávidět zároveň a dělat hlouposti. Vždyť my jsme byli společně s hlavní hrdinkou zamilovaní do vraha a teroristy. Který byl zároveň docela hodný až mi ho bylo líto. A nešlo s tím nic dělat a prostě jsme mu přese všechno celou dobu fandili.

plakát

Isi a Ossi (2020) 

Až na samotný příběh je film originální, chvílemi velmi vtipný. Možná bych vytkla přemrštěnou stopáž a nucené natahování filmu četnými zvraty.

plakát

Luca (2021) 

Nádherné animaci se nedá vyčíst absolutně nic a moc se mi líbilo prostředí prosluněné Itálie. Jistá originalita v průběhu byla, a přestože příběh opět jel v zajetých kolejích a ničím nepřekvapil, nevadilo mi to a na film se mi koukalo velice dobře.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Vždyť podle popisu i Galerie je to úplně stejný jako Noc plná zázraků! Ale proč? Vždyť je dokonalá! Uvidíme, jestli ji toto trumfne, ale pochybuji.