Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (8)

Jaroslava Adamová (herečka)

14.02.2008

Na scéně se objevila již za války v Divadle Větrník, později byla členkou vinohradského a karlínského souboru a Městských divadel pražských. Adamová je herečka obdivuhodného rejstříku, od vypjatě dramatických a tragických postav přes vytříbené umění konverzační dramatiky až ke komediálnímu herectví s darem groteskního nadhledu… (více)

Jean-Louis Trintignant (herec / režisér / scenárista)

09.02.2008

Po maturitě na avignonském lyceu studoval na právnické fakultě v Aix-en-Provence. V roce 1950 odešel do Paříže, kde navštěvoval herecké kurzy Charlese Dullina a Tanii Balachové. Divadelní dráhu zahájil roku 1951 v souboru Raymonda Hermantiera, s nímž účinkoval v Schillerově Marii Stuartovně, Mollièrově Donu Juanovi a… (více)

Danielle Darrieux (herečka)

08.02.2008

Otec byl očním lékařem a její matka pocházela z rodiny polských emigrantů. Od mládí projevovala hudební talent, učila se hrát na klavír a na pařížské Konzervatoři studovala hru na violoncello.Jako čtrnáctiletá debutovala před film. kamerou hlavní rolí svéhlavé dospívající dívky v adaptaci románu Ireny Nemirovské Ples (r. W.… (více)

Michel Serrault (herec / scenárista)

08.02.2008

Od svých šestnácti let navštěvoval herecké kurzy v pařížském Centre Dramatique de la rue Blanche, aby se připravil ke studiím na Konzervatoři, na kterou však stejně nebyl přijat.Profesionální kariéru zahájil roku 1946, kdy podepsal smlouvu na turné po Německu s divadelní společností Jean-Marii Serreaua. Po absolvování dvouleté… (více)

Andréa Ferréol (herečka)

13.11.2007

Jako osmnáctiletá se rozhodla pro herectví. Nejprve navštěvovala v Paříži kurzy Jean-Laurenta Cocheta a v další herecké průpravě pokračovala u Antoina Bourseillera v Centre Dramatique du Sud-Est v rodném Aix-en-Provence, kde také debutovala na jevišti v Molièrově hře Sganarelle čili Domnělý paroháč. Na festivalu v Avignonu se… (více)

Chiara Mastroianni (herečka)

13.11.2007

Je dcerou herců Marcella Mastroianniho a Catherine Deneuveové. Třebaže nemá herecké vzdělání, brzo se prosadila. Skutečný herecký debut absolvovala po boku své matky úlohou Anne, dospívající dcery citově vyprahlé notářky (Catherine Deneuveová), v rodinném dramatu Mé oblíbené období (režie A. Téchiné).Její první hlavní rolí byla… (více)

Isabelle Huppert (herečka)

13.11.2007

Vyrůstala se svými čtyřmi sourozenci ve Ville d'Avray. Po maturitě na lyceu v Saint-Cloud studovala ruštinu a orientální jazyky na Faculté de Clichy a krátký čas působila jako učitelka ruštiny. V roce 1968 vstoupila na konzervatoř ve Versailles a v hereckém vzdělávání pokračovala od roku 1972 u Antoina Viteze na Státní… (více)

Vlasta Žehrová (herečka)

13.11.2007

Narodila se v Havlíčkově Brodě. Pochází z muzikantské rodiny, od dětství hrála na klavír a chtěla se věnovat hudbě. Navštěvovala také dramatický kroužek Jiřiny Steimarové a pak vystudovala hudebně-dramatické oddělení pražské konzervatoře. Poté ještě na Filosofické fakultě divadelní a filmovou vědu. Již během studia na… (více)

Reklama

Ovládací panel
12 bodů