Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (673)

plakát

Nepřítel (2013) 

Film má zcela jistě hlubší význam, je tajemný. Na první pohled se ovšem jeví banálně. Jednotlivé záběry se stereotypně opakují, jakýsi obrat nastává v momentě, kdy Adam začne pátrat po svém dvojníkovi, či sám po sobě? Závěrečná scéna s pavoukem nečekaná. Výborný Jake Gyllenhaal.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Vizuální podívaná především. Děj poutavý a tajemný. Hodně prvků naprosto originálních. A tolik výborných herců na jednom plátně se jen tak nevidí. Ralph Fiennes a Willem Dafoe stojí v čele.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Něžné vlny jsou celkem ubohé a nudné dílo. Vadí mi hlavně to retro se vším všudy, kdy současní herci hrají dvojí role. V a po totalitě, byť někteří z nich totalitu nestihli zažít. Děj značně pokulhával, udržovaly ho ryšavé herečky.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Bytí stoletého staříka je vtipné a ujeté. Časová retrospektiva také - mládí i stáří komplikované, ovlivnění lokálního i světového dění zajímavé. Srdečně jsem se zasmála rozhovorům Allana a Herberta Einsteina, a zabedněnosti členů gangu. Byla zde poznat neprofláknutost skandinávského humoru. Herecky dobré.

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Docela svěží rodinná komedie s vynikajícím Markem Taclíkem a malými holčičkami. Netřeba podceňovat muže, že nezvládnou péči o děti. Nesedělo mi zastoupení rolí - Budař, Kraus, Matonoha, Hanák, Moravcová. Mělo to nádech rádoby vyšší společnosti, bohémy a sterility. Běžná česká domácnost by podle mě byla lepší. Moc hezký hudební doprovod Michala Hrůzy a Kláry Výtiskové.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Krobotův humor mám ráda a tady jsem si ho patřičně užila, i s jeho herci. Byť měl film hluchá místa a děj byl táhlý, tak takový může být skutečný život v "díře", kde sotvakdy štěkne pes. Výrazné postavičky dotvářejí její kolorit a domnění, že se něco děje. Výborný Olin, Láďova stará a Maru.

plakát

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál) 

Seriálu dávám velké šance. Zaujal mě. David Švehlík hraje zdařile člověka s vírou, kterou profesně i vztahově ztrácí. Trápí se výčitkami a dilematy, které ho přivádí vyhledat terapeuta. Tato vsuvka mi tu ale moc nesedí, i když vede k potvrzení faktu, že každý z nás je zranitelný. Líbí se mi myšlenkové pochody hlavního hrdiny jako soudce i člověka.

plakát

Manželé a manželky (1992) 

Jedním slovem husté a plné paradoxů. Rozchod jedné manželské dvojice na začátku vystřídá rozchod druhé manželské dvojice na konci. Všechny spojuje přátelství, které rozchod významně ovlivní. K počtu čtyři je nutno připočítat nové partnery, i když Mia se s Judy dělila o jednoho muže. Najednou je tu 7 osob sdílejících lásku, nenávist, přátelství, nepřátelství... Samotná Mia budí dojem vyrovnanosti, která je pouze zdánlivá. Své trápení prožívá uvnitř, ve svých reakcích není bouřlivá, má velkou trpělivost. Přijde mi, že ona jediná skutečně miluje, Judy má vztah natruc manželovi a muži jsou opojeni mladým masem. Všichni 4 herci hráli na jedničku.

plakát

Alice (1990) 

Mezilidské drama s prvky fantasy. Dobrá kombinace, jelikož bez kouzelných bylinek by film byl hodně smutný. Alice je typickou uťápnutou ženou bohatého snoba. Jediné, čeho si na ní cení je, že je matkou jeho dětí, jinak ji vidí jako puťku bez názoru a kreativity. Alice se probouzí, když spatří tajemného muže a zamiluje se navzdory katolickým zásadám. Tady vidím lidskost a povznesení se nad svým údělem. Na konci se objevuje nová a spokojená Alice. Je konečně šťastná a k tomu nutně nepotřebuje luxus a peníze. Vynikající Mia, je tak éterická i její protějšek W. Hurt s podmanivým hlasem.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Podobné Match Point. Stará dobrá Anglie, britští herci, ale i téma hodné Shakespeara - být či nebýt, žít či nežít... Oba bratři obtížně kočírovali své vášně, vzájemně se doplňovali a až po osudové události se ukázalo, jakými jsou protipóly. Závěr se nešťastně zvrhl, zato oba ušetřil možných výčitek. Výborný C. Farrell a jeho plejáda všemožných grimas, E. McGregor na mě působí urozeně a uhlazeně.