Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Tento film považuji za nejlepší film vůbec (samozřejmě zatím), pročež doplňuje mé top ten. Archetypy dobra, zla a blbosti. Pomsta není vždycky sladká, jak se přesvědčil Eli Wallach alias Turco. Scéna s hledáním hrobu a doprovodnou hudbou Moriconeho mi utkvěla nadosmrti. Český divák by se mohl ptát, proč nemám v oblíbených spíš Tenkrát na Západě. Jenže já nějak nezvládám tu šílenost scénáře už v první části, když si lupiči jen tak povražděj rodinku horalů.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

No... minimalisticky natočený film s nesmírně poutavým příběhem. Inspirace pro dnešní filmaře, že i bez triků se dá natočit veledílo. Psychika rozebraná až na kost. Možná jediným tmavým bodem pro mně je možná překvapivě až příliš kladná postava Henryho Fondy.

Leon

Leon (1994)

Tak tohle je pecka. Skvělé hlavní postavy. Řekl bych, že už tuto roli Natálie nepřekoná.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Kupodivu mám právě Dvě věže v oblíbených. Zřejmě vás napadne, proč zrovna druhý díl, když jednička i trojka jsou jasně lepšími... Takže. Bohužel/dík jsem Pána prstenů znal nazpaměť ještě před natáčením. Takže... Společenstvo je pro mne největším zklamáním (jestli se to tak dá nazvat), protože holt Arwen je Arwen, a nechápu, proč ju nahradili Arwen-Glorfindelem. Trochu (hodně) mi chybí Tom Bombadil a taky Lothlórien jsem si představoval jako místo, kde bych chtěl strávit několik pěkných slunných letních týdnů. Namísto toho se tu setkáváme s Ungoliantiným hnízdem, pravda trochu prosvětleným reflektory. No nic. Ale Dvě věže? Co bych jim vytknul, tak to je příchod elfů. Jinak jako adaptace románu je tento film nejhodnotnějším ze všech tří. kdo četl knihu, ví, že je to bitva za bitvou, akci stíhá akce. Halt pro mne nejpovedenější zpracování...

Ucho

Ucho (1970)

Víte, nejsem znalec filmové tvorby - nevím co je těžké natočit, co naopak lehké. Vím jenom, že jsem při sledování tohoto filmu jenom nevěřícně kroutil hlavou - nad perfektní kamerou, perfektními výkony kroměřížských ochotníků, zajímavou poloretrospektivní kompozicí a samozřejmě nad bezchybným výkonem Radka Brzobohatého. Takhle si prostě představuji drama jako žánr. Součást mojí top ten.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Ha, jakto, že v mých oblíbených je takovýto pseudo film, jakási slátanina malovaných obrázků? No prostě proto, že se mi u tohoto filmu sbíhaly sliny, má spád, je to fantasy a nemá tak brutální happy end, jakej by mohl mít, kdyby se točil ve Walt Disney v devadesátých letech. Doporučuju.

Gándhí

Gándhí (1982)

Tak to bylo něco. Začátek prosince a na Pohořelci brácha s kámošem pořádaj další filmovej klub. Fajn, mají tam velkej bejvák s oknama na náměstí, na okenní stěnu zavěsí obrovský prostěradlo, do místnosti natahaj spoustu matraček, pozvou kámoše a už se promítá. No a tak jsem se díval na Gándhího. A to Vám prostě nedá, abyste si ho neoblíbili.

Kmotr

Kmotr (1972)

No tak tohle nedat do oblíbených by byl asi hřích. Je pravda, že jsem se rozmýšlel mezi jedničkou a dvojkou. Nakonec ale zvítězila sice temná jednička, ale alespoň se světlem z tunelu prosvítajícím. Dvojka pro mne byla tak temná, že jsem měl problém zhlédnout trojku. No a trojka byla... no prostě se podívejte, a uvidíte.

Život Briana

Život Briana (1979)

Když milujete britský humor Monty Pythonovců, ministrů, prémiérů, červených trpaslíků, či ajťáků, Zařadíte něco z toho do oblíbených. Zase jsem měl cukání přidat do oblíbených Svatý grál, ale ten má o dost šílenější výstavbu (opomineme-li mimozemšťany v Brianovi). No a navíc scéna s graffiti na stěně je nepřekonatelná. :D http://www.youtube.com/watch?v=IIAdHEwiAy8

Matrix

Matrix (1999)

Revoluce ve světě filmových efektů. Perfektní hudba skvělá akce. Hugo Weaving je prostě boží.