Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (51)

plakát

Muž z Londýna (1974) 

Hmm, herecká hvězda vedle hvězdy a nic moc teda. :( Zasmát se nebylo pořádně čemu, zápletka taktéž ubohá. Škoda.

plakát

Panenství (1937) 

Na tehdejší poměry opravdu mimořádný film, který se zabýval zajímavou tématikou. V této době opravdu není otázka "panenství" v takovém rozměru aktuální. Nicméně tento film dává nahlédnout do nitra mladičké Lídy Baarové a jejímu zvažování, zda zachrání život milovanému a "obětuje" sebe a svůj život pro peníze, které by mu možná daly možnost života.

plakát

Normal (2009) 

Dalo se očekávat, že film Normal způsobí rozpory v hodnocení. Taky se tak stalo.... Nedá se tak snadno zhodnotit tento film. Někdo ho může spatřovat příliš prázdným a slabým, plácání zbůhdarma do vody. Zatímco někdo ho může shledávat okázálým, kdy některé scény působí nadčasově a nejsou dozajista ze 30. let minulého století. Ať už je to tak nebo onak... Film má určitou hloubku, možná si (ne)zaslouží srovnání s Mlčením jehňátek,kdo ví.... Srovnání, ať už chceme nebo nechceme, málokdy se tomu vyhneme. Jak pravil Petr Kurten:"nikdo není nevinný". Jeho životní osud nebyl dozajista lehkým. Nepříliš šťastné dětství, ano, ale vše se tím neomluví... Normal, je film na zamyšlení. Ať chcete nebo nechcete dá vám přiležitost nakouknout do hloubky lidského myšlení. Možná jsou některé scény nepříliš zdařilé i někteří herci se mi nepozdávali... Nicméně, koho bych chtěla vyzvednout je Milan Kňažko a Pavel Gajdoš.

plakát

Zasaženi bleskem (2009) (TV film) 

Za lidovku ;) a to jen díky skvělé Kamile Mágalové a Pavlu Liškovi. Jinak co se týká samotného děje: nemastný, neslaný především konec....

plakát

Africká Královna (1951) 

Tento film nebyl dokonalý... ale kdo chce, aby něco takové bylo.... ?! Musím, ale hodnotit plným počtem. ;). Proč? Hmm. African Queen mi zvedla náladu, přinesla mi napětí, kouzlo přírody... A od toho by tu každý natočený snímek, měl být, aby něčím překvapil, no ne?! ;) Možná ta romantika byla místy tak nějak vykalkulovaná, aby se zalíbila divákovi... Ale, všechno ostatní to tak nějak vyvážilo... pijavičky, krokodýli, hroši, opice, žirafy, africká příroda a do toho zasazený příběh o misionářce Rosie a ochmelkovi Charliem..

plakát

Jude (1996) 

Zvláštní film.... Na začátku jsem jeho dokoukání chtěla vzdát, ale nakonec mě přemohla zvědavost, jak to všechno dopadne...;). Sice toto drama nebude patřit k těm, ke kterým bych se chtěla znovu a znovu vracet.. Přesto si, ale myslím, že stojí za shlédnutí, když každý přežije hodinu čehosi těžkopádného a nesourodého (zvláště pasáže o prasatech a Arabele).... závěr filmu ho dozajista překvapí, tak jako mě.

plakát

Morgiana (1972) 

Skvělá Iva Janžurová v dvojroli či trojroli.. 2 sester a 1 halucinace...:).. Iva Janžurová svým herectvím dokonale předvedla protiklady sester. V jedné z nich ztělesnila dobrotu, čistotu, krásu a nevinnost a ve starší sestře zahořklost, závist a nenávist. Ivě sekundovali néměně zdatní herci jako kupř. Petr Čepek, Josef Abrhám, Nina Divíšková. Dále oceňuji kostýmy a práci maskérů..... ze zlé sestry šel strach..:(

plakát

Návrh (2009) 

Návrh je takovým hybridem Zelené karty a Ďábel nosí pradu. Jelikož jsem oba tyto filmy viděla, nemůžu si pomoci a hodnotim tak jak hodnotím... Ani pohledný Ryan Reynolds hodnocení nezvýší.

plakát

Paní Brownová (1997) 

Škoda jen, že se deník Johna Browna již nenašel... Příběh o zápisky z pohledu Johna mohl být bohatší.

plakát

Michael Jackson - pohled do soukromí (2003) (TV film) 

Omg...:/! O mrtvých jen dobře, že.. Dokument jsem viděla až po nejasném úmrtí Michaela. Takže se více o Michaelovi jako člověku zmiňovat nebudu. (raději!!!). Dokumentu dávám 2 hvězdičky.