Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

James Cameron v roce 1991 posunul druhým dílem sci-fi na level, kterému se těžko někdo mohl vyrovnat. Revoluční akční scény, skvělý scénář a zároveň nejlepší film, ve kterém Arnold Schwarzenegger kdy hrál.

Predátor

Predátor (1987)

Naprostá klasika a základ všech akčních sci-fi filmů.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Naprosto zasloužená 1. příčka mezi nejlepšími filmy. Příběh vás vtáhne a pustí až na konci po emocionální facce, ze které se budete probírat ještě druhý den.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Záporná postava Jokera suveréně překonala všechno, co do té doby svět filmového komixu nabízel. Tohle už není pohádka jako byla třeba Fantastická čtyřka, ale dokonalé přenesení komixu do reality.

Avatar

Avatar (2009)

James Cameron měl scénář Avataru mnoho let v šuplíku a čekal, až bude digitální animace na takové úrovni, aby dění na planetě Pandora bylo zachyceno podle jeho představ. Čekal tak dlouho, až od jeho předchozího filmu Titanik uběhlo 12 let. Teď se vrací s něčím, co kritici přirovnávají k Pocahontas ve vesmíru, ale právě to je jedna z těch věcí, která vám bude absolutně ukradená. Vizuální stránka se posunula na další úroveň a perfekcionismus, který uvidíte především v kině, prezentuje svět, ze kterého se vám jen tak chtít nebude. Příběh skvěle pracuje s napětím, postavami a celkově tvoří velké vyprávění, ke kterému se budete chtít vracet.