Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (236)

plakát

Colombiana (2011) 

Kde já už to jenom viděla? Malé holce vyvraždí rodinu a ona se chce stát zabijákem a pomstít se... Že by Leon? Film nepřináší nic nového, je to vcelku dobrá a místy napínavá podívaná, ale to je vše. Některým věcem se ani nedá věřit, například dokonale komplexní policejní systém, kdy pomalu díky pšouku FBI zjistí, kdo jej vypustil, kde se právě teď nachází, co dělá a kdy vypustí další. Zkrátka průměr.

plakát

Contratiempo (2016) 

Ve světle současných událostí asi nějak takhle: "Jsem úspěšný podnikatel Andrej... vlastně Adrián a nedávno mě obvinili z vraždy. Prosímvás, sú to KECY, NESMYSLE! Žádnou vraždu jsem nespáchal, vraždy nepáchám, žádnou milenku jsem neměl! Policajti proti mně mají ZADÁNÍ a vedou proti mně účelovku a já to odmítám! Můžou mě třeba zabít, ale já se nepřiznám. Ať řekne Kalousek, jestli má milenku a jestli ji zabil! A že máte důkazy, jaké důkazy? To je jasná provokace. Já jsem jen udělal tu chybu, že jsem nečuměl na cestu. Ale tuná mám celú zložku takových, co nečumí na cestu a o tom nepíšete..." Takový Kajínek po španělsku s tím rozdílem, že seňor Doria asi od Vepřové Hlavy milost nedostane. Velmi slušný napínáč!

plakát

Čarodějnice (2015) 

No, tak tohle se hrubě nepovedlo. Tvůrci lákají na atmosféru, ale já měla co dělat, abych neusnula nudou. Čarodějnice je tam vidět tuším dvakrát. Proto nechápu volbu názvu, spíš se to mělo jmenovat Taková pošahaná rodinka nebo Pánbíčkáři. Celý film jsou v podstatě černop.delnické žvásty v semi-staroangličtině. Horor? Vůbec. Atmosféra? Nevalná. Jednu hvězdičku za výběr herců a jejich výkony a realistické vykreslení tehdejší doby. Víc ze mě nevyčarujete, ani kdyby čert na kozlu jezdil.

plakát

Černobyl - Please Remain Calm (2019) (epizoda) 

A soudružské kurevstvo pokračuje! Není co vytknout! Atmosféra hutnější než uran; herecké výkony přesvědčivější, než soudruzi od KGB při výslechu; vizuál depresivnější, než libovolná schůze komunistické strany a děj napínavější, než sledování ukazatele na dozimetru! Rozhodně má Černobyl nakročeno být jedním z top seriálů, co kdy byly natočené. ... “Do I smell metal?” - “Yeeeeaaaaah!!!” 🤘🎸 a namísto “Vnimaniye, vnimaniye!” by se z tlampačů v Pripjati ozvali Gamma Ray...

plakát

Černobyl - 1:23:45 (2019) (epizoda) 

сука блять! Na celé téhle katastrofě bylo nejhorší, jak (ne)zareagoval zkurvený Sovětský Sajuz. Přesně v jejich stylu, "nas mnogo", na pár životech nezáleží, takže tutlat, co to jde, jen aby nešířili paniku a imperialistický nepřítel si samou škodolibostí nepocákal hvězdy a pruhy šampusem při oslavách, jací jsou Rusáli pěkní mantáci. To raději pustíme spolu s radioaktivním mrakem do éteru naprosto marginální zprávu o zanedbatelných hodnotách, pro jistotu ještě o 3 dny později a ty hujery z velína přesvědčíme, že vlastně nic špatného neviděli, že několika dozimetrům vystřelily hodnoty a shořely prostě proto, že to byly vadné kusy a do světa pustíme fotku reaktoru z takového úhlu, že to bude vypadat jako opravdu nepatrná havárka. A to ještě můžeme být rádi, že jako první vypustilo zprávu o zvýšené radiaci Švédsko, neboť jsem si téměř stoprocentně jistá, že bez toho by to ty kurvy sovětské tajily dodneška. No a naši soudruzi se k tomu samozřejmě postavili tak, jak jim bylo ze Sajuzu nadiktováno. Mlžení, zprávy o pouhých dvou obětech v bezprostřední blízkosti a nad naší krásnou, socialistickou vlastí samozřejmě ani smítko bordelu. Co na tom, že Rakousko naměřilo hodnoty jako kráva, u nás se přece poroučí větru dešti, takže tu nic být nemůže a kdo tvrdí opak, je imperialistický nepřítel. No na blití, soudruzi! A ještě víc na blití je, že tu i po tom všem, co ty bezskrupulózní mrdky 40 let předváděly, jsou v současnosti 3. nejvolenější strana a vychovávají novou komunistickou mládež. Myslím, že je načase, abych vztyčila všech počernobylských 8 prostředníčků do xichtu těm, kteří by se odvážili tvrdit, že za komančů bylo líp. Ano, dalo by se namítnout, že nikdo nebyl ponechán osudu bez prostředků a na ulici s holou prdelí oproti dnešku, kdy nikoho nezajímáte. Ovšem zaměstnanost byla umělá, doktor bral stejně jako kulturní referentka nebo nástěnkářka, na hajzlpapír se stály fronty a kliďánko mohl taky dojít, člověk se bál přátel, sousedů i vlastního stínu, doma jste mohli mít nastražené pamflety a jít si hezky hačnout díky vykonstruovanému procesu, protože jste se křivě podívali na nějakého papaláše, na byty sice nebyly hypotéky, ale čekalo se třeba i 10 let a o životě, dovolené, studiích... vám rozhodovala zkurvená komise, Ale jo, jinak to bylo všecko báječný a sluníčkový a komunismus vlastně znamená jenom tu frontu na banány a oslovení "soudruhu". Debilové...

plakát

Dabing Street - Budování mediálního obrazu (2018) (epizoda) 

Třeskutě vtipné, protože tam pár holek ukázalo kozy!!! Zbytek jsem raději, v rámci zachování duševního zdraví, zaspala a po dalším díle, který má aspoň slibný název a který jsem kvůli tomu ochotna ještě zhlédnout, končím s tímto seriálem. Podle Mirky Spáčilové "nejde o levný sitcom", ale o "vzácnou oázu chytrého smíchu", takže se tu vy všichni erudovaní kritici, vedeni svojí rytířkou, uhvězdičkujte ostopéro. Já se tu znovu objevím, až bude odemčeno celkové hovnocení, abych té kokotině trochu srazila rejtynk.

plakát

Dabing Street - Jiří Arch (2018) (epizoda) 

To se zase jednou urodilo velkohubých prohlášení o báječném, ultravtipném a vyšperkovaném seriálu s obrovským potenciálem; v práci člověk poslouchá, jakéže tam jsou smíchemchcací momenty, za zády vám furt někdo hláškuje…, a tak si to teda pustíte, abyste byli pod obraz. Teda v obraze. No mu-he-he!!! Málem jsem se udusila smíchy, když v dabingovém studiu exl rejžák a do toho herečka nerušeně dabovala seksuální scénu! Anebo jaxe tu jeho zmrd jakože ostatní herci snažili zakamuflovat, ó cho-chó! Prostě bžunda jaxviňa, pokud jste fanoušci humoru á la upocený Novotný a o víkendu se chystáte do urny vhodit Miloše! Abych ale zase neházela jen hovna, scénka v taxíku a s Barťákem byla aspoň Trošku chichotavá, byť ničím originální. Uvidíme, kdy se na scéně objeví Trojský kůň Ivan, který by mohl tu bídu krapet pozvednout, jak to udělal u stejně nevalné Čtvrté hvězdy, u které aspoň první tři díly slibovaly občasné zahihňání, než to šlo úplně ku brosqi. Bohužel ale platí, že jedno jaro vlaštovku nedělá, takže i když nám Ivánek párkrát zaperlí, celkovou laťku pouze na svých bedrech neunese a zbyde zase jen vyčpělá, pseudohumorná Čtvrtá hvězda s jedním až dvěma povedenými vtípky na díl, která to tady ovšem rozhodně na čtvrtou nevytáhne.

plakát

Deadpool (2016) 

Myslím, že se mi ještě nestalo, že by mne tolik navnadily a zaujaly už úvodní titulky k filmu. Nemám ráda komiksový svět superhrdinů, většinou pro mě podobné filmy znamenají značnou porci nudy a přeefektovanosti, takže jsem i k Deadpoolovi přistupovala skepticky, byť jsem slyšela, že je "jiný". A opravdu jiný byl. Film stojí na Deadpoolových hláškách, vtípcích a ukecanosti, ale světe div se, funguje to a žádná nuda se nekoná. Jasně, film má tendenci kolísat mezi skvělými momenty a průměrnými, ale i tak jsem se vcelku slušně bavila a nemůžu jinak, než vypálit 4 náboje do hodnocení.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Lepší a vyspělejší než jednička, jak zde velmi často prohlašujete?! No tak to ani hovno, vážení! Smějavé to samozřejmě je, Dedpůlovy hlášky, parodické reference a Pítr fungují dobře a osobně je považuju za tahouny filmu. Co má ale, kurva, znamenat ten patos okolo a skákání z humoru rovnou do tklivou hudbou podkreslených a natahovaných, rádobydojemných scén, které se berou fuckt vážně?! Do toho navíc docela o ničem děj a nebýt několika poměrně dost zdařilých humorů a fajnových úvodních bondtitulků, stěží by to na ty tři dosáhlo. Jako jednorázová zábava to ale účel splnilo, takže zlatá střední cesta.

plakát

Demolition Man (1993) 

Nebýt toho dokonale vykresleného orwellovského pozadí, byl by to jen další tupý akčňák po americku (tj. střepy skla, nekonečné mlátičky neohrožených svalovců, oheň, výbuchy a honičky). Ale že je tam ten výstražný maják, kudy se rozhodně nevydávat vstříc totalitním zítřkům, hovnotím třemi záhadnými mušličkami z futuristického hajzlu namísto jeho pouhého spláchnutí.