Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (236)

plakát

Prezidentka (2022) 

Kýtch jak bitch, ale hraje tam Ondrášek, takže tomu ty 3 beze studu napálím.

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Jaké “Bouřlivé výšiny”, sakra?! To nikdo nevíte, že se jedná o název “Na Větrné Hůrce”, což je oficiální překlad Wuthering Heights?!

plakát

Encanto (2021) 

Barvičky a písničky dle mého gusta, celkově milé a neurazí.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) odpad!

(Nes)tvůrci tohoto pičodíla si taky dali jednoho dne na bagel všechno: obsah žumpy, zvratky, ředidlo, piko, šalvěj divotvornou, Tatranský čaj, shnilé ryby, tlející maso, hnis z jebáků, proslovy evropské kokotmise, slinty našeho prasidenta a maso z Hrabišových kafilérií a to je natolik vtáhlo, že zprznili celuloid touto psychopičózou. Nedokoukáno ale i přesto hovnoceno, neboť musím splnit morální povinnost a srazit tomu rejtynk.

plakát

Rubber (2010) 

Nevěřím, že se na tom nepodíleli myslomrdný egomaniak Lynč a scénicky/konverzačně geniální egomaniak Kventýn poté, co olízali pár žab, vyhulili pořádnýho špeka a šňupli si nějaké šmakulády od Pabla. Blbé až to praští, ale i vtipné a vlastně proč ne? :) Pro fanoušky The Horribly Slow Murderer with an Extremely Inefficient Weapon je to asi povinnost.

plakát

Karel (2020) 

Normální, pěkný dokument o české legendě. Žádné přílišné “píárko” Ivany jsem v tom neviděla, prostě manželka doprovázející odcházejícího manžela i na koncerty, aby měl podporu a zvládl náročné přípravy. To je snad normální a dělala by to každá milující žena, netřeba v tom hledat “píárka”. Jestli je potvora a zlatkopka nevím, své pochybnosti o ní samozřejmě mám, ale co jsem viděla bylo hezké a mistr se vyjadřoval pěkně a vysvětlil i nelibé okamžiky svého života logicky a věcně. Byl úžasný, žil pro fanoušky do posledního podpisu, státu poskytl spoustu valutů (pro vás, co mu vyčítáte “poplatnost systému”), měl duchovní nadhled a nefandil neomarxistickým hodnotám, přikláněl se k zajímavým názorům a teoriím a hlavně nás všechny obohacoval svým jedinečným hlasem. Všichni jsme nějakým způsobem “Gotťákem” dotčeni, ať se nám to líbí, nebo ne. Prožil naprosto dokonale naplněný život po všech stránkách a zanechal za sebou ohromný odkaz. Je skvělé, že režisérka mohla jeho bytí takto zachytit a nechat nás nahlédnout do běžného života legendy. Takže: díky, Olgo a díky, mistře!

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Krásná podívaná, i když přeslazená. Kdo byl v Leavesdenských studiích, dá mi za pravdu, že kulisy, rekvizity, interaktivní blbůstky pro potěchu fanoušků a nejen jich... to vše okolo je naprosto geniální a nádherné, do nejposlednějšího detailu promakané a můžeme vidět skvělé využití již nepotřebného filmového materiálu. Jo, jasně, rejžují velké prachy, je to komerce a bla bla bla, to všecko beru, ale taky nad tím mávám rukou, protože se jedná fakt o skvost. No a sem zasadili tenhle milý, retrospektivní dokument, kdy protagonisté příběhu nostalgicky vzpomínají na dobu tam strávenou, na emoce, které natáčení přinášelo, na vtipné momenty... Rohlíkovou jako osobu nemusím, ale je pravda, že vytvořila fenomenální dílo s dechberoucí atmosférou, naprosto detailní, vycizelované a nádherné, plné skvostného britského humoru, napětí a originality. To, jak se podařil casting, hudba i prostředí a že zde vzniklo deset let práce největších britských hereckých hvězd staré školy a povedlo se bez nutnosti přeobsazování točit s dětskými hrdiny a nechat je dospět, knihy skvěle doplňuje. Filmy nejsou rovnocennými partnery knih, ale věřím tomu, že mít materiál, čas a prostředky k tomu, natočit vše, co se v knihách odehrává, bez nutnosti osekávání, byly by s knižními předlohami na stejných stupíncích. Bravo! 👏

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Inu, nyní to převést do reálu, přičemž účastníky hry by byl kompletní evropský parlament. Z našich řad bychom mohli přidat také pár hráčů, nominuji Endyho Hrabiše, Ivana Smažkoše, Markétu Pekablbou Arabovou a (P)residenta Evila. Reich zajisté vyšle Makrelu a Uršulinulu, žabožrouti zase Makronku - ideální, no ne? Konečně sysluplné využití peněz, které lijeme do Bruselu. 👍 A místo masek s plejstejšnovými symboly nasadí zaměstnanci třeba respirátory - viděla bych to na obyčejné roušky pro dělníky, FFP2 pro vojáky a FFP3 s výdechovým ventilem pro manažery. Hlavně sesbírat od hráčů potvrzení o opíchání/vymeteném frňáku/prodělaném cocotvidu. Moc se na to těším!

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Taková milá letní odpočinkovka, která neurazí, narozdíl od jiných českých pseudokomedií. Ty tři hvězdy jsou patrně trochu přestřelené, ale neudělte je, když tam famózně hraje Ondrášek, žeano, dámy? ;)

plakát

Smrt ve tmě 2 (2021) 

Starého Zmrda ve tmě neopustily biologické hodiny ani po sedmdesátce, a tak teď vychovává malou Xenu pro hostilní místo zvané svět. V kulisách malebného Dytrojtu tak rebelka úspěšně pomáhá “taťuldovi” bránit barák ryloudyd a nakonec se prokudlí a promačetuje až do samého volebního (slovní základ “vole”) stanu Pirátské strany, kde ji čeká příjemné, doslova za srdce beroucí překvapení. Malá Xena se pak musí rozhodnout, jestli je lepší mít za papínka Bartoše a stát se podobně vyrachtanou, neomarxistickou smažkou, nebo žít pod bitchem otrokáře a potit krev na cvičišti, na bojišti a introvertit nadosmrti. Jak se rozhodne, se dozvíme po reklamě na práci pro Frontex, na elektromobil, zbrusu novou kolekci burek s vyšitým listem marjány a krmivo pro všechny potvory žijící v dredech. #NevolLevičáckéSmažky2021