Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (9)

Hotýlek

Hotýlek (1975)

Pure brilliant, genial, extraordinarily amazing, more than funny and totally addictive must-see! Díkybohu jsem byla ušetřena české verze a nedívala bych se na ni, i kdyby mi za to platili. Takový "mástrpís" je prostě určen jen a pouze pro originální anglické znění.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Señoras y señores, si, puta, si!!! haleká Mia na celý quartýr a fláká bez otálení plný počet. Takhle to má vypadat! Napínák od začátku do konce, kdy i ty šílené náhody na poslední chvíli tolerujete, prostě proto, že se náramně bavíte, dáváte jeden díl za druhým a tajíte dech spolu s hlavními i vedlejšími hrdiny. Dokonalé po všech stránkách a víc nevím, co bych měla napsat. Me gusto jaxviňa!!!!!

Sherlock

Sherlock (2010)

Velmi napínavé, velmi inteligentní, velmi... britské!

Svět pod hlavou

Svět pod hlavou (2017)

Čest, soudruzi a soudružky! Tak jsem zdejší komentáře prověřila po politické linii a tak nějak bylo asi už vše napsáno. Každopádně i přesto se mi chce vykonstruovat nějaký koment tak, aby to "straně a Šejbům vyhovovalo". Konečně se na české scéně objevil koukatelný seriál s perfektní atmosférou, výbornými hereckými výkony, sympatickou zápletkou a navíc nabitý skvělými retro hláškami. Tvůrcům se podařilo stvořit celek, který zaujme a baví, což je v dnešní době sračkoidních seriálů celkem zázrak. Jak už to u filmů a seriálů tohoto typu bývá, časový paradox má své nedostatky, respektive spíše záhady, ale nijak závažné a rušivé. Pozorné diváky budou bavit občasné drobné "easter eggs" (poznámka pro češtinské hnidopichy: ano, jsme na ČS databázi, ale lepší český ekvivalent mě teď o půl druhé ráno prostě nenapadá, tak ani nezkoušejte otevírat hubu). Závěrečný díl by zasloužil delší stopáž, od určité chvíle byl krapet uspěchaný a s až neuvěřitelně hladkým průběhem dané situace. Kladně hodnotím všechny ty osmdesátkové hudební reference, to je jedna velká nostalgie a hned má čék náladu vybordelit "dvojče", vyštrachat pár kazet a s řetězem z céček kolem krku křepčit po obýváku (jak po minovým poli?)... Opravdu seroš bez příkras, s napětím i humorem, takže uděluji zasloužené čtyři rudé hvězdy a doufám, že podobně kvalitních seriálů uvidíme v té naší naštěstí už ne socialistické vlasti stále více.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Tak tady by to chtělo nekonečně mnoho prostoru. Snad ani není možné napsat komentář k Twin Peaks, který by měl shrnout pocity diváka z tohoto seriálu - zasvěcení ví proč a nezasvěcení nechť se na seriál podívají. Neopakovatelná atmosféra, zabarvenost, nepochopitelnost, napětí, vtip, hudba i obsazení dělají tento seriál jedinečným.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

K Simpsonovým jsem si vypěstovala vztah až později, ale stojí za to. Animace se mi tedy zrovna nelíbí, ale vtip a akce je parádní. Bohužel mnohá témata aktuální a známá pouze v USA jsou chápána jako vtip právě jen tam a také se dost vtipu ztratí v překladu. Ovšem stále jsou Simpsonovi jedním z nejlepších seriálů.