Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Magická hlubina

Magická hlubina (1988)

Nádherné Overture podpořené černobílým obrazem a nádhernou hudbou dvorního skladatele Erica Serry, kdy vidíme své hrdiny jako ještě děti. Dva lidé, kteří jsou si svými největšími rivaly, ale zároveň těmi nejlepšími přáteli, jak si jen můžeme představit. Tak odlišné povahy a tolik společného. Jean Reno jako extrovertní narcis a Jean - Marc Barr jako absolutní introvert. A do toho ještě zasahuje Rosanna Arquette. Nádherné a poetické drama, které zobrazuje lásku absolutně nekonvenčně. Film o přátelství, sebepoznání a svobodě. Srdcovka...."You still thinking about her? Don't think about her anymore! Let me tell you, you're just making yourself unhappy! There are so many women in the world! Plenty of women everywhere right?... I was seventeen, I loved her so much I tried to die for her. Two years later I couldn't even remember her name! Let me tell you, time erases everything!......."

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Nezapomenutelné a jedním slovem dokonalé. Nejlepší akční sci-fi všech dob nominované na 6 Oscarů. Po staru udělané a do detailu vypilované. Ryzí James Cameron, nejlepší postava robota v podání Arnolda a skvělá Linda Hamilton. Nestárnoucí triky a hutná atmosféra. Masterpiece. 100 %

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Viděno na velkém plátně v té nejlepší možné kvalitě a opět se potvrzuje, že Vetřelci nestárnou a dávají novodobým akčním scifi totální KO. Prostě xenomorfové, android, mariňáci, malá Newt a statečná Ripleyová. A samozřejmě Cameron a Stan Winston ve své nejlepší formě... Nesmrtelné, atmosférické!!!

12 opic

12 opic (1995)

Ten, kdo vymyslel a napsal scénář, je prostě genius. Nejlepší film o cestování v čase a zároveň nejlepší herecký výkon Willise :-)

Až na krev

Až na krev (2007)

Hmmm, famózní. Jak už bylo napsáno Daniel Day-Lewis je pan herec, a jeho postava těžaře Plainviewa je pozoruhodná. Kde se vzalo tolik zloby a zatrpklosti v tomto člověku? Mohl si za to sám a nebo byl odrazem společnosti, která ho obklopovala? Asi obojí. Konfrontace dvou mužů, kteří si jdou za svým, a to AŽ NA KREV. Skvěle zahraný kazatel Eli (Paul Dano), ze kterého čišil fanatismus a vyčůranost. Který z nich byl nebezpečnější? Po dlouhé době opravdu film, jak má být. Nekonformním způsobem natočený a zahraný snímek, skvělá režie a hypnotická hudba (prvních asi 12 minut, kdy nepadne ani slovo, je úžasných). K tomu všemu nadstandartní kamera. A ten konec (!), to se jen tak nevidí. Dechberoucí, absurdní, satirické a zároveň syrové finále. 100 % P.S. Nesmrtelný film a opět masterpiece...

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Jeden z nejlepších filmů všech dob...