Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Thriller

Recenze (5)

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Tvůrci vzali pár reálných historických postav, propletli je nereálným příběhem, přidali skutečné historické události a vznikl tento fenomenální paskvil. Z počátku je znát, že plány nebyly nikterak veliké, postupně děj nabobtnal a nakonec se do toho řádně opřeli, páč vydělat chce každý!!! Po smrti Ragnara se seriál proměnil ve stručné dějiny vikingské éry, se spoustou nesmyslů, historických přešlapů, to vše s využitím již představených postav. Ale co na tom, že Floki objevil Island poněkud za jiných okolností, že Rollo nebyl Ragnarův bratr a že to i s tou Paříží bylo trochu jinak? Stejně budete hltat každou epizodu s vědomím, že tady se píší dějiny. Islandské ságy vyprávějí podrobně o obyvatelích Skandinávie, nemusí si ani nijak zvlášť vymýšlet, protože Vikingové byly skutečně válečníci, cestovatelé, bojovníci, obchodníci, farmáři, rodiče, vládci, dobyvatelé a piráti. Takže proč by to nemohlo být i tak, jak nám ukazuje seriál? Nemůžu dát 12 bodů z deseti, dám tedy alespoň 5 hvězd.

plakát

Clausovi (2020) 

Zaujal mě chlapeček, který si přál panenku a holčička která dostala od Santy autíčko. Není na tom nic neobvyklého, jen mě štve jak na to neustále v každém filmu musí být upozorněno. Jinak, celkově jsem čekal více, chyběla mi tam ta pravá vánoční atmosféra. Holka s umělou nohou, dědova prodejna kde jak se na začátku zdá by se mohlo něco dít a děda by mohl sypat moudré a vtipné bonmoty, Elfové (či co jsou zač ti skrčci)....vše zůstalo naprosto nevyužito. Nanejvýš 50%, na druhý díl zatím koukat nebudu.

plakát

Pinocchio (2022) 

Velké zklamání. Film postrádá spoustu detailů, jakoby měl být natočený pouze pro nejmenší děti, a přitom tam jsou odkazy i pro starší diváky. Rostoucí nos je téměř opomíjen, z Pinocchia se nakonec nestane chlapec a tolik nedotažených scén jako zde, jsem snad v žádném jiném "filmu" neviděl. Perličkou budiž ještě to, že dobrá víla, slečna vychovatelka vedoucí děti do školy i mladá loutkářka jsou všechno ženy tmavé pleti, včetně loutky oné loutkářky. Naopak učitel vyhazující Pinocchia ze školy, zlý principál i únosci dětí jsou zásadně muži bílé pleti. Nejspíš poučení pro děti, že ikdyž tě stvořil bílej tatík Geppetto, věřit můžeš jen černým ženám, ostatní jsou proradní hrubiáni. Film mě taky překvapil svou délkou, titulky přišli dříve než bych čekal a byly více než dlouhé. Ze 105 minut je tak jen možná slabších 90minut děje a pak čtvrt hodiny čekáte u titulků, zda přijde potitulková scéna, která by se tu hodila. Nepřijde.

plakát

Maturitní ročník (2022) 

Parta amerických lidumilů natočila LGBT propagandu, vysvětlující proč musíme nechat slepce komentovat fotbalové utkání, jelikož na to má právo. Jen s tím rozdílem že zde vám pár cápků v sukýnkách a emancipované kravky vysvětlí, jak je důležitá korektnost. A mimochodem, víte jak se říká černochovi v kokpitu letadla? No přece pilot. (Ukázka toho, co se nám film snaží vysvětlit.)

plakát

Delta Okavanga: Kousek ráje (2022) 

Absolutně příšerná korektní dětem přístupná podívaná, ukazující falešnou představu Afriky. Úchvatné záběry přírody a typicky afrických zvířat (lvi, hyeny, sloni) nedokážou zamaskovat extrémní snahu o dílko, které bude sloužit pouze jako reklama rodinné idylka. Kamera se tak až záhadně vyhýbá prcání lvů, stejně jako krvavému porcování úlovku, nebo soupeření lvých soků a případné smrti poraženého. Film je sice 7+ ale naprosto živě vidím matku krmící batole a přitom ukazujíc dítěti kočičky na obrazovce. Nevím proč vůbec takové filmy vznikají. Nezbývá než poděkovat Netflixu za absurdní zbytečnou podívanou. Jedna hvězda za impozantní záběry.