Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (14)

plakát

V pasti (2005) 

tak tenhle film me prikoval k zidli a jeste ted to rozdychavam.. vyborne podane herecke vykony, jake jsem uz dlouho nevidel (predevsim patrick wilson je ohromujici!, ale ellen page si taky zaslouzi obdiv) jenom okorenuji celkovou drsnou atmosferu 4/5 filmu, kterou podkresluji misty dlouhe zabery bez strihu... pribeh sam o sobe je tak jednoduchy, az je skvely a dokazuje nam, ze - jak uz tady padlo - skvely snimek lze udelat se dvema herci, jednim barakem a bez potoku krve v detailnich zaberech... napeti az do posledni chvile! 5* jednoznacne!

plakát

Ragtime (1981) 

Evidentne nekdo necetl Doctorowovu knihu, podle ktere byl film natocen. Ve filmu (a v podstate stejne tak i ve knize) se stavi na trech zakladnich dejovych liniich, ktere se vzajemne prolinaji a na prvni pohled spolu prilis nesouvisi, opak je ale pravdou. Vzdy je lepsi precist si knihu, pak film. 5* nedavam prave kvuli jiz zminovanemu minimu hudby... ktera by se zvlaste k tomuto snimku (uz podle jeho nazvu) obzvlaste hodila. S nominacemi na Oskary taky souhlasim, v tomto pripade jsou na miste. Pozn.: film se neodehrava ve 20. letech minuleho stoleti, ale na jeho pocatku a v nasledujicich letech az do 1. SV.

plakát

Sluneční stát (2005) 

Film je realistický, až příliš realistický. A realita není to jediné, co se mi na filmu líbí. Je to taky prostředí, ve kterém byl natočen. Konečně není hlavním dějištěm Praha, ale moje blízká Ostrava. Herecké výkony odpovídají, až na výjimky, očekávání - mému očekávání. Zvláště výkon Igora Bareše mě překvapil, pozitivně. Jeden z lepších snímků české produkce poslední doby...

plakát

Čtyři bratři (2005) 

Jednoduchý příběh, nic originálního, jedna vyvedená akční scéna. To't v kostce vše. Film mě nijak nenadchnul. V jistých pasážích (akční scéna..) se mi líbila kamera. Důvěryhodnost je to poslední, co ten film má (jste 4, no vlastně tři a zabijete všechny členy "gangu", kterých je více, jsou mnohem lépe ozbrojeni... a vaše alibi? Sebeobrana. No jo, oni začali střílet první...). I když v Americe je možné téměř všechno... Na druhou stranu jsem ocenil úvod filmu a tím i příběhu, ve kterém budete dlouhý začátek s obtížemi hledat. Jinými slovy, maminka je zabita hned na začátku. Tři * jsou možná moc.

plakát

Bichunmoo (2000) 

Asijské filmy mám rád. Bichunmoo k mým nejoblíbenějším bohužel patřit nebude. Zkritizuji asi to, proč tomu ostatní dali 5*: kdysi se mi filmy tohoto "typu" opravdu líbily, dnes je tomu jinak: film je na můj vkus až příliš nerealistický - létání, skákání, střílení mečem, běhání po vodě...už to není, co to bývalo a v tomto filmu toho bylo na mě opravdu moc. Na druhou stranu je třeba vyzdvihnout vynikající kameru, když se často stává, že čepel meče jen těsně míjí objektiv kamery - vynikající. Stejně tak jako hudba. Tím to ale pro mně, bohužel, končí.

plakát

Klan létajících dýk (2004) 

Filmový básník, nadčlověk, malíř - tak jste označili režiséra tohoto úchvatného snímku. Téměř s tím souhlasím. Označil bych tak ale spíše tvůrce vizuálních efektů společně s vynikající kamerou. Nemám tomuto snímku co vytknout, až na jednu věc: subjektivně řečeno, příběh je tím - pro mne - jediným nedostatkem filmu. Ano, v jednoduchosti je síla - souhlasím! Ale přece jen jsem čekal od příběhu více. Co chci ale vystihnout (kromě zmíněných viz.efektů a kamery) je vynikající hudba, herecký výkon Ziyi Zhang a závěr filmu!!! Jedna z posledních scén v bambusovém lese (všude se to jen zelená, včetně kostýmů Klanu létajících dýk) a poslední bojová scéna ve sněhu jsou natočeny naprosto úchvatně!!! Kamera, efekty!! Úžasný nápad s tím sněhem. Přesto dávám "jen" 4*.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Nemuzu jinak nez 5* !! Nebudu to moc komentovat - pribeh neni prilis originalni, ale to by vas v zadnem pripade nemelo odradit. me to dnes proste posadilo na .... citim se ted (po shlednuti) fakt hrozne... Tenhle film me poslal nekam, kde jsem uz moc dlouho nebyl. Jsem z toho celkem mimo...slova nestaci..musite videt! nezapomenutelny snimek.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Dostal mě! Dostal mě, dostal mě, dostal mě!!!! Fakticky! Ze začátku a v první půli to vypadá (a taky to k tomu jakoby spěje), že to bude prostý příběh o tom, jak se potkali střeštěná, extrovertní a nafoukaná slečinka se stydlivým, introvertním a sebevědomí postrádajícím chlapcem. V průběhu se to ale vyvíjí úplně jinak, mnohem pozitivněji ve prospěch filmu. Druhá část a hlavně konec filmu (ten konec!!) jsou opravdovým vyvrcholením příběhu, který - jak říkám - vás nemusí ze začátku nijak zvláště zaujmout!! Jae-young Kwak má za sebou samé úspěšné romantické snímky, stačí se porozhlédnout po csfd - a to vypovídá víc než cokoliv jiného o jeho režisérských kvalitách!! Asie (v tomto případě Jižní Korea) je prostě světovou špičkou ve filmech s příběhem!! Bezkonkurenční!!!!! Možná jsem si to měl nechat víc proležet v hlavě (a taky v srdci!!), možná jsem měl komentář napsat později, ale jinak jsem nemohl: zdrcující, strašně citový a emotivní závěr filmu (končí překvapivě šťastně, tak šťastně, že vám spadne kámen ze srdce a jste vděčni za šťastný konec!!), který nenechal - ano, přiznám se - mou tvář bez poskvrny ve formě soli a vody!!!! DOPORUČUJI VŠEM!!! Kdybych mohl dát 6, dám 7* !!!! TOP FILM!!! NUTNOST!!

plakát

Casshern: První samuraj nového věku (2004) 

Snímek, který můžou - i po technické stránce - natožit jen Asiati, v tomto případě Japonci, pro něž je příběh základním stavebním kamenem celého filmu i přesto, že v něm nechybí skvělé efekty, skvělý střih, dokonalá hudba, kamera a samotná režie v podání Kazuakiho Kiriya. Zvláště kamera by vás měla zaujmout! Příběh sám o sobě v jádru zas tak originální není - snaha o to zachránit lidskou rasu před samovyhubením, ale provedení a scénář - tomu originalita nechybí. Ke konci filmu a vlastně v celém jeho průběhu se můžeme setkat s mnoha nečekanými zvraty a místy i překvapeními, které bezchybně zapadají do mozaiky posloupnosti a logičnbosti děje. Dvě hodiny nejsou v tomto případě vůbec žádnou přítěží, právě naopak. Nejlepší sci-fi poslední doby!

plakát

Nenávist (2004) 

Ano, to je to, na co jsem dlouho čekal!! Už dlouho jsem neviděl skvělý horor a toto bylo to pravé hororové!! V některých okamžicích připomíná "Kruh" (videozáznam atd.), ale to vůbec nevadí. Spousta lekavých scén, a to i pro mne, který to dokáže ve většině hororů, stejně jako mnoho z vás, přečíst - The Grudge je ale výjimka. Díkybohu! Naprosto vynikající je několikaminutová sekvence naprosto beze slov na konci filmu, kdy se hlavní protagonistka vrací zpět do onoho domu, aby našla svého přítele, nachází ale... - to musíte vidět! Filmu nechybí napětí (po celou dobu), nechybí mu skvělý scénář a režie, nechybí tomu ani hlava a pata. No, tu "patu" bych si nechal na jindy. Vynikající snímek!! Určitě se budete bát, zaručeně!!! Společně se SAW jeden z absolutně nejlepších hororů roku 2004!!!! NUTNOST!!