Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (17)

plakát

One Punch Man (2015) (seriál) 

Post-anime s panem Vajíčkem v hlavní roli. OnePanMan posbíral žánrová klišé a těží je ad absurdum, protože přece stejně víme, jak to dopadne, tak proč se v tom moc hrabat. Budu rád, jestli to už nebude mít žádná pokračování a udrží si to nabitých 12 dílů bez zbytečných omáček. V opačném případě hrozí, že se z OnePanMana stane přesně to, co paroduje.

plakát

Joogoonui taeyang (2013) (seriál) 

Dobře řemeslně odvedenou práci snižuje několik neskutečně hloupých lapsů a lenost scénáristů v posledních dílech. Na začátku se začala pěkně budovat atmosféra, střídat hlavní dějová linie a epizodní duchařské historky. Atmosféra nakonec s každým dílem mizí do prázdna a zůstane tuctová soap opera postavená na klišé. K tomu tři předposlední díly, které byly jen o tom, že hlavní postavy vlastně nevěděly, co a proč vlastně chtějí... a jestli... a jak... a s kým. Frustrující. 3,5 *

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Spíše než epické vyvrcholení série komiksových filmů různé kvality byla Endgame povinné zakončení několika linií a otevření linií nových. Několik WOW momentů vyvažuje minimálně stejné množství WTF momentů.

plakát

A hle: Snění o propojeném světě (2016) 

Herzog natočil dokument tak, jak by ho nikdy počítač nenatočil. Části poskládal víceméně intuitivně, vyhnul se prostému jmenování argumentů pro a proti na obou stranách a vše obohatil vlastním jízlivým komentářem. Odvážný autorský počin.

plakát

Příběh o princezně Kaguje (2013) 

Úžasně animovaný kus, věrný originálu (Taketori monogatari) jak většinou narativu, tak i poetikou. Takahata dokázal ze staré pohádky o Měsíčňance z bambusu vykřesat hřejivý zážitek, který možná není pro celou rodinu, ale alespoň je proložený zapamatovatelnými postavami, silnými obrazy a působivou smutnou atmosférou. Takřka každý záběr filmu by mohl bez ostudy viset v galerii.

plakát

Mentolky (1999) 

Příběh, s leitmotivem života jako kolejí, pozpátku rozmotává důvody, které vedly k sebevraždě zkrachovalého Yongha. Délka filmu nevadila, každý časový úsek přinesl nový dílek skládačky. Pozorný divák se nakonec dozví, proč Youngo místy kulhá, proč umírající Sumin donesl peprmintky, nebo proč štěkal na dítě v restauraci. Největší pozornost si zaslouží vývoj hlavní postavy. Lee Chang-dong nám ukazuje hlavní spouštěče - zlomové body moderních korejských dějin, které vedou k nevyrovnanosti "hrdiny" (masakr v Gwangju, práce u policie atd.) Aby vše dávalo smysl, jeho každodenní život musí domyslet sám divák. Velmi dobře promyšlené drama, které nemusí každému sednout.

plakát

Třída z Itaewonu (2020) (seriál) 

První dvě třetiny výborně vystavěné a vcelku neotřelé. Pěkně udělaná škála z malého podnikání do korporace. Nakonec vše ale bohužel spadlo do patosu a prázdného, neurčitého sdělení. Velká škoda dobrého námětu.

plakát

Castlevania - Season 2 (2018) (série) 

Potenciál tu je, ale zajímavé postavy i výpravu zabíjí vysloveně špatná animace a nesmyslné dějové zkratky. Škoda přeškoda. Zasloužilo by si to pořádný rozpočet.

plakát

Komorná (2016) 

Výpravou krásné, obsazením výborné. Tímto končí chvála. Bez ohledu na krásu obou hereček, jsem si jistý, že by k udržení tempa filmu pomohlo vystřihnout nebo zkrátit některé erotické scény. Závěr by taky zasloužil trochu kultivovat. Vzhledem k tomu, jak jsou budovány jednotlivé linie příběhy (zmínky o sklepu, choutky strýčka, ničení šunga, atp.), jeden by čekal, že vše bude mít patřičnou dohru. A nemá. A je to škoda. Za pořádný konec a stopáž pod dvě hodiny šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. A hodnotil bych za 5*.

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Filmařům rozhodně nemůžu obrat dvojí: odvahu a schopnost i s minimálním rozpočtem natočit koukatelné epické fantasy. Paradoxně tady nejvíc občas drhne to, co by problém ani v televizi dělat nemělo: herecké výkony (Sean Astin a spousta menších rolí), přešlapující scénář a nedotažený casting (plusové body za Davida Bradleyho jako Cohena).