Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (3 535)

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Na jednu stranu to má skvělé prostředí, zápletku připomínající výborné komornější Defenders seriály od Netflixu (a aby taky ne když to na ně volně navazuje), hezký skoro až indie vizuál a hudbu, která umí vykouzlit pár emotivních momentů, parádní True Detective-like opening, ale proč je to proboha napsané zase tak mdle? Úplně stejný problém jako v případě Secret Invasion a prakticky všech nedávných MCU minisérií. Tady mě to mrzí o to více, protože ta indianská mystika tu mohla být fakt dobrá a ústřední myšlenka okolo ozvěn mohla na diváka přenést tunu emocí. Škoda.

plakát

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série) 

Až na indiánskou epizodu, která jako jedna z mála přinesla skutečně něco nového a ne jen recyklát již viděného splácaný do nesourodého multiverse mišmaše, je celá druhá série hrozně průměrná. Hezká animace není všechno, většině epizod chybí ucelený přehledný scénář. Zápletky kvůli krátké stopáži většinou nemají moc času vyniknout a působí překotně a zkratkovitě, podobně jako všechny ty dětské animáky, na které jsem koukal jako dítě každé víkendové ráno na Nově. Za mě: méně je někdy více.

plakát

Nezvěstná (2023) 

Searching byl o fous lepší, ale ani tohle duchovní pokračování mu nedělá ostudu. Je o něco akčnější, řekl bych i co do tempa rychlejší a výrazně vykonstruovanější, ale pořád je skvělá zábava tenhle klikací kulomet sledovat.

plakát

Černá díra (1979) 

Strašnej bizár se vcelku ok efekty a povědomou, ale napříč filmem děsně repetitivní a otravnou hudbou. Kvůli vysoce dementnímu scénáři, strašným dialogům a papundeklovým kulisám jak z padesátek to není bohužel ani moc zábava. Divák u toho necítí absolutně nic úplně stejně jako ti jindy dobří herci tam.

plakát

Planeta Země z vesmíru (2019) (seriál) 

Trochu jsem se obával, že záběry z vesmíru budou jen takový sporadický gimmick, jak nalákat diváky na další přírodopisnou minisérii, a jsem rád, že jsem se mýlil. I když není dokument složen jenom výhradně z nich, všechno se to skutečně okolo nich točí a sledujeme jak přírodní krásy, tak činnost lidstva - ať už tu pro naši planetu negativní, tak sem tam i tu pozitivní. Některé záběry z vesmíru, časosběrné time lapsy nebo průlety z oběžné drahy až na povrch Země jsou skutečně dechberoucí. Plus jsem rád, že tu tentokrát nesledujeme jen ty nejprofláklejší zástupce zvířecí říše, ale tvůrci ukazují i řadu zajímavých konkrétnějších věcí a příběhů z různých koutů planety.

plakát

Signál (2024) (seriál) 

Ok, zase půjdu proti proudu, když řeknu, že závěrečná pointa je super a hodně, HODNĚ aktuální a díky ní zvedám hodnocení ještě o jednu *. Jen možná škoda, že nestačil klasický celovečerák, protože 4 hodiny jsou na tenhle scénář fakt moc. První dvě převážně vztahové epizody se opravdu fest táhnou a umí, i navzdory hezkému barevnému obrazovému vizuálu, typickým netflixáckým natahováním uspávat. Poté se dají věci více do pohybu a tehdy umí Das Signal i slušně napínat.

plakát

Marvels (2023) 

Tak tenhle hejt byl fakt zbytečný. Je fakt, že příběhově jsou už marvelovky poněkud vyčpělé a zoufale potřebují nový směr, ale jinak mě The Marvels celkem příjemně překvapily. Pár fajn nápadů, luxusní vizuál, slušná akce, obstojná chemie ústřední trojice a... digitální kočičky!

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Trochu z Vesmírné Odyssey, trochu ze Solaris, ale daleko komornější a intimnější, byť ne ve finále až tak hluboké, jak se na první pohled tváří. Příjemně meditativní a audiovizualně hezky zpracovaná cesta za sebepoznáním, s lehkým českým otiskem a, ač mě to jako těžkého arachnofobika překvapuje, sympatickým pavoukem.

plakát

Obchod se strachem (2024) (TV film) 

Obyčejný informativní dokument, který lidem, co s masochistickým zaujetím sledují všechny ty bizarní šaškárny okolo Jindolfa a spol. nic moc nového neřekne, antisystémovou scénu beztak nepřesvědčí, ale mohl by nasměřovat tu neznalou část společnosti, aby si na praktiky těchto šmejdů a politických podnikatelů dala pozor. Pana Bartoníčka si cením, je to férovej chlap a skvělej novinář.

plakát

Přetržená pouta (2022) (TV film) 

V tomhle dokumentu skutečně stačí jen sledovat jak a čím argumentuje jedna a jak a čím argumentuje druhá strana. Sledovat čistě jen názorovou a argumentační integritu. Nic víc netřeba. Slečna ve filmu to řekla přesně. To už dávno není jen o politickém názoru. Jak mám vyjít s člověkem, se kterým se naprosto zásadně rozcházím i v těch nejzákladnějších morálních a lidských hodnotách? Kdo má přístup ke svobodným informacím a přesto není z ruské "názorové strany", zcela bizarní a iracionální (ne)argumentace, mnohdy neuvěřitelně cynického a pokryteckého přístupu instantně naprosto znechucený, tak mu nejspíše opravdu něco chybí a nemá to v hlavě úplně v pořádku. Bábušky, které nemají nic jiného než obrazovku, ze které každý den, rok co rok, promlouvá Velký bratr, se dají ještě chápat, byť je to bolestivé. Ale toto ne.