Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (52)

plakát

Generace X (2005) 

V některých scénách jsem si nemohla nevzpomenout na Stepford (a nebyla ta pouze přítomnost Glenn Close, co mi Stepfordské paničky připomnělo). Až se divím, že při správné atmosféře a příběhu může být normálnost absurdní a skoro děsivá. Komedií bych Chumscrubber asi nenazvala, přesto se našlo pár humorných situací. A že je ten humor fakt docela černý...

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

První britcom, který jsem kdy sledovala, aniž bych měla ponětí, co pojem britcom znamená. Zbožňovala jsem ho a i nadále budu.

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Emma Watson je sice hezká holka, neříkám, že ne, ale pouze na tomhle se stavět nedá. V tomto díle není herecky moc dobrá. Vadila mi téměř každá scéna s ní, kdy jsem nemohla odtrhnout zrak od jejího (pravděpodobně dlouho nacvičovaného) nakrčování obočí, vzdychání a vyděšeně vážného výrazu v deklamování banálních vět typu "Ronalde, jsi citlivý jako pařez.". Když toto pominu, jeden z lepších dílů, obsahující scény, se kterými si tvůrci a herci vážně vyhráli.

plakát

Herkules (1997) 

Vím, že kdysi když jsem byla mladší, se mi to moc líbilo, ale asi jsem to teď přecenila. Jo, docela jsem se bavila, ale ty postavy... Herkules je nebetyčně tupý, ta fialová slečna zas od první minuty nehorázně nesympatická a Hádovi poskoci... no tak ti mi lezli na nervy přímo neuvěřitelně. Hádes sám je ale naopak nejlepší postava filmu, jeho nervní výbuchy vzteku a hořící paruka jsou výborné. A dobrý byl i boj s tím drakem na začátku, i když mi trochu vadil rozdíl mezi počítačovým drakem a kresleným zbytkem.

plakát

Chaplin (1992) 

Skvělý film s celou plejádou výborných herců. Smutně veselý, tak trochu jako Chaplinovy osudy. Moc se mi líbily scény ze života natočené stejným komickým stylem jako ty známé krátké černobílé filmy, které i po tolika letech stále baví a okouzlují.

plakát

Is It College Yet? (2002) (TV film) 

Na konci těžká melancholie z konce Darii. Ale přestat by se mělo v tom nejlepším že?

plakát

Jana Eyrová (1996) 

Čím víckrát to vidím, tím víc mi přijde, že mezi hlavními představiteli to nejiskří tak moc, jak by mělo. Připadá mi, že si stále drží jakýsi odstup, i když jsou zrovna v tolik očekávaném objetí. Myslím, že začátek v sirotčinci je až příliš dlouhý na úkor zkráceného a zjednodušeného konce. Přesto se mi film velmi líbí, je to dosti zdařilé zpracování knihy. A já si teda nemůžu pomoct, ale pan Rochester dle mého není vůbec ošklivý. Právě naopak mi přijde jako přitažlivý a charismatický muž.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Ne každému sedne britský humor. Já ho zbožňuju, proto si dovolím říct... co říct, rovnou zvolat: GENIÁLNÍ! Už od první minuty jsem byla nadšená. Rychlý spád, pravý britský humor, originální zápletka a sympatičtí herci. Pegga a Frosta mám film od filmu radši, ale krom nich mě nadchla taky přítomnost jiných osob, které zazářily i ve svých drobnějších rolích - například zastoupení herců z Black Books v podobě mnou zbožňovaného Billa Baileyho (dokonce tuplovaně), čističe (Kevin Eldon) a Franiny bývalé spolužačky (Olivia Colman). Takže, jestli se mi film líbil? "Jarp..."