Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (178)

plakát

Klan Gucci (2021) 

Film je sice zahraný a režírovaný fakt dobře. Osobně mě hodně bavilo sledovat Jared Leta jak si užívá roli idiota. Bohužel je film až příliž dlouhý. Koncem filmu už nesoucítím s žádnou s postav a tudíž mi je závěr je relativně ukradený. Nejsilnější emocí byla radost, že je hotovo. Použití hudby je místy fakt zvláštní, kdy tam mrsknout modernější písníčku a ještě docela se nehodící k aktuální scéně. Zde vidím promrhaný potencíl použít hudbu vždy z daného období filmu a víc nás tím vtáhnout do děje. Film je taky točen stylem, jakoby počítal s tím, že každý ví kam vede. Není to špatné, ale nic co bych musel doporučovat.

plakát

Tomáš Kočko & ORCHESTR (2022) (koncert) 

Na živo jsem je viděl už 2x, hrozně jejich hudbu žeru tak když už se na koncert osobně nedostanu jsem rád i za ten záznam. Tomáš Kočko je důkazem, že i náš folk se dá dělat dobře. Nemusí to být jen trapná zábavová dechovka, ale lze ty melodie říznout jazzem, rockem a je to něco fakt zajímavé. Navíc ta hudba ve mě trochu evokuje pohádky z mládí a tak podvědomě uklidňuje. Nevím co bych ještě napsal, buď se Vám to líbí, nebo ne...

plakát

Matrix (1999) 

Myslím, že asi není nutné k tomuhle filmu nic moc říkat, snad kromě toho, že český dabing je totálně horibilní. Hlavně trinity. Znám originál a viděl jsem to už i maďarsky a slovensky. Český dabing, obvykle docela dobrý je v případě tohto filmu strašný. Trinity to fakt kazí!

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Sice jsem v 19tém století na lodi nesloužil, takže nemohu tvrdit jaké to doopravdy bylo, při koukání na tento filmy jsem si ale říkal, že by do jisté romantizované formy mohlo tu služubu přiblížit. Je to celkem zábavný a zajímavý film. Perfektní pokud máte chuť na něco s plachetnicí.

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

Jak se česky řeknou Fetchquest a McGuffin? Pokud jsou Vám ty výrazy známe, víte kam tím mířím. Děj druhého Sonica je poněkud nudný, mám-li říct pravdu. Honí se za jednou věcičkou, pak druhou a když se kvelkému smaragdu dostali, úpřimě jsem si myslel, že hotovo, film skončil. K mému překvapení scházela ještě 1/4 filmu a finále bylo poněkud překvapivé. Díky tomu je film o něco víc zapamatovatelný. Humor a vzhled filmu jsou OK. Taková neškodná rodinná zábava, ale osobně se mi víc líbí ta jednička. Pokud jste coby jen vzdáleně obeznámeni se Sonikem, uhodnete co chystají do trojky.

plakát

Pirát Blackie (1971) 

Hele, Terence Hill a Bud Spencer jako piráti, to by mohla být sranda ne? Ani ne. Není to Váš typický film s legendární dvojkou. Jednak stojí proti sobě a navíc tam Bud Spencer popravdě ani moc není. Rvačky tam nějaké jsou, ale rve se každý kromě Buda a Terence. Na druhou stranu uvidíte Terence Hilla šermovat. Jejich postavy jsou ale nezvykle seriózní. Postava George Martina dostala mnohem víc prostoru na obrazovce než hlavní tahouni. Děj takový rozpačitý, nepoutavý a navíc je to točený docela nízkorozpočtově = pár záběrů na palubě a hromada archivních záběrů plachetnic. Není to zdaleka nejlepší film s legendární dvojkou, ani nejlepší film o pirátech. Neurazil ale nijak nenadchnul.

plakát

Jesus Christ Superstar (1973) 

Muzikály docela můžu, ale při sledování tady toho jsem asi pochopil co lidi myslí tím, když tvrdí, že muzikály jsou přiteplené...

plakát

7 životů (2017) 

Zajímavý Sci-Fi koncept, bohužel už základní premisa je hodně divná a neumožňuje abych se do filmu vžil natolik kolik by bylo potřeba. Prostě byl nápad natočit film o tom, že 7 lidí sdílí jednu totožnost. Bohužel způsob kterým ten nápad realizují je nedomyšlený a povrchný. Navíc "zvraty" které ve filmu jsou se dají uhodnout prakticky hned jak je nastíní. Ve výsledku je to film který má fajn výpravu, a byl tam dobrý námět ale bohužel ho nepropracoval dostatečně a ve výsledku na film asi zapomenete do týdne po shlédnutí.

plakát

Duna (1984) 

Film nabízí zajímavou výpravu a kostými, ale bohužel děj se snaží pokrýt až moc materiálu za příliž krátký čas. Výsledkem je, že scény jsou jako když by si někdo odškrtával události v seznamu ale nikdy nic z toho nenastíní předem nebo nepřipravý. Jako dívák nechápete proč se věci dějou, kam to vše vede a odkud se vzali tu a ty prvky. Připomíná to když Vám příběh vypráví babočka nebo dítě. Skáče od události k události, ale bez vysvětlení vzájemných souvislostí a proto budete buď znuděný nebo zmatení... Jako doplněk ke knížce to snad může fungovat, ale film sám o sobě nevyprávý smysluplný příběh a nedoporučuji jeho shlédnutí.

plakát

Čistá duše (2001) 

Tento film se dostal do mého hledáčku prakticky jenom proto, že v roce 2002 vyfoukl hromadu oskarů Pánu Prstenů. Je lepší? Ne. Je dobrý? Ano. Myslím si, že nejlepší je film vidět a nic o něm předem nevědět, protože pak stejně jako já budete překvapeni tím kam se děj vyvýjí a o čem film vlastně je. Rozhodně není tím, co jsem myslel podle začátku filmu. Pokud jste po první půl hodině trochu zmateni a nevíte o co vlastně jde, tak vězte, že já byl taky a vydržte, ono se to zlepší.