Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 141)

plakát

Obléhání (2018) (studentský film) 

Jako celovečerák to bude dost koulatelný..

plakát

Falešně (2019) 

Lidské, bezcitné, bezcharakterové, jdoucí přes mrtvoly, morální x nerozvinuté, stručné. Slušně upřímný stručný příběh o tom, že pokud jste sviňáci tak sviňáky zůstanete a to za každých okolností. Nemůžu říct, že bych hlavnímu hrdinovi fandila, ale za poslední jeho kousek palec nahoru. Děj ubíhá nenásilně a poklidně, dánský suchý humor je příjemný. Škoda, že ostatní postavy nebyly rozvinuté. Příjemný a morálně poučné. ..nevěř nikomu.. (KVIFF2019)

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Neobvyklé, životní, zajímavé, poutavé, napínavé. Jsem velice mile překvapena. Jirka umí točit, film měl spád, bylo to zajímavé, napínavé a autor dokázal to, že chtě nechtě vtáhl diváka do děje. Konečné odhalení tajemství rodičů byla facka do obličeje. Konec dobrý, všecho dobré. Tleskám. Dobrý film. ..a pak řešíme takové ptákoviny..

plakát

Rocketman (2019) 

Muzikálové, britské, legendární, životopisné, milé. Na Rocketmana jsem se těšila více než na všemi opěvovaný Bohemia Rhapsody. A to od Eltona znám fakt jen větší pecky, a působí na mě hodně poizitivně a originálně, asi proto, že jsme se narodili skoro ve stejný den. O to bylo filmové vyprávění, alespoň pro mě, zajímavější. Tarona mám ráda, a zahrál to za jedničku s hvězdičkou, a ještě všechno odzpíval sám. Příjemná podívaná s prvky muzikálu. ..za každým úspěchem je nějaký těžký osud, nemůže být všechno báječné..

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Skutečné, děsivé, mrazivé, psychopatické, nemocné, zajímavé. Celkem mě vyděsili některé recenze na film, s tím, že dávají body dolů kvůli chybějícím vraždám, když je to teda o sériovém vrahovi. Mám trochu obavu, zda nejsou lidé kolem mě větší psychopati než já sama. Právě to děsivé je v tom, že od začátku sledujete dotyčného vraha a mrazí vás z toho jak se chová a co dělá. Posledních 20 minut filmu bylo podle mého skvělých a poslední setkání ve vězení bylo vrcholem děje. Škoda jen, že nevysvětlili proč to dělal. Ale to asi nikdo neví... Co do hereckých výkonu Zefron se vymanil ze svých dřívějších rolí a ukázal, že hrát umí. John Malkovich klasika, Sheldon bohužel Sheldonem zůstane, a Lily Collins je něžná slečinka. Již druhý den o filmu přemýšlím, takže za mě dobrý. ..každý má nějaký koníček a zálibu, jen je důležité aby to nebylo v rozporu s lidskými mravy..

plakát

Bolest a sláva (2019) 

Zpověď, retrospektivní, vzpomínkové, nestálé, nejisté, nerozhodné, sebezničující, přijatelné. Almodórův poslední snímek je mojí prvotinou tohoto režiséra. Tempo poklidnější, nejhezčí byly asi vzpomínkové části filmu. Děj trochu nevýraznější, ke konci už jsem si říkala čím to vlastně skončí. Herecky dobré. Ale pokud toto měl být autobiografická zpověď, očekávala bych něco plnějšího. A možná právě je život umělce tak plný, že ho nejde jednoduše popsat. ..svůj asociální život jsem dotáhla do finálních rozměrů - byla jsem v sále sama..naštěstí jsem byla zachráněna dalšími třemi divačkami..

plakát

Nikdy neodvracej zrak (2018) 

Evropské, kulturní, umělecké, životní, dobové, malířské, svinské. Za mě - s autorem nebo bez - naprosto uspokojující umělecký výtvor. Co do děje bylo jediné malé mínus v pár hluchých místech, která ale vyplnila jen přechody mezi zlomem v ději. Herecky famózní, Sebastian Koch je bastard každým coulem, Tom Schilling je zajímavá mladá tvář. Hudba fantastická. Děj je od začátku vybičován a žene se kupředu. V další části hledají hlavní hrdinové půdu pod nohama, a v části poslední přichází klid a rozuzlení. Tak to na mě alespoň působilo. Krásný příběh, který je pravdivě vyprávěn. ..was bist du?..

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Marvelovské, ukončení příběhu, velkolepé, provázané, smutné. Vkusný konec Avengerů, který určitě vůbec neurazil. Bylo to smutné, odvážné a obětavé, místy frustrující. Oceňuji ale autory, kteří dokázali tak fantasticky zakomponovat všechny předešlé díly v jeden celek, tak aby to dávalo smysl. Asi bych chtěla větší vysvětlení konce děje, nicméně pro fanoušky příjemný zážitek. ..bohužel Thanosovi jsem fandila, tak trochu Inferno od Browna..

plakát

Ant-Man (2015) 

Vtipné, marvelovské, odlehčené, hmyzí, mravenčí, zmenšené. Celkem dost vtipná komiksárna s mravenci. Takový malý Ferda po americku. Vtipný příběh, odlehčené dialogy a brutální bitka na dětském modelu vláčků. ..příště by mohli udělat něco třeba, jak se ovládají květiny..

plakát

Pašerák (2018) 

Clint, klasika, příběh, vyprávění, morální přínos. Klasická poklidná eastwoodovka. Clint to pořád umí. Příjemné vyprávění o jednom muži, který si na stará kolena uvědomí, co pro něj znamená jeho vlastní rodina. A k tomu pár morálních poučení. Za mě dobrý. "..čas si nekoupím.."