Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 141)

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

Americké, skutečné, poutavé, čisté x natahované, zbytečně dlouhé. Námět vzatý od skutečných postav, zfilmovaný hon na tehdejší miláčky Ameriky - Bonnie a Clyde. Příjemně plynoucí vyprávění dvou texaských veteránů, kteří nahání tuto dvojici. Herecky dobré, kamera čistá. Co mi vadilo bylo americké natahování děje. Dobrý film, který ale zapadne v zapomnění. ..jsem po fesťáku asi moc rozmlsaná..

plakát

Takové krásné šaty (2018) 

Červené, obchodní, dějové, příběhové, hororové, poutavé, zajímavé, nové. To bylo tak šílené, až jsem se nemohla nabažit toho nového nápadu a bláznivého zpracování. Děj plynul, občas nějaká ta bizarní scéna, vtip i drama, hororově červené létající šaty, ujeté prodavačky a monology naprosto neuchopitelné. Hudba ladila se scénami. Diskuze s režisérem mi trochu rozbila teorii "vraždících šatů". Nicméně jsem se skvěle bavila. Film byl tak absurdní, plný, a tolik zábavný, že musím dát plný počet. ..skvělá tečka za letošním festivalem.. (KVIFF2019)

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Zombie, komedie, herecké obsazení x dlouhé, předlouhé, pomalé, divné dialogy. Tohle bylo velké zklamání. Byla jsem nalákaná na zombíky, na herecké obsazení a na záruku režiséra. A bylo to tak strašně nudné. Postavy nevyvinuté a zbytečné, dialogy prázdné, děj o ničem. Jediné plus bylo pár vtipných scén a překvapivý závěr. ..coffee, wifi.. (KVIFF2019)

plakát

Poslední podzim (2019) 

Islandské, dokumentární, životní, chladné, syrové. Dokumentární snímek o životě manželů na Islandu, o jejich denních strastech a zejména o chovu ovcí. Co mě zaujalo bylo rozhlasové vysílání o novinkách na ostrově. Velmi výrazně se zde objevují rozdíly mezi starou a mladou generací, a vztahem k tradičním věcem. Islandský národ je pro mě tak trochu nepochopitelný, dlouhé pohledy na jedoucí traktor je přesně dle jejich pomalého tempa, kterému nerozumím. Řezání lebek bylo už trochu příliš. Scenérie krásné. Zajímavý dokument. ..země nicoty.. (KVIFF2019)

plakát

Příběh Marie (2014) 

Milé, pozitivní, citlivé, jemné, nevzdávající, láskyplné, lidské. Jak já zbožňuji tyto filmy. Velice citlivě a jemně zpracované téma o hluchoslepém děvčátku, co se chová jako zvířátko, a řádové sestře, která si uložila za úkol naučit toto děvčátko komunikovat. Příběh je plynule vyprávěn, nepostrádá vtip, drama a ke konci i dojemnější chvilku. Film je i vzhledem k tématu pozitivní. Možná tomu přispěl i malý sál a diváci, kteří film prožívali spolu se mnou. Herecky skvělé. ..jaké to musí být žít v tichu a tmě.. (KVIFF2019)

plakát

Forman vs. Forman (2019) 

Shrnující, dokumentární, sestříhané, decentní, celistvé, smutné, osamělé. Žádný nečekaný výsledek, ale citlivě a komplexně sestříhaný dokumentární medailonek jednoho z našich nejlepších českých režisérů. Dokument na mě působil hrozně osaměle a bolestně - touhu po svobodě a po domově promítal Miloš Forman do všech svých filmů. ..díky.. (KVIFF2019)

plakát

Parazit (2019) 

Jihokorejské, vtipné, zajímavé, všežánrové, dramatické, strašidelné, temné, poučné, zábavné, originální. Jihokorejská kinematografie mě stále baví. Parasite je opět famózní podívaná, ve které se míchají žánry od komedie přes drama po hororové prvky. Strhující vyprávění, propracované charaktery postav - postavy ke konci děje zažijí morální obrat, skvělé dialogy, neotřelé nápady, vtipně gradující scény, herecké výkony, dvě rodiny, jeden manželský pár a jeden dům ve kterém se většina děje odehrává. A zábava může začít. ..dle konce - ne všechny plány můžou vyjít.. (KVIFF2019)

plakát

Monzun (2019) 

Hledající, vracející se, přemýšlivé, prázdné, rodinné, samotné, rozpolcené. Je pravda, že tohle není film, který by asi někdo dobrovolně hledal a sledoval, typický festivalový film. Přesto je v něm spousta zajímavých věcí, jako návrat do dětství, ke svým kořenům, hledání místa kam patříme, hledání sama sebe. Film ubíhá velice poklidným tempem a vůbec nic se v něm neděje. Autor toho chtěl hodně říci, bohužel je to ve snímku dost neznatelné. Hezké scenérie a obraz klasického Vietnamu. ..být cizincem ve své rodné zemi.. (KVIFF2019)

plakát

Papicha (2019) 

Alžírské, silné, ženské, nakazující, islámské, ovládající, vzpurné, nezlomné, kamarádské. Velmi silné drama o skutečných událostech dějících se v Alžírsku v 90. letech. Příběh o náboženském nakazování a ovládání žen. Mladým hrdinkám se příčí nošení burek, zvlášť když jedna z nich ráda šije. Hlavní hrdinka navíc bojuje proti útlaku na základě osobní msty. Sepjatost a přátelství dívek je doslova hmatatelné. Po celou dobu vypjatá situace vyústí v očekávaný a bohužel ničím nepřekvapující závěr. Přesto nehodlají utíkat ze země, kterou milují. Proto bojují. Po svém. ..svoboda.. (KVIFF2019)

plakát

Zabíjení (2018) 

Samurajské, japonské, tradiční, čest a uznání, zabíjení x uječené, roztřesené, smysl nedotažený. Nebyl to první samurajský ani japonský film co jsem viděla, ale moje hodnocení exponenciálně klesalo, zejména ve druhé polovině filmu. Tvůrci zřejmě chtěli uměleckým způsobem ukázat smysl zabíjení mezi samuraji. Rozklepaný obraz kamery byl doslova na pozvracení. Velké zklamání. ..myslím, že spousta lidí v sále usnula.. (KVIFF2019)