Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Surové, drsné, nekompromisní, tvrdá realita, ale i milé, plné nadějí. Zápory snad žádné ani nejsou. Po dlouhé době snímek, který vás naplno pohltí, při kterém netušíte jak to všechno skončí, běhá vám mráz po zádech. Zamilovala jsem si hlavního hrdinu a jeho přátele v nehostiných podmínkách. Nenáviděla jsem dozorce, nespravedlnost a naprosto uzurpátorského ředitele. Modlila jsem se za šťastný konec. Film plný nadějí, šancí, strachu, ale i jistot stejného řádu. Doporučuji tento snímek mezi klasickou výbavu všech filmových knihoven. Nedivím se, že je Vykoupení z věznice Shawshank na prvním místě na CSFD. Jak řekla má maminka: "Je to nabíjecí film!"

Suwingu gâruzu

Suwingu gâruzu (2004)

Jazzové, svižné, zábavné, nenudící. Taková Sestra v akci 2, ale pro mě mnohem zajímavější. Jazz je prostě svižný, veselý. Film o amatérech, studentkách, co se náhodou dostanou ke hraní v Jazz Bandu. Jsou vedeni spolužákem a učitelem, který je maximálně tak velkým fanouškem a posluchačem jazzu. Společnými silami natrénují a přihlásí se na přehlídku studentských kapel. Jak jinak - je tu menší překážka, ale v závěru filmu si získají celé publikum a mě si získali taky. Pohodový film, který snad vykouzlí úsměv na rtech. Mám chuť si pustit jazzík..

Neopouštěj mě

Neopouštěj mě (2010)

Děsivé, sci-fi, nenaplněné, dovršené, Hailsham, Carey Mulligan. Knížka byla děsivá sama o sobě, a zfilmování se jim povedlo. Hudba, prostředí, představitelé postav, jejich city, prázdné emoce, chlad, mohla bych pokračovat. Herecké výkony skvělé, včetně dětí. Nevšední snímek, na který musíte mít náladu. Přečtěte si, prosím, nejdříve knižní předlohu, abyste pochopili, proč byly postavy tak prázdné! "Galerii jsme pořídili ne kvůli tomu, abysme vám nahlédli do duše, ale abysme zjistili, že vůbec nějakou duši máte..."

Andělský podíl

Andělský podíl (2012)

Pozitivní, lidské, skotské, whiskey, nadějné. Po dlouhé době opravdu zase film, který vám vykouzlí úsměv na rtech, vtáhne do děje a totálně si užíváte konec a šťastné vyvrcholení plné nadějných plánů do budoucna (o to víc, když po něčem podobném také toužíte). Navíc se celý děj motal kolem whiskey, což jsem si užívala ještě víc (viz. scéna na degustaci s Harrym). Jsem prostě nadšená. Navíc film evropský, ze země nápoje, a ne sladky americký. ..ode dneška šetřím na cestu po Skotsku a Irsku, prostě jo! Viděno podruhé, po návštěvě Skotska, úžasná země, skvělý film, vynikající whisky...

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tarantino, Christoph, násilnická nadsázka, western, švih, styl, střelba, hudba. Tarantino mě prostě pořád dokáže bavit. Výborný děj, hudba, akce, kamera, prostě všechno. Herci úchvatní, ale po prvních třech minutách filmu bylo jasné, kdo ovládá celý film. Pan Waltz je vážně excelentní a s ním a jeho postavou doktora Schultze bych jela až na kraj světa. Leo se taky vyšvihl a Samuel, ha, bomba. O to horší byla poslední půl hodina děje, která se lehce táhla a Django to musel vzít do vlastních rukou. Nicméně, Tarantino to prostě pořád umí. Alespoň já si to myslím. ..ježiši, jak jeli na těch koních a ty vlající pláště v tom zpomaleném záběru, no super..

Jak ulovit Dr. Lewise

Jak ulovit Dr. Lewise (2013)

Milé, pozitivní, veselé, kanadské, přátelské, vtipné. Já prostě tyhle filmy zbožňuju. Jsou strašně pozitivní, postavy mají snad jen ty nejkladnější charaktery a obyčejný smrtelník má konečně pocit, že přece jen jsou na světě místa, kde se lidé mají rádi. Musím říct, že obyvatelé přístavu byli opravdu fištróni, jejich přesuny z hospody do kostela a zpět, odposlouchávání telefonu a indickou specialitou v baru, a to nesmím zapomenout na kriket. Do toho nádherná kanadská příroda.. ..no, poslední dobou mi to velkoměsto vážně začíná vadit, taková samota by mému zdraví určitě prospěla..

Kolonie

Kolonie (2015)

Chytlavé, napínavé, nezapomenutelné, statečné, děsivé, herecké trio. Chtěla jsem to vidět hlavně kvůli Emmě a Danielovi, ale co se z toho vyklubalo. Napínavý film o útěku z Kolonie Dignidad, kde nebylo správné a bezpečné mít ani vlastní myšlenky. Zpracování skvělé, začátek byl hodně umělý, včetně hereckých výkonů. Po začátku Pinochetova režimu ale Emma přestala být Hermionou, a Daniel ztvárnil svého idiota naprosto skvěle, o Michaelovi nemá cenu hovořit. Bez jediné větší nasilné scény, přesto bylo zcela jasné, jaké peklo se odehrávalo v tomto zdánlivě idylickém prostředí. Jediné, co mi trošku vadilo - chybělo, byla neustále vyfreshovaná Lena, pokud to měl být teror v Kolonii, tak mohla mít alespoň namalované kruhy pod očima. Závěrečná scéna s odletem trošku připomínala Argo. Jinak jsem nadšená. Po celou dobu filmu jsem mačkala partnerovi ruku až zmodrala a hrozně jsem chtěla utíkat s nimi pryč. Vážně doporučuji. ..navíc jsem si našla spousty článků, a zase jsem o něco chytřejší..