Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Star wars jsou pro mě absolutní srdcovka už od dětství a jelikož jsem prequelová generace, kdou mi tyto filmy nejbližší. Třetí epizoda je absolutně grandiózním vyvrcholením předchozích dílů a hodnotím jej jako to nejlepší, co můžeme z dílny George Lucade vidět. Perfektní scénář, perfektní herci, legendární hlášky.. 200%

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Serie Indiana Jones je skvělá, výjimečně přiznávám, že i novější 4. díl je docela dobrý. Nejradši ze série mám ale tento díl, už kvůli Seanu Connerymu... ale obecně mě přijde příběh nejpoutavější a celý film takový velmi příjemný...

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Pro mě je Spalovač mrtvol jedním z nejlepších českých filmů. Část na zom samozřejmě má i knižní předloha, ale ten pravý šmrnc hlavní postavě dodal až Rufolf Hrušinský. Životní role v úžasném filmu. Top

Terminátor

Terminátor (1984)

Legendární film, který odstartoval celou sérii. Jako většinou, tak první díl je tím nejlepším ze série. Na tu dobu výborně technicky zvládnuto, tleskám!

Kmotr

Kmotr (1972)

Hodně propracovaný film, do něhož se očividně muselo vejít tolik, že se jen první díl natáhl na 3 hodiny. To ale vůbec nevadí, ani na chvíli jsem se nezačal nudit. Na jedno zhlédnutí je to dost těžké a k pochopení všech detailů si to za čas budu muset pustit ještě jednou. Už teď se těším, protože je ti opravdu velmi dobrý film! Perfektní hlavní i vedlejší role, tu hudbu já úplně miluju, perfektně sedící k atmosféře filmu, jak jsem již naznačil, tak příběh má hodně co říct... Jsem nadšen, 100%!

Gympl

Gympl (2007)

Pro mě jeden z nejoblíbenějších českých filmů. Některé scény jsou opravdu topovky, které nikdy neomrzí. Film sám o sobě objektivně asi nic moc, ale já se na něj dokážu podívat několikrát a pustím si ho znovu. Jediné, co bych vytknul, jsou až trapně hrozné herecké výkony více než poloviny postav... Ale jinak... Výborný!

První velká vlaková loupež

První velká vlaková loupež (1978)

Upřímně musím říct, že právě jsem dokoukano jeden z nejkrásnějších a nejpříjemnějších filmů, které jsem měl tu čest zhlédnout. Příběh je svižný, ale zároveň propracovaný do detailů, žádná přehnané efekty, akce, vraždy... má to vtip, má to krásnou ženu, má to nápad... Už jsem si říkal, že mě to zkazí smutným závěrem a ten to naprosto perfektně dokonal v tom nejlepším smyslu. 110%, jsem nadšen!

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Tak z toho se budu vzpamatovávat delší dobu. Pokud jste film neviděli nikdy předtím jako já, ani o něm neslyšeli a nic moc nevíte, okamžitě přestaňte všechno číst a pusťte si ho. Strašně moc oceňuju tisíckrát zmiňovaný závěr a taky to, že celý film nemá podprůměrně všímavý divák jako já ani páru, co se chystá. Nikdy v životě mi i v závěrečné scéně netrvalo tak dlouho pochopit, o co vlastně jde a neměl jsem ani nejmenší ponětí, že by to takhle mohlo skončit. Ve filmu je mnoho detailů, které teď docvakávají až po filmu a to dává ještě vyšší hodnotu celému dílu, která je už takhle vysoká nejen kvůli pointě, ale celému obsahu a zápletce. Brilantně napsáno a zrežírováno + dobře zahráno. Skutečně Pecka!

John Wick: Kapitola 4

John Wick: Kapitola 4 (2023)

Úžasný a hlavně za mě provedením vysoce moderní akční film, vrchol celé série o Johnu Wickovi a modlím se ke Králi, aby to vše čtyřkou skončilo. V kině opravdu velký zážitek, zvlášť když se tam mockrát ročně neobjevím. Kdybych si délku nepřečetl, skoro bych si delší stopáže ani nevšiml. Má to vše, co to má mít, stylové od začátku do konce, skvělý Keanu, dohromady mi to zanechá šrám na duši na hodně dlouho. Skvělý!

Dannyho parťáci

Dannyho parťáci (2001)

Pro mě srdcovka, jeden z nejlepších filmů, který zařazuji i do Top 10. Naboucháno hvězdami, chytrý scénář, jedno překvapení za druhým... ze všech tři dílů je jednička samozřejmě špička, ale i tak celkově nemám co vytknout! 5*!