Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Prequelová trilogie měla jednu velkou výhodu. Mohla si dovolit dělat díl od dílu temnější konce a konec trilogie je opravdu hodně temný. George Lucas dokázal z ratingu 13+ vydolovat snad naprosté maximum. Další silná stránka prequelů jsou souboje a bitvy. Vzpomeňte si na jakoukoliv bitvu se světelnými meči z prequelů a já vám zaručuji, že je mnohem lepší než jakýkoliv souboj z původní trilogie (o "nové trilogii" ani nemluvím) a Pomsta Sithů v tomto ohledu opět exceluje. John Williams ... je třeba říkat víc? Zkrátka a dobře Pomsta Sithů zlepšila vše co bylo dobré v minulých dvou dílech a zbavila se skoro všech špatných stránek minulých dílů (snad krom krkolomných dialogů a trochu drhnoucího hereckého talentu Haydena Christnsena). Skvělý film, skvělá trilogie, skvělá hexalogie.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Před dávnými lety, kdesi v Anglii kontroloval jeden britský profesor testy. Při opravování a známkování narazil na jeden úplně prázdný test, v tu chvíli dostal zvláštní nutkání a tak na ten prázdný test napsal slova "In a hole in the ground there lived a hobbit." O tom co se dělo později bych mohl, jako mnoho jiných fanoušků, dlouze vyprávět, nicméně zkrátka řekněme, že John Ronald Reuel Tolkien vypracoval neuvěřitelně propracovaný a úžasný svět, do kterého (zřejmě aby se neřeklo) zasadil i spoustu příběhů. Přeskočíme teď pár desetiletí a pár válek na přelom tohoto milénia. Jistý režisér, dle mého skromného názoru ani ne moc dobrý režisér, se s velkým respektem ale hlavně s citelnou láskou, kterou může projevit jen opravdový fanoušek, zhostil jednoho z Tolkienových velkých příběhů. Výsledek je samozřejmě trilogie Pána prstenů, která se stala naprostou a svrchovanou královnou i bohyní ve světě fantasy filmů. Píše se rok 2020 a ve světě fantasy se neobjevil film ani seriál, který by mohl byť jen kapičku otřást trůnem této trilogie (ani Hra o trůny). Tato trilogie v kombinaci se všemi knihami ze Středozemě stvořily kult, kterému může v kultovní rovině konkurovat snad jen předaleká galaxie (i když slovo konkurence je silné slovo, protože kolik fanoušků Fantasy, čili fanoušků Pána prstenů nemá rádo Star Wars?) a je to kult, jehož síla (na rozdíl právě Star Wars) rozhodně neslábne.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Skutečný muž brečí jen: za A) pokud mu se mu narodí dítě, B) zemře mu dítě, C) když Terminátor zvedá palec na rozloučenou.

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

Jednoduché, trochu předvídatelné, laciné ... A taky děsivé, možná až znepokojující. James Wan Vás dost možná v tomto filmu vyvede z rovnováhy jen boucháním dveřmi a zastavováním hodin a vše bez jediné prolité kapky krve. Takhle si představuji kvalitní horor.