Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (192)

plakát

Sinchronicity (2006) (seriál) 

Pecka minisérie... Zářný případ toho, jak se milostný troj/čtyřúhelník může zamotat, pokud jeden ze zúčastněných má kapavku :))) Sympatičtí herci, zajímavé příběhové linie, dobrá kamera, dynamická hudba.

plakát

Hanna (2011) 

Tenhle snímek pravděpodobně bude chtě nechtě vždycky srovnáván s lehce starší SALT a uznávám, že tématika v mnoha ohledech "nebezpečné" agentky na útěku tak nějak nabádá k porovnávání, nicméně oproti SALT vidím u Hanny rozdíly v angažovanosti postav. Zatímco v SALT se jedná o boj Jolie proti celé vládní agentuře, respektive vládě samotné, Hanna je drama poměrně minimalistické, s jedinou (a zářivě se usmívající) hlavní záporačkou. Blanchett je v roli agentky CIA naprosto úžasná. Totálně jsem jí tu (omlouvám se za vulgarismus) svini, včetně fetiše na přehnanou dentální hygienu, věřil. Co říct k představitelce hlavní postavy? Nezmůžu se než na wow.... Z malé holčičky, která v Pokání svou rolí přinášela a zosobňovala hlubší poselství, než si ve svém věku pravděpodobně sama uvědomovala, roste mladá, poměrně atraktivní a velice talentovaná žena, herečka. Její výrazové prostředky jsou v některých scénách naprosto fenomenální, jde vidět, že se na roli připravovala velmi pečlivě a její polární Nikita byla - minimálně pro mě - až znepokojivě uvěřitelná. Pokud jde o film samotný, scénář nepřináší nic převratného, nicméně zpracování je dynamické, udrží pozornost a baví celou dobu. * 75% *

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Svěží, šťavnatá letní podívaná... Tenhle film si na nic nehraje, nepotřebuje speciální efekty, extrémně hlubokou myšlenku ani fantastické herecké výkony (ty však v některých ohledech přináší). Jedná se o prvotřídní zábavu s minimem hluchých míst, pohodovou atmosférou a hodně vtipným osazenstvem (vidět Aniston jako nadrženou šéfovou, ke které se 100% hodí označení trendy pojem "cougar", Spaceyho jako kapitálního H.ajzla, či Farrela jako fetku bez špetky soudnosti (jak důvěryhodně zahrané..), je zkrátka zážitek). Minimálně já odešel z kina naprosto spokojen s potutelným úsměvem na tváři. Všem doporučuji. * 85% *

plakát

Nejlepší zloděj světa (2004) 

Neskutečně mě vytáčely ty prostřihy s malými pseudorappery, kterým je tak cca 8 let a jsou drsní jak šmirglpapír... Celkově docela pitomý film, jen ten klučina byl celkem vtipný.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

No do háje... Tak tohle je pro mě osobně asi největší filmové překvapení roku 2009, minimálně co se romantických komedií týče... Nejlepší na tom je, že si 90% filmu souhlasně přikyvujete hlavou s pocitem, jak je všechno jasné a očividné, a že pokud si někdo určité vzorce chování vykládá tak a tak, je to prostě naivka, a stereotypizace vám přijde až bolestně povědomá, ale nakonec (ať už byl konec jakkoliv předvídatelný) mi tahle slaďárna vehnala slzy do očí... Asi už stárnu a začínám být sentimentální... Každopádně luxusní tip na Valentýnský večer, hehe :)

plakát

Urbania (2000) 

WITTYS si myslím vzal trošku velké sousto.... Jak tedy film vidím já. Dean (potetovaný bad boy z baru) a jeho banda několik měsíců předtím, než se film odehrává přepadli Chrise a Charlieho na ulici. Dean Chrise ponižoval a nakonec zavraždil. Charlie je od té doby mimo, nespí, má deprese a trpí halucinacemi. Na konci filmu nachází rozhřešení a (snad) dochází k vnitřnímu klidu. Mně Urbania přišla lehce překombinovaná, nicméně myšlenka, kterou nese, je podle mě hodně zajímavá.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Nenadchne a neurazí. A já si zase do léta znovu přečtu všechny knížky a podívám se na ty díly, které jsem neviděl. Snad si pak to rozhřešení užiju trochu víc než tohle zmatené běhání po lese, které skutečně ukáže hodně a prozradí málo. A taky malé a bezvýznamné plus za velice originálně animovanou bajku o smrti... That was some good stuff ! :)

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

A just jo.... Lekačky nesnáším a tady jsem měl aspoň při 3 scénách husí kůži. Sice od toho můžete čekat víc a můžete být zklamaní, ale jako horor to primárně uspělo, alespoň u mě.

plakát

V mysli vraha (2004) odpad!

Totální sračka, bez hlavy a paty. Nemůžu si pomoct, ale mě to ani trochu neoslovilo...

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Po dlouhé době extrémně napínavý thriller, který mě skutečně připoutal do sedadla a donutil sledovat bez mrknutí oka. Skvělé herecké výkony, super hudební doprovod a hlavně fenomenální atmosféra