Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 164)

plakát

LOL (2012) 

Takové "teen drama" (jiná škatulka mě nenapadla) o vztazích a problémech puberťáků. Jako takové ale vcelku funguje, takže kdo od toho nečeká víc, může být ve finále spokojený. Původní film jsem neviděl a dokonce jsem neměl ani ponětí, že existuje, takže porovnávat nemůžu, ale rád se na něj někdy v budoucnu podívam.

plakát

Don Jon (2013) 

Don Jon až moc tlačí na pilu a všichni tu zbytečně moc přehrávají. Samozřejmě je to schválně, to hned pozná každý, ale úplně mi to sem nesedlo. Všechny postavy jsou pak prostě od pohledu na ránu - hlavně ústřední dvojka: žvýkající Scarlett a nagelovaný Joseph. Také konec není úplně dotažený do konce, ne svým vyzněním, ale chybí mu ještě pár minut stopáže, aby to do sebe celé klaplo. Přesto jsem se celou dobu bavil a klidně si to dám někdy v budoucnu ještě jednou.

plakát

Bitva roku: Tým snů (2013) 

Tanečních filmů za rok moc nevzniká a když ano, tak jsou jako přes kopírák. Battle of the Year se snaží jít trochu jiným směrem a není tím klasickým filmem pro teenagery, jak by se mohlo z popisu zdát. Prvních 15 minut tím ale dost trpí a divák neví, jestli se z toho vyklube drama o osudu Joshe Hollowaye nebo se to usměrní zpátky do zajetých kolejí. Ve finále to končí někde na půl cesty, což je škoda, protože to svým pojetím mohlo být o dost lepší. Nejvíc tak z celého filmu baví scény z prohlídky Francie, které jsou dobře natočené, mají styl, ale bohužel s dějem ani moc nesouvisí. 5/10

plakát

Rivalové (2013) 

Formuli 1 už několik let nesluduji, protože podle mě ztratila své kouzlo (zejména díky různým oficiálním omezením). V Rush se ale vracíme zpět do dob, kdy toto kouzlo bezesporu měla, a dokonce z filmu celou dobu vyzařuje. Rivalita (mimochodem, je to snad poprvé, kdy český překlad považuji za lepší, než originální název) mezi hlavními dvěma hrdiny je téměř hmatatelná a celé to prostě skvěle funguje.

plakát

Nikdo nepřežije (2012) 

Podprůměrný béčkový thriller, který od určité chvíle už nemá bohužel čím překvapit. Místy je to zbytečně krvavé, části popisující vztah vrah-oběť jsou dost nudné a asi jediným plusem je Luke Evans. Tahle role mu docela sedla.

plakát

Nezapomenutelné prázdniny (2013) 

Pohodový film o jednom životem (nebo spíše okolím) znuděném klukovi. Skvělý je tu hlavně Sam Rockwell ve vedlejší roli chlápka z vodního parku, který ovládl každou scénu, kde se objevil. Celé to trochu sráží úplný konec, kdy film vyčpí lehce do ztracena, ale i tak je to velmi milé překvapení.

plakát

Would You Rather (2012) 

Přirovnání k Saw mi nepřijde úplně na místě, ty filmy jsou si možná podobné na papíře, ale každý působí ve výsledku úplně jinak. Would You Rather je příjemná žánrovka, která by mohla sázet klasicky na záběry s hektolitry krve, ale místo toho se zaměřuje spíš na hutnou atmosféru a docela jí to vychází. 6/10

plakát

Terapie láskou (2012) 

Na mě to bohužel působilo až moc ploše. Zajímavý příběh i herecké obsazení, ale nějak jsem se do toho filmu nedokázal vžít a to je pro mě u dramat asi nejdůležitější. Navíc mi v některých scénách přišlo, že Jennifer Lawrence zbytečně přehrává.. 6/10

plakát

The Starving Games (2013) 

Co na to říct.. Další důkaz, že žánr parodií už je bohužel mrtvý, protože si opravdu nevzpomínám, kdy jsem naposled viděl nějakou alespoň průměrně vtipnou.

plakát

DonT Stop (2012) 

Don't Stop sází hlavně na originalitu prostředí a ve finále se mu to celkem daří. Určitě se tím dost zužuje publikum, ale holt není každý film pro všechny. Za sebe můžu říct, že jsem se bavil, a přes počáteční obavu, jak zvládne Patrik Děrgel roli pankáče, to bez problémů ustál. I tak ho ale bohužel zbytek kapely zastínil.