Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (384)

plakát

Adela show (2010) (pořad) 

Adélu zbožňuju a tento formát mě nejen bavil, ale i obohatil o znalost slovenských hostů.

plakát

Adele: One Night Only (2021) (pořad) 

Dokonalé ve všech směrech. Počínaje místem konání, kterým byl amfiteátr u Griffithovy observatoře na kopci nad LA. V odpolední době celá scéna s hudebníky v černobílé, Adele v nádherné róbě, korunované náušnicemi ve tvaru Saturnu. S příchodem večera nasvícení scény a obrazy, promítané na zdi budovy. Samotná diva je dokonalost sama, i když mluví o trémě. Repertoár z alba 30 i řadu předchozích hitů vystřihla naživo s prožitkem a intenzitou sobě vlastní. Jeden z nich jako překvapení pro právě zasnoubený pár. Konče hovory na osobní témata, která s ní vedla Oprah Winfrey. I ta květinová zahrada kolem byla dokonalá. Nebyla ale lepší ta mladší, nedokonalá Adele?

plakát

After: Polibek (2019) 

Podívala jsem se ze zvědavosti, protože knižní série je oblíbenou četbou patnáctileté Viktorky ze sousedství. Byly doby, kdy jsem koupila dceři a pak sama do noci louskala Stmívání a chodila na zfilmované díly do kina, což moje vrstevnice jaksi nechápaly. Takže další generace teenagerek vyrůstá s předlohou, jak na milostný život, když se protiklady přitahují. Jenom nevím, o čem mají být pokračování. O rozchodech a návratech?

plakát

Album (1991) (pořad) 

Milá vzpomínka na uzavřeného, až nepřístupného Rudolfa Hrušínského, kterého opatrně zpovídá začínající moderátor Marek Eben. Dialog je prokládán filmovými ukázkami a televizními záznamy některých rolí, jejichž pestrost je nejlepší ukázkou hereckého mistrovství zpovídaného.

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Ani nevím, proč mě tahle černobílá československá klasika dosud míjela. Špičkové herecké obsazení, dobrý námět. Oceňuji, že s výjimkou soudružských oslovení film postrádá jiné atributy socialistických detektivek. Závěr jako z Hercula Poirota.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Tentokrát souhlasím s odbornými porotami a filmovými kritiky. Tato anatomie tříčlenné rodiny byla hluboká, kultivovaná a velice poučná. Ještě nevím, co přinesou Oscary, ale pro mně nejlepší film loňského roku. Mužští diváci se s tímto názorem povětšinou rozcházejí.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Experimentální zpracování známé klasiky, plné obrazů. Divadelní dekorace se střídají s realitou, i způsob vyprávění připomíná divadelní představení, je plný náznaků a krátkých sekvencí, ubíhá rychle vpřed. Film nezapře režijní vedení Joe Wrighta - další skvělý počin v jeho filmografii. Musím ale přiznat, že Pýcha a předsudek zůstává nepřekonaná.

plakát

Audience u královny (2021) (divadelní záznam) 

Tříhodinový divadelní záznam, při kterém zapomenete na čas. Díky Národnímu divadlu a ČT jsme dostali příležitost uvidět představení, které je od své premiéry v r. 2015 permanentně vyprodané. Zásluhu na tom má nejen skvělé herecké obsazení, ale především pro naše končiny netypická činohra, zobrazující rituály britské monarchie. Pro tamní obecenstvo možná tradiční pohled na korektnost a loajalitu, pro nás ostatní objevné a poučné. Neboť jak říká Alžběta II v samotném závěru: "Nehledě na to, jak jsme staromódní, nákladní a neospravedlnitelní, budeme pořád lepší než volený prezident, který se jim bude do všeho míchat."

plakát

Avatar (2009) 

Dodnes si vybavuji pocit nadšení a úžasu, když jsme šli prvně na tohle 3D. Fantastická fauna a flora na Pandoře i promyšlený příběh boje o záchranu v přetechnizovaném světě si našly nadšený ohlas u všech diváků. Podle mě toto zjevení už nemůžou překonat chystaná pokračování.

Ovládací panel
4 body