Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Skvělý film, dnes jsem viděl v multikině. Potěšilo mne, že autoři zprostředkovali problém psychické manipulace a spikleneckých teorií velmi humornou a každému přístupnou formou. Vřele všem doporučuji!

plakát

Perfektní plán (2010) (TV film) 

Velmi slušná detektivka z doby recese v USA. E. Roseová hraje (i vypadá) skvěle.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Naprosto skvělý film. Napětí vydrží až do samého konce, zvraty jsou nečekané, některé scény patřičně drsné (ještě dlouho se mi bude vybavovat úkryt v žumpě). Prostě plný počet.

plakát

Lži a zrada (2005) (TV film) 

Jednoduchý, napínavý, dobře zahraný film. Nerozumím nízkému hodnocení, i když to není žádný A velkofilm, dá se na to dobře dívat. Zajímavá je i psychologie postav...

plakát

Odporná hra (2011) 

Velmi slabý horor. Mučení se z velké části odehrává mimo záběr kamery, pouze slyšíme sténání a výkřiky. Také rejstřík mučení je dost chudý, jen strhávání nehtů, popáleniny a opaření. Celkově zklamání.

plakát

Věc (1982) 

Výborný film. Poprvé jsem ho viděl jako student na VŠ kolejích v Pardubicích někdy 1984 nebo 1985, a teď jsem si ho připomenul. Stále stejně silný zážitek.

plakát

Zákony Brooklynu (2007) 

Dost dobrý film. Užíval jsem si ho od začátku do konečných titulků; nechápu místní nízká hodnocení. Herecké výkony nemají chybu. Život v Brooklynu je tvrdý a díky tomuhle filmu mám pocit, že jsem jej aspoň trochu pochopil. Plný počet

plakát

Ježíš (1999) (TV film) 

Film spíše o Ježíšovi, než o Marii. Není to vůbec špatné, naopak, byl jsem příběhem po celou dobu zaujat. Vytkl bych některé nepřesnosti (proměna vody ve víno před pokušením na poušti, Pilátův soud jako kamarádský pokec apod.).

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Tento film mne trochu zklamal. Ve srovnání s Mojžíšem (Bible-Starý zákon-Mojžíš) nebo Deseti přikázáními. Je moc moderní, chybí důraz na biblickou linii. Bůh jako dítě je zvláštní představa, která v Exodu nemá oporu. Taky mi vadila snaha vysvětlovat zázraky přirozenými příčinami (přechod Rudého moře za odlivu apod.). Na druhé straně je to dobře zahrané, krásná hudba, velkolepá výprava. Takže průměr-3*.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Opravdu mrazivý pohled do světa školní šikany. Doporučuji jen pro diváky pevných nervů. Film vyvolává silné emoce. I když je vyvrcholení spojlerováno od začátku (Josefův otec má doma pistole a chodí střílet), film je napínavý až do konce. Nejde bohužel jen o problém estonského školství, šikana vesele kvete i u nás (vím, o čem píši).