Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

G. I. Joe (2009) 

Chápu všechny výhrady, ale přesto: Je tohle film hodný rozebírání? Nevyplatí se prostě přistoupit na to, co očividně nabízel od prvního plakátu, první ukázky? Jestli něco, připomíná mi tenhle film animovaný seriál "Spiderman" z roku 1994. Jenže hraný.

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Jiří Dvořák jako detektiv-šupák byl jednoduše okouzlující, Ivan Trojan nasadil na tři díly výraz zmateného vědce a nakonec se spolčil se satanistou, aby zabránil zničení světa... Snímek podtrhuje množství poměrně podařených vtipů a jediné, co mu kazí úroveň, jsou digitální efekty (i když chápu, že Ďáblova lest nejspíš měla rozpočet směšný i pro Kobru 11) a hudba, která se místy vůbec nehodí. Ale podstatné je, že v ČT nechali vzniknout zábavné a zajímavé podívané a to je dobře.

plakát

Přežít! (2008) (seriál) 

Seriál BBC "Survivors" vychází z novely Terryho Nationa (autor seriálu "Doctor Who") a také z kultovního seriálu ze sedmdesátých let, jehož je vlastně remakem. Vypráví příběh lidí, kteří přežili novodobý mor, tzv. evropskou chřipku. Zbytky lidstva zastupuje opravdu pestrá směsice lidí (2 muslimové, černoch, fiflena, atd), ale nakonec ví, že musí spojit své síly, aby přežili. Protože ostatní lidé nejsou zdaleka tak hodní. K tomu připočtěte organizaci, která někde v podzemí provádí výzkum... "Survivors" vypadají skvěle, od výbuchu benzinové pumpy až po projížďku vymřelým Londýnem, jež nepokrytě odkazuje na loňský film "Já, legenda". Zajímavá zápletka, ne právě laciné provedení a dobří herci jsou zárukou kvalitní podívané.

plakát

Repo: Genetická opera! (2008) 

Nedokážu popsat, co mě na tom tak chytlo. Repo je dravé, skladby více než poslouchatelné a Anthony Head si přímo říká o to, aby jeho další rolí byl Doktor Jekyll a pan Hyde. K tomu si připočtete vizuál, který jakoby vypadl z videoklipu Marylina Mansona (moc ho neposlouchám, ale myslím, že by to byl jeho styl). A Paris jsem poznal až při její "obličejové" scéně.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Oproti Iron Manovi chybí Hulkovi vtip, šmrnc a nadsázka. Ty železňáka vytahovaly i z nudnějších míst, Hulk humor jednoduše postrádá.

plakát

Hancock (2008) 

Průměrný akční film s několika zajímavými momenty. Letní klasika, ale nic, co by člověku leželo v hlavě - snad jen s výjimkou hlášky: "Cítím z vás alkohol." "To proto, že jsem pil, krávo."

plakát

Zakázaná planeta (1956) 

Klasické scifi se všemi typickými proprietami. Navíc kuriozitní v tom, že Leslie Nielsen ještě není šedovlasý a nehraje v komedii.

plakát

Tam někde (2005) (seriál) 

Chvíli jsem se obával, že to přeženou s příběhy uplakaných manželek, které zůstaly ve Státech, ale nestalo se. Akce vypadá opravdu skvěle a nájezdy na zraněné mě úplně dostaly. Musím říct, že postavy už tolik ne (především ženské charaktery jsou naprosto nesympatické), ale člověk nemůže mít všechno. "Tam někde" je výborná ukázka toho, co může vzniknout pro televizi. Jako náhrada "Bratrstva neohrožených" ale neobstojí, to je úplně jiná liga.

plakát

Stalo se (2008) 

Úvodní titulky mě opravdu potěšily, působily děsivým a skličujícím dojmem. Stejně tak úvodní scéna, kdy začínala epidemie propukat. Zbytek šel ke dnu. I když přiznávám, že Shyamalan umí udělat zneklidňující scénu i z pohybujícího se listí (taková jednoduchá hrůza v hororu chyběla), jeho scénář prohrává ve všem. Režírovat bych ho nechal, ale pero bych mu sebral.