Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (274)

plakát

Resident Evil: Zatracení (2012) 

Celkově o něco lepší než Degeneration, zvláště úroveň animace je úplně jiná liga. Leon a Ada táhnou celý film a také vedlejší postavy jsou narozdíl od minula mnohem zajímavější. Některé akční scény se moc povedly, jiné jsou drobet přepísknuté. Také škoda že úvodních cca. 50 minut je podobně jako v Degeneration trochu nanicovatých, prostě taková představovačka základních RE pojmů a zombíků, což mě jako starého fandu trochu nudilo. Úrovně her sice tento film nedosahuje, ale je už blízko a myslím, že nemusím zmiňovat že je o pár světelných let lepší než ty hrané odpady. Stačilo by dát třeba trochu více invence do dialogů a hlášek, (setkání Lona s Adou je například skoro do puntíku opsané z herního RE4, což nevím jestli je dobrá cesta) nebo přidat na temnější atmosféře či zlepšení smysluplnosti příběhu a byl by to film o mnoho lepší.

plakát

Burnt Offerings (1976) 

No páni! snad nejlepší horor co jsem za poslední roky viděl, a že jsem jich viděl! Oliver Reed je skutečně herec na kterém se dá stavět, celý film stojí na jeho výkonu. Nekonají se skoro žádné laciné lekačky nebo "monstra" a přesto jsem se pěkně bál. Atmosféra strachu přichází především od toho, že divák vlastně neví kdo je tím zlem - je to hlavní hrdina? nebo jeho manželka? nebo bazén? nebo tetička? nebo záhadná paní z půdy? nebo dům? nebo ten kluk? nebo něco jiného? Tímto geniálním nápadem je vybudovaná pekelně dobrá atmosféra a film se navíc celou dobu snaží být před divákem a překvapovat což není u hororů zrovna obvyklé. U konce už ani nedýcháte i když je celkově vzato trochu předvídatelný. No prostě jeden z NEJ hororů 70. let - dekády toho nejlepšího z klasického hororu.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Začátek vypadal hodně slibně, ale přecejenom film trvá tři a půl hodiny (viděn Ultimate Cut) a to se takřka bez děje utáhnout nedá. Levný klipoidní feeling, absenci akce a často samoúčelné násilí by se dalo překousnout, ale modráskovo filozofování o ničem, nekonečné nudné dialogy postav a již zmíněnou absenci děje už nikoliv. Tři hvězdy jsou za místy dobře zvládnutou temnou vizuální stránku, hlavní sexy hrdinku a za Rorschacha, díky kterému jsem to dokoukal do konce. Takové blábolivé komiksáky, ale opravdu příště nemusím.

plakát

Pověrčivost (1982) 

Opravdu moc nechápu zdejší pochvalné komentáře. Mám rád 80s horory, ale tenhle je naprosto naNICovatý, vůbec se nedivím že je takřka neznámý. Je 1) natočený naprosto sterilně 2) není ani strašidelný a ani zábavný (a to se místy snaží o obojí) 3) nemá zajímavý příběh ani herecké výkony (soudím samozřejmě v rámci slasher žánru). Já jsem se teda při jeho pozdně večerním sledování dost nudil a opravdu nevím co mě na něm mělo jako bavit.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Byl jsem na filmu v IMAXU a jsem opravdu nadšený. Lepší než Temný rytíř. V podstatě žádný z často uváděných negativ se nepotvrdil. Film drží pohromadě, má spoustu dech beroucích momentů a příběhové zvraty nepůsobí moc násilně protože jedou po jedné linii. RISE téma je myslím využito dokonale a je opravdu radost sledovat jak se Batman znovu dostává do formy. Rovněž téma okupovaného města s nadvládou lidu je fascinující. Kdybych chtěl rýpat tak můžu filmu vytknout pár věcí, ale myslím že by to bylo zcela zbytečné. Temný rytíř povstal je v rámci žánru natolik komplexní, promyšlené a skvěle technicky podané dílo že to absolutně nemá smysl. Povstaňte a jděte na to do kina!

plakát

Osvícení (1980) 

Viděna americká verze. Geniální horor - jeden z nejlepších vůbec. Hlavně takhle špičková práce s kamerou a především zvukem se jen tak nevidí. Je vidět že se některé scény točili 120x až do vymlácení duše, protože hercům to budete věřit, dokonce i Nicholsonovi. Zvláště některé scény jako ty v baru, na toaletě či na schodech s pálkou by zasloužili zarámovat jako jedny z nejpůsobivějších v kinematografii vůbec. Jediná "výtka" na tento film je v tom, že k němu budete potřebovat si nejdříve přečíst knihu. Spousta důležitých scén tu chybí a divák neznalý knihy nejspíš nebude proměnu Jacka a její souvislost s historií hotelu vůbec chápat a mohl by se teoreticky i začít nudit. Tento film je totiž spíše geniální vizuální a zvukový doprovod ke knize. Kéž by takhle výrazně autorsky vypadalo zfilmování všech Kingových děl a ne ty hromady polopatických TV převedení s mizernými herci.

plakát

Rošťáci (1985) 

Úplně se vidím, že kdybych tento film znal jako dítě tak bych to z VHS sjížděl pořád. Bohužel se ke mně dostal až dnes a přesto mě vůbec nezklamal. Kombinace Donnera, Spielberga a Columbuse uprostřed 80s prostě ani nemůže dopadnout špatně. Jenom už si prostě dnes tolik nemůžu užít těch jednoduchých vtípků a dobrodružných situací - velká škoda že jsem to tenkrát v TV nezachytil, nebo že to neměl nikdo z mých kamarádů. Tohle mi opravdu nemělo uniknout.

plakát

Unaveni sluncem 3: Citadela (2011) 

Promarněná příležitost a bohužel ještě větší jízda na horské dráze kvality než minule. Je to mnohem soudržnější než "dvojka" a není už tady chválabohu žádné divoké střídání časových rovin, ale záporů je opět celá řada. Celkově musím ovšem říct jsem se u filmu dobře bavil i přes absenci zajímavých bitevních scén a nějakého pořádného příběhu. Michalkov dává na na mnoha místech poznat že je pánem řemesla a nejednu vykouzlí naprosto úžasné scény u kterých ani nedýcháte. O to ovšem potom více zamrzí hluboké pády v kvalitě. Tento díl má ambice se v atmosféře přiblížit geniální jedničce a právě tam nejvíce drhne - scény s "návratem domů" si mohl Michalkov odpustit. Jsou naprosto zbytečné, trapné a jen u nich nejvíce bije do očí že toto pokračování žádný vlastní příběh nemá a jenom przní a vykrádá jedničku. Velmi se divím že v tom všichni ti původní herci chtěli hrát. Navíc Michalkov se po většinu filmu chová dost divně, je takový strejda-zombie co druhé prudí se svojí pískací kachničkou, drápe svými "fredkrůgerovskými" drápy a náramně ho to baví. Poselství filmu je taky patřičně divné - myslel jsem že se dívám na protistalinský film a přitom nakonec shledávám, že se náš hlavní hrdina u Stalina "vykoupil" aby mohl pokračovat pod jeho vedením ve šťastném životě ?!?!. Spousta scén je jako minule na hraně parodie a veškerá logika si vzala dovolenou, ovšem docela dobrá závěrečná hodinka tuto filmovou apokalypsu mírně napravila.

plakát

Game Page (1998) (pořad) 

Pět z nostalgie. Díval jsem se na to jenom v roce 99 a pak chvíli když to uváděla Šárka Ulrychová. Neměl jsem ještě doma PC a moji kamarádi taky ne (jen "žluté kazetky" od vietnamců), takže jediné médium na kterém jsem mohl vidět PC hry v akci byl tento pořad. Nahrával jsem si to na VHS a pořád to sjížděl - hlavně mi utkvěl v paměti speciální Star Wars díl se Sisou Sklovskou hrající SW: Rogue Squadron, díl kde hrál Jiří Strach Duke Nukem 3D a pak díl kde hrál Zdeněk Izer na PSX Gran Turismo 2. Jo, to byly časy :-)

plakát

Kačer Howard (1986) 

Viděl jsem to před mnoha lety u kamaráda na VHS a líbilo se mi to. Včera jsem to zkouknul a chytilo mě to zas. Je to prostě svým způsobem unikátní film u kterého jsem se navíc několikrát od srdce zasmál. Hlavně v druhé polovině se sice jedná o absolutní béčko, ale atmosféra nejhlubších 80s, celková stylizace a hodně povedený český dabing mě chytil za srdíčko. Dnes navíc už nikdo nic podobného nenatočí. Takže leť kačere!