Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Určitě nejlepší díl hvězdných válek, hlavně kvůli atmosféře a skvělému scénáři. Dokonalejší sci-fi film si opravdu nedokážu představit, žít v roce 1980 tak bych snad na to chodil do kina tolikrát až bych vyčerpal všechny své úspory.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Rozhodně nejlepší indiana Jones a zároveň pro mě nejlepší dobrodružství všech dob. Skoro každá scéna je ikonická a neznám "chemičtější" dvojku než Harrisonna Forda Seana Conneryho. Filmová dokonalost.

Pošetilost mocných

Pošetilost mocných (1971)

Můj nejoblíbenější film a zároveň podle mě nejzábavnější komedie všech dob. Herecký koncert Funese a samozřejmě i Montanda je až neuvěřitelný. Tahle komedie je už od úvodních titulků přímo nabytá energií a až do konce nijak nepoleví. Opravdu nevím čím by v rámci žánru mohla být ještě kdy překonána, vtáhne vás do děje a nepustí. Je tu všechno - genální scénky, dialogy, slunné španělsko, mohutná expozice, pořádný kus dobrodružství a zábavy... Funesovi komedie mám moc rád, ale tahle je ještě opravdu o třídu výš!

Roztržitý

Roztržitý (1970)

Určitě nejlepší film Pierre Richarda. Je to asi tím že se jedná o jeho prvotinu takže je oproti pozdějším filmům velmi originální. Především se ale úplně nejedná o lehkou komerční komedii, ale o satiru na svět reklamy. Film je nekončící kanonáda geniálních dialogů, scének a skvělých hereckých výkonů s morálním přesahem. Škoda že většina dalších Richardových filmů už nedosahuje těchto kvalit, tím ovšem zdaleka nechci říct že jsou špatné, jenom už nejou tak geniální. NA ŽRÁDLO OD KAZIMÍRA I MANŽELKA ZÍRÁ!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Původní komentář po prvním shlédnutí v kině: Docela velké zklamání, stylizace je málo komiksová a působí jako kdyby to byl kdejaký normální thriller, díky tomu mi například Two face při svém prvním odhalení ohyzdné tváře přišel jako by to bylo nepatřičné, dalším velkým problémem je samotný Batman - nedostává mnoho prostoru a chová se celý film dost divně, pořád jenom někoho mlátí po hlavě v divokém střihu, na soundtracku snad není oproti minulému dílu nic nového, nejhorší na filmu jsou ovšem ty filosofické řečičky o ničem, kterým nasadí korunu debilní konec, já jsem velký fanda komiksů s Batmanem a proto si myslím že by to chtělo něco více komiksového, akčnějšího, střelenějšího, vtipnějšího s odměřeným přístupem a ne takovýhle patvar, který se ještě k tomu bere vážně - pan režisér by si měl uvědomit co točí. 2 hvězdy. Komentář po třetím shlédnutí: Na film jsem zcela změnil názor, je to opravdu promakané až geniální dílo. Čekal jsem stejný film jako Batman začíná a na tohle nebyl připraven. Teď dávám 5 hvězd.

Avengers

Avengers (2012)

Opravdu poctivý a dokonale promyšlený superhrdinský film, který nenudí ani na minutu. Samostatné předcházející filmy mám moc rád, ale tenhle je ještě o třídu výš. Hlavně se mi líbí že všichni hrdinové dostali zhruba stejný prostor a nepřipadalo mi že by byl někdo výrazně upozaděn nebo upřednostňován (ani Stark ne). Závěrečný souboj je opravdu super, hlavně v jeho prvních minutách jsem se doslova tetelil blahem, jako už dlouho v kině ne. No a nejlepší na celém filmu je asi jeho úžasný humor. Tvůrce stál určitě spoustu potu, protože nacpat humor skoro do každé "vážné" scény a neshodit jí tím je doopravdy umění. Jo a mě se nejvíc líbil kapitán Amerika - je to prostě klasik :-)

Moonraker

Moonraker (1979)

Tohle je moje nejoblíbenější bondovka vůbec, je přímo nabitá originálním a nadneseným humorem, skvělými hláškami a vynikající atmosférou. "Netrefil jste pane Bonde", "Vážně?" Ale pozor! Dívat se pouze na verzi s dabingem Vladimíra Brabce! Ten co je u nás na DVD a BD je naprosto otřesný a zážitek z filmu zničí.

Přichází Satan!

Přichází Satan! (1976)

Jednoznačně jde o nejlepší horor co znám. Pamatuju si jak jsem se na něj díval poprvé v televizi od půl jedné do půl třetí ráno a byl jsem z toho opravdu vyděšenej.

Kristian

Kristian (1939)

Jeden z nejpropracovanějších a nejkvalitnějších "starých" filmů, oproti dnešním komediím na jedno použití je to zkrátka skvost.

Pomáda

Pomáda (1978)

Určitě nejlepší muzikál co znám. Nezapomenutelné písničky, taneční krace, hlášky a dialogy - tenhle film je prostě naprostá klasika.