Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama

Recenze (52)

plakát

Blondýnka (2022) 

Jak začít... Asi pozitivy. Prvních patnáct minut mě bleskovou rychlostí zainteresovalo do příběhu. Uběhla hodina a já si říkal, že to bude skvělý film o Marilyn Monroe se zábavnou kamerou a přechody. Rovněž mi přišlo skvělou volbou obsadit do hlavní role Anu de Armas, protože podobnost je tam velká. Podíval jsem se na stopáž a uvědomil jsem si asi největší problém filmu... A tou je jeho délka. Možná si říkáte, že ta délka pro zfilmování celého příběhu naší hvězdy Hollywoodu by odpovídala... Ale bohužel ne. K postavám si nevybudujete žádný vztah a děj je často matoucí (hlavně poslední hodina). Chtěli též vyobrazit asi něco jako vnímání toho, co je realita a co se odehrává na place. Bohužel, v tomhle směru vám radši doporučím Perfect Blue. Během sledování jsem si i pokládal otázky proč se neustále mění filtry a rozměry obrazu, ale mé snažení přišlo vniveč. Působí to na mě tak, že to tam prostě je. Alespoň ty líbivé záběry udržovaly moji pozornost (jakž takž). O hereckých výkonech nevím, co si myslet, protože ty dlouhé a podivné monology byly pro mě frustrující. Film se nakonec ze zajímavé podívané stal žroutem času, u kterého si budu muset sám vypátrat příběh ,,blondýnky". Možná jde o nepochopení tohoto díla, ale na film se znovu dobrovolně nepodívám.

plakát

Duna (2021) 

Absolutně boží film. Každý záběr filmu stojí za to a jedná se prostě o filmařskou pornografii. Casting je skvělý (hlavně se těším na Zendayu v dalších filmech), hudba od Zimmera je dechberoucí a celkově to slouží jako úžasný úvod do tohoto úžasného světa spisovatele Franka Herberta. Možná mám výtku k prostředku filmu, kde to trochu ztrácí tempo, ale jinak nemohu nic vytknout. Dámy a pánové, možná se jedná o Pána prstenů téhle generace. Uvidíme, jak dopadnou pokračování. Hype je velký!

plakát

Predátor 2 (1990) 

Po zhlédnutí nového filmu z této značky jsem se rozhodl podívat se opět na všechny díly. Hned na začátek musím říct, že první film je pro mě absolutně geniální a je to jeden z nejlepších akčních filmů všech dob (spolu s Terminátorem). To bez debat. Druhý díl je bohužel kopie prvního dílu. Skoro ve všem. Ale jako správné pokračování toho musí nabízet více. Více predátoří technologie a celkově Los Angeles je atraktivní místo pro vesmírného lovce. Predátor je asi největším plusem filmu. Buduje se tu stejně skvěle, jako v prvním díle. Neměl jsem pocit, že by tu lovce bylo málo a těšil jsem se na další konfrontace s ním. Akci musím též pochválit. Co už ale pochválit nemohu, tak jsou postavy, které mi byly absolutně u zadku. Celkově mi přišel film takový prázdný a jediné co ho oživovalo, tak byl vesmírný lovec. Co taky ale musím zmínit, tak že soundtrack je úplně totožný s filmem prvním. Také mi přišlo, že v některých momentech byla hudba blbě zvolena = ve scéně se nic neděje, ale hudba hraje, jakoby se mělo bojovat nebo tak něco. Ale nejedná se o špatný film. To určitě ne.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Nejdražší český film je tu... V první řadě musíme smeknout před Petrem Jáklem, který dotáhl svůj projekt až do konce a ukazuje české dějiny zahraničním divákům. Vyplatila se ale ta práce, která trvala 11 let? Film krásně prodává ten temný a zlý středověk roku 1402 a to, čeho jsem se bál nejvíce mě nejvíce překvapilo... Akce. Byla divoká, krvavá a zběsilá. Myslím si (a nejsem jediný), že žádné střety a potyčky se v českých filmech nedokázali vyrovnat těm Hollywoodským. Jan Žižka ale ano! Také musím zmínit hudbu, která krásně podkresluje atmosféru (těšte se na husitský chorál). Herecké obsazení je boží a já se jen těším na to, až si to budu moci pustit znovu⚔️❤️. Ovšem, nejedná se o další ,,Statečná srdce". To bohužel ne. Film má své mínusy. Například po krásné a akční hodině zpomaluje zbytečně tempo. A to je asi největší problém, který s filmem mám. Jinak si nemůžu stěžovat a jsem spokojený. Možná mám růžové brejle, ale sakra... ta česká kinematografie potřebuje změnu ne?

plakát

Resident Evil: Raccoon City (2021) 

Zombie bordel, který vůbec, ale VŮBEC ničím nepřekvapí. S herní sérií moc zkušeností nemám, ale tohle po stránce scénáře rozhodně nefungovalo (hodně věcí tu nedávají smysl). Tempo strašně pomalé a o CGI radši mluvit nebudeme. Najde se zde pár fajn věcí, ale v porovnání s negativy zanikají. Ale poněvadž jsem měl strašnou potřebu se podívat na něco krvavého, tak jsem se celkem bavil.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Původně jsem si myslel, že seriál nemá co nabídnout... mýlil jsem se. Seriál je hravý, zábavný a míří chytře na dnešní publikum (čísla mluví za všechno). Ale není se čemu divit. Záhada na škole á la Harry Potter od Tima Burtona? Prostě se to povedlo a Jenna Ortega si to kradla pro sebe❤️. Jediná vada na kráse je CGI a závěr. Ale to nemění nic na tom, že budu očekávat příchod druhé série s velkým očekáváním. Snad se nic nepokazí!

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

Úžasný závěr jedné z nejlepších trilogií vůbec. Matrix je srdcovka a není divu, že je z toho kult. Proto je podle mě nutnost vidět všechny tři díly za sebou proto, aby jste si užili cestu ,, vyvoleného" na maximum❤️.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2022) 

Ten týpek s motorovkou... je zpátky! Návrat ke značce je osvěžující a dělá to stejně dobře, jako Halloween 2018. Ano, jsou to hloupá jatka, ale okořeněné tím, co mi u všech předchozích dílů chybělo a originál jej splňoval na výbornou... atmosféra. Vedro, pot a pole krásně zobrazují jednotlivé záběry a k tomu děsivý Leatherface. Vizuál je pěkný, hudba navozuje atmosféru a násilí je tu požehnaně. Originální snímek mám hodně rád a tenhle jej nijak nesnižuje. Sám vím, o čem mluvím. viděl jsem všechny filmy s tímhle řezníkem a všechny byly otřesné. S radostí oznamuji, že tohle je druhý nejlepsí film frančízy.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Jeden z nejlepších českých filmů? Na 100%. Film z druhé světové války s pohledem na začátek protektorátu je zajímavý, skrze manipulaci a názory té doby. A ještě k tomu si představte, že tohle je horor. Proč ptáte se? Protože hlavní postavou je zaměstnanec krematoria. Toho ztvárňuje všem velmi známý Rudolf Hrušínský. Ten podává opravdu mrazivý a děsivý herecký výkon. Holt práce v krematoriu si asi dokáže pěkně pohrát s vnímáním života samotného. A k tomu ještě perfektní hudební podkres.

plakát

Vlastníci (2019) 

Češi opět dokazují, že mají na víc, než jenom na hloupé komedie nebo pohádky. V tomhle filmu sledujeme schůzi vlastníků, zkráceně SJV. A pro info, celý film je skoro natáčený jen v jedné místnosti, kde se schůze odehrává. ,,Jak se tohle povedlo?", ptám se doteď. Aby takhle pojatý film si udržel divákovu pozornost až do konce. To díky hereckým výkonům a scénáři. Ten je taky šikovně napsaný, protože skrz jejich požadavky nebo problémy ohledně baráku poznáváme jejich charaktery. Skvělá práce a doporučuji!🇨🇿