Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (685)

plakát

Bastardi (2010) 

Tohle je přesně typ filmu, u kterýho si řikám "Blbečku, vypni to!" a stejně to dokoukám až do konce a nakonec jsem naštvanej. Na nervy jdoucí neherci, nesympatickej Magnusek ve stylu obtloustlýho mstitele, 20497 sprostejch slov a naprosto nemožnej spád namíchalo koktejl, ze kterýho mi bude blivno ještě dlouho. Ať si pan Magnusek dál vyučuje na škole (jen nevim, kde ve svym mladym věku sebral ty dlouholetý zkušenosti) a už nic podobnýho netočí. Sice je mi jasný, že ten děj a "hlavní hrdinové" nejsou úplně mimo mísu, ale tohle je Amerika ve spreji. Vůbec nechápu, jak se k tomuhle dílu mohli propůjčit relativě známí a kvalitní herci. Pardon, ale na dvojku a trojku už se dívat radši nebudu, taky bych to nemusel rozdejchat. Jedna hvězda za odvahu natočit film o tomhle...řekněme problému.

plakát

Rebelka (2012) 

Dobře vyrobená pohádka pro nejenom děti, ale i dospělý. Historicky celkem přesně ztvárnenej film se zápletkou ze života každýho teenegera. Už jsem se trochu bál, že mě Pixar nebude bavit, ale tentokrát se to (zase) nestalo. Ale nejvíc bodů má u mě ten chlapík, kterýmu nebylo rozumět. :-D

plakát

Kačenka a strašidla (1992) 

Tak tohle mě v dětství úplně minulo...a možná to tak mělo zůstat.

plakát

Supové silnic (1989) 

Dlouho jsem přemejšlel, jaký tomu dát hodnocení. Jelikož pracuju na dispečinku kde se mj. řeší odtahy vozidel, chtěl jsem tohle vidět. Je to něco mezi Need for speed a Mad Max zamíchanej do omáčky z odtahovek. Dost přehnanej námět, slabý herecký výkony a až roztomilý prostředí z 80. let. Buď jak buď, na víc jak 2 hvězdy to neni . Ale líbil se mi hlavně výkon Dona Swayzeho (bratra Patricka), kterej zahrál ukázkovýho zákeřňáka.

plakát

Naprosto osvětleno (2005) 

Pro mě je tohle podceňovanej film. Já jsem si ho užil a až na pár věcí se mi líbil. Herecký obsazení mi sedlo (hlavně Eguene Hütz, kterýho ale můžete znát spíš jako frontmana skupiny Gogol Bordello). Obecně to mělo takovej Kusturicovskej nádech a to mam rád. Wood sice hrál trošku pošuka, ale zvyknul jsem si. Mohl bych se ohradit, že většina Ukrajiny byla natočená v ČR. Proč to sakra nenatočili přímo na Ukrajině? Zase tak daleko to odtud není. No nic, je to příjemná komediálně-dramatická road movie s dobrym hereckym obsazením. Zasloužila by si víc pozornosti. Akorát jsem nepochopil tu babku sběratelku. Jak tam 60 let žila?

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Na tohle jsem se těšil víc, než šlapka na konec šichty. A hlavně jsem doufal, že nebudu zklamanej. No, Tarantino to zase dokázal. Vzal úplně jinou dobu a námět než je u něj zvykem, a světe (ne)div se, nepodělal to. Herce vybral výborný (hlavně Waltz je sám za 5 hvězd), hudba geniální, kamera á la Quentin... Možná bych tam našel pár "ale" nebo "ehm", ale neudělám to. Dialogy, humor, hektolitry krve, střílečky, občas hodně drsný scény mi za to stojej. A taky mě pobavila přítomnost nejpoužívanější filmový věty ze všech "Let´s get out of here". Dost možná film roku 2013. Ale na to je možná ještě brzo. Uvidíme. PS: originálnější způsob smrti si už Quentin asi vybrat nemoh :-D . Viděno 21.1.03

plakát

Hustej nářez (2009) (pořad) 

Tak tohle ne. Jedna hvězda a za občas zajímavý videa...ale kde proboha sehnali ty komentátory?

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Zajímavej film z několika pohledů, kterej se každou minutu odhaloval o něco víc a na konci do sebe všechno pěkně zapadlo jak tetris. Sice ty věčný opakovačky po chvíli nudily, ale konec mi to bohatě vynahradil. Když pominu oár nesmyslů nebo nedomyšlenejch věcí, bylo to dobrý. Já jsem spokojenej.

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Já jsem docela zklamanej. Nevim, jestli je to tim že jsem byl při koukání už docela unavenej, ale nějak mě to neoslovilo. Farrell si odehrál svý, ale kdo mě hrozně nebavil byl Rockwell. A obecně vzato jsem tomu filmu nerozuměl..nebo nechtěl rozumět? Kdoví. Ale In Bruges bylo lepší, a to o dost.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Celkem roztomilá pohádka, ale převážně starej příběh navlečenej do neforemnýho novýho kabátu. Pro mě ne úplně hezká animace, občas nudný pasáže a uspávající hlas Clooneyho. Ale na nudnej večer to celkem šlo. PS: proč maj v Americe lidi britský přízvuky? Proč to namlouval i Gambon?