Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (214)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Měl jsem obrovský strach, že Bryan Singer už na to nemá a že nezvládne navázat na své první dva X-meny, ale on to dokázal. Ale nejen to, natočil ten nejlepší X-menovský film, a po Nolanovi, tu nejlepší adaptaci komiksu vůbec. Spojení mladšího filmového osazenstva s tím starším funguje na jedničku. Hlavní zásluhu na tom mají hlavně skvělé dialogy, které dokonale dokreslují hloubku Marvelovských postav. Bryan zvládl ještě jednu věc skvěle. Díky ohromnému rozpočtu měli všechny mutantské schopnosti šanci vyniknout jako nikdy předtím. Singer dokázal napravit všechnu škodu, kterou režiséři po něm (až na Vaughna) napravili. Zkrátka film dostál svým očekáváním a ještě je i předčil. Ovšem potitulková scéna přináší očekávání nové a možná ještě větší...

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Uh. Tolik nenávisti vůči Spideymu? :(. Jsem rád že aspoň někdo točí komiksové filmy pro mě. A jsem nesmírně vděčný, že práva na Spider-mana nevlastní Disney. Peter Parker konečně dostává prostor, který si zaslouží. Je hravý, INTELIGENTNÍ, sarkastický, emocionálně rozpolcený a nejmilejší hrdina, kterého najdete. Marc Webb dal Spidermanovi příběh, který by s Disneyho, takřka identickými filmy, nikdy nezískal. Současné filmy Marvelu se spíše podobají DC. Maska hlavních postav je víc, než jejich vlastní skrytá osobnost. Webb vystihl podstatu úspěchu komiksů Marvelu a ukázal, že super-hrdinové jsou nejdříve lidé a až potom hrdinové.

plakát

Oldboy (2013) 

Takhle má dle mého názoru vypadat remake. Vše co mi v originální verzi chybělo jsem dostal tady. Vyvrcholení, pointa i závěr mnohonásobně silnější než u předlohy.

plakát

Enderova hra (2013) 

Film i knížka se jmenuje Enderova hra. Ale nenechte se zmást, ve filmu žádné hry nenajdete. Pouze spoustu záběrů, které se točí kolem her. Ender měl dokázat svou genialitu činy a strategií. Místo toho nám ji do hlavy tlučou vedlejší postav . Bohužel bezvýsledně.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Skvělý začátek. Vtipné dialogy, napínavá zápletka, spousta emocí. Druhá půlka ničí vše na čem je celý film postaven a co předjímal. Jakákoliv vážnost filmu je pryč s identitou záporáka. Místo emocemi nabitého finále dostaneme groteskně pojatý mišmaš plný CG postaviček. Celou atmosféru podtrhujou vtipné průpovídky Tonyho v době kdy by měl být zcela na dně. Snad příště Tony. :)

plakát

Let (2012) 

Průměrné drama nikoliv o letu, jak název naznačuje ale o moc moc zlém alkoholismu. Po shlédnutí máte pocit, že celé poselství filmu by se klidně vlezlo do 30 minut. Zbytečná zrzka a zdlouhavé oddalování moralizujícího konce jako na předpis AA.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Je to zvláštní. Parta padesátníků si opráší své staré kostýmy, vrátí se do svých rolí a je to nejvtipnější pořad co můžeme v současné době na televizních obrazovkách vidět.

plakát

Duna (1984) 

Paradoxně je tento film přesně tou utopickou představou o životě Muad'Dib, které se Paul Atreida tak bál.

plakát

8 Out of 10 Cats (2005) (pořad) 

Momentálně nejvtipnější tv show v UK