Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Věčný bojovník

Věčný bojovník (2006)

Jak jsem tady někde četl: "Pro jednoho o ničem, pro druhého o všem". Film popisuje cestu k osvícení v buddhistickém pojetí a často používá symbolů které mají svůj vztah k podvědomí (jak je to i ve snech) a vyjadřují tak psychický nebo duševní stav, takže se dá říct že nejde o žádné fantasy nebo pohádku, ale vlastně návod k duchovnímu vývoji. Pokud na vás tenhle film působil tak nějak mysticky, dá se říct že jste tam někde uvnitř sebe pochopili o co jde.

Počítání mrtvých

Počítání mrtvých (1999)

Nočním městem projíždí houkající sanitka a v ní sedí znavený záchranář s kruhy pod očima a pohledem upřeným do nikam. Z vysílačky řve Scorseseho hlas, kolega u volantu vesele zpívá a on touží jen po šálku kávy, nebo snad chvíli klidného spánku. Zítra už konečně musí dát výpověď… Ulicemi běhají zbídačení šílenci, lidé kradou a vraždí a vůz se řítí za zvuku bláznivého punku zvesela dál. Tam na konci cesty totiž někdo umírá… To je pro mě Počítání mrtvých.

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007)

Znáte ten pocit, když se jdete na podzim projít podél polí za vesnici, fouká studený větřík, seschlá tráva v něm příjemně šumí a ve vzduchu je cítit blížící se zima, tak zhruba v takové náladě se nese tento film. Příběh slavného amerického gangstera 19. století, podaný nekriticky, se vší pokorou a lidskostí a s důrazem na smutné osudy ústředních postav, tak jak si je prožily před těmi 150ti lety někde v Missouri. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.