Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (241)

plakát

Absolvent (1967) 

Tak tohle jsem nečekal, dlouho jsem se tomuto filmu vyhýbal co jen to šlo a důvodem bylo že to bylo označováno jako lovestory s happyendem-ale tak to rozhodně není. Jedna hnusná vypočítavá ženská svede mladého klučinu a udělá z něj pěnou zrůdu která štve svou ,,laň". Líbilo se mi že v celém filmu zazněly písničky světového formátu které jsou na dané situace přímo ideání. Musím vyzdvihnout především herecké výkony Anne Bancroft a Dustina Hofmana-ty byly opravdu excelentní. Dále si mi líbila kamera a střih. A na to že už je to dost starý film nechybí ve filmu nápaditá a originální atmosféra. (hlavně konec-rozhodně ne šťastný. Pro mě to je jeden z nejlepších filmů.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Naprosto vynikající seriál, který se řadí mezi mé nejoblíbenější. Už dlouho se mi nestalo, že bych se smál skoro u každého dílu. Pro mě GENIÁLNÍ.

plakát

A légy (1980) 

Přesně jak napsal uživatel Francik, celou dobu tam poletuje moucha, prostředí a ta animace jsou dozajista originální ale co z toho, když vám to v sobě nic nezanechá...

plakát

Amadeus (1984) 

Skvostné drama o životu našeho největšího hudebníka.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Na tomto (dá se říct) remaku prvního dílu mě zaujal jen Dr. Curt Connors spolu s kvalitními akční pasážemi. Ale film sráží podle mě naprosto špatně obsazený Andrew Garfield, a neumělý přístup k humoru.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Zlatá trilogie od Raimiho... Už předchozí Amazing spider-man mě hluboce zklamal a bohužel ani jeho pokračování mi radost rozhodně neudělalo. Stupidní dialogy, předvídatelné chování postav, které jsou ke všemu nevěřitelně ploché a nezajímavé. Hlavní postava spider-man se zde většinu filmu chová jako labilní třinácka, a nedokáže řešit nic jiného než svůj vztah s Gwen.. Tomuto problému zde bylo navíc na můj vkus obětováno příliš mnoho času.. Proč musí být většina komiksových filmů postavena na akčních scénách a romanci hlavních postav? Jednomu superhrdinskému filmu se to povedlo, a to Kronice (z níž mimochodem přichází její hlavní hrdina sem a ztvárnil zde jednu ze záporných postav). Co se týče záporáků, nemám nic zvlášť proti, jen sem byl zklamán především z nenadálé, a ne moc logické proměně Electra. Harry, jehož ztrárnil Dane DeHaan byl zahrán výborně, jen mu bylo věnováno příliš málo času na projevení. Plus si zaslouží vizuální stránka (bleskové efekty), efektní kamera a s ní spojený střih. Bitva s Electrem byla jedna z povedenějších.

plakát

Americká kletba (2005) 

Některé věci se mi tady zdály nedořešené do konce. Někdy byl příběh tak roztříštěn že jsem nevěděl která bije. Ale plus bylo že jsem se u tohohle horůrku opravdu bál, a to se mi už dlouho nestalo. Pěkná vizuální stránka a dobří herci, to dělá z tohohle počinu umělecký kumšt.

plakát

Astro Boy (2009) 

Na pixar to sice nemá ale své fanošky si tento film určitě najde...

plakát

Atlas mraků (2012) 

Dokonalé, přes úžasnou hudbu, okázalé kostýmy, strhující kameru a množství různých časových rovin nádherně do sebe zapadajících. Bál jsem se, že se ve filmu nebudu orientovat, ale mistři režiséři se postarali aby jsme se neztratili a užívali si to. Filozofické vsuvky tu fungují dokonale, na rozdíl od "Stromu života", a dávají filmu osobitou jiskru. Rozhodně zvažuji druhou projekci..