Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Své zážitky píši hned po příchodu z kina dokud jsou ještě čerstvé. Už začátek odehrávající se v bance je přímo vynikající a dává na jevo, že tohle bude opravdu výborný snímek. Heath zahrál Jokera na jedničku s ,,deseti" hvězdičkama. Jeho jednoznačně nejlepší role. Upřímně bych to do něj neřekl, že podá takový mimořáný výkon. Tím mě mimořádně skvěle překvapil. Oscar by mu měl za tuto roli patřit, (i když se ho bohužel osobně nedočká), protože si nevzpomínám kdo mě takhle naposled dostal svým hereckým výkonem. Toho psychopata jsem mu věřil. Skvělá scéna byla v přestrojení za sestřičku. Velmi úsměvná. Vrátím se ale k samotnému příběhu. Ten je dokonalý. Skvělá akce, chytrý a promyšlený scénář. Batman (Christian Bale) je v této roli uvěřitelný. Hlavně zde nevystupuje jako všemi oblíbený superhrdina, za což jsem rád. Abych to shrnul: celých dvě a půl hodiny jsem se nenudil. A snad ani nebudu kdykoliv Temnýho rytíře znovu uvidím. Takovéto skvělé filmy s výborným scénářem-příběhem, hercemi, akcí a efekty, se točí opravdu málokdy. Dokonalost.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Celá tato trilogie je pro mě doposud nepřekonaná v žánru fantasy. Pochybuji, že LOTR někdo v brzké době překoná (tedy pokud jde o mou oblíbenost v tomto žánru). Pána prstenů považuji za brilantní dílo, které je tak velkolepé a dokonalé, že ho nejde mít nerad. Chválím jak kostýmy, tak i režii, herce, hudbu. Vlastně chválím celkové zpracování. Jistě, délka je opravdu monstrózní, ale film dokáže zaujmout v plné délce, což mnoho filmů opravdu neumí. Pár pomyslných ,,much" bych zřejmě našel, ale i tak by to mé hodnocení nezměnilo.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest je se mnou už od dětství. Respektive na televizní obrazovce, ze které mi vypráví svůj příběh. Příběh, který je mimořádný. Je vtipný, krutý a drsný, smutný, romantický a celkově dokonale (ne)normální. Příběh o Forrestu Gumpovi musí každého dojmout. Režisér dokázal vytvořit spolu s Tomem nádherný film, ve kterém hlavní hrdina prožil tolik životních událostí, že jsem jen zíral a pocity se mi měnily každou chvilku. To dokáže jen málo filmů. Forrest se zařadil mezi mé nejoblíbenější filmy. A plným právem.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Zelená míle je jeden z těch filmů, po jehož skončení zažíváte mimořádný pocit. Je to ten pocit, který vám říká, že jste viděli něco krásného, smutného a úžasného. Zelená míle dokázala svým dějem zaujmout obrovskou škálu lidí a já se tomu nedivím. Je to jednoduše nádherný film plný emocí. Co víc říct.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Abych se přiznal, tak filmovou ságu o Harrym Potterovi fakt ,,žeru“. Čtu knížky (pátý díl už asi po pátý), sleduju filmy, zjišťuju informace o HP a podobně. Tento třetí díl je z pěti dosud natočených nejlepší. Tím neříkám, že ostatní filmy nemám v oblibě. Mám. Moc. Jen jsou o pár procent níže. Tento díl se Alfonsovi opravdu povedl. Alfonso Cuarón vystřídal na režisérské židli Chrise Columbuse a stvořil úžasné dílo. Téměř ,,hororové“ prostředí, hypogryf, hlavy visící v Záchranném autobuse jsou opravdu uchvacující. Celá filmová atmosféra, mozkomorové,… . Mohl bych vyjmenovávat další a další. Už se těším na další díly. Co pak ale dál až to všechno skončí? Snad to přežiju.

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Druhý film, který jsem od Guillermo del Toro měl možnost vidět, byl Faunův labyrint. Tento fantasy film mě naprosto šokoval svou krásou a zároveň krutostí. Del Torro je skvělý režisér, který dokázal přenést na plátno bohatě výtvarný, okouzlující a zároveň drsný film, který má v sobě náznaky pohádky. Jen tak mimochodem jsem si původně myslel, že si pohádku jdu opravdu pustit. Krutost filmu vtiskla přítomnost občanské války, kde je pár drsných momentů, ale i tak to ve mně zanechalo obrovskej dojem jako celek. Zní to asi divně, ale ta krutost a krása k sobě ladily dokonale.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Tato trilogie je výjimečná. Není nikterak bombastická a megalomanská, nicméně je opravdu skvostně natočená. Toto pozitivum doplňuje příběh, který považuji za výborný. Jednotlivé díly poodhalují identitu Bournea, a to skvělým způsobem. Všechny tři díly, samozřejmě i tento, považuji za vyrovnané. Pokud se bude takovýchto filmů točit více, tak se máme na co těšit.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Láska nebeská je film u kterého se budete chvíli smát, chvíli budete romanticky smýšlet. Budete také fandit mnoha postavám, aby se jim vydařilo to, co má. Herecké obsazení je výtečné. A příběh? K němu není co dodat. Alespoň já bych mu nic nevytkl. Pozitiva z něj jen srší (až na pár momentů), a to je dobře. Po skončení si řeknete, že tento film budete chtít vidět ještě jednou. Já ho viděl už asi 4x a stále nejsem zklamaný.

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

MDB jsem viděl v kině. Popravdě jsem na něj šel díky velmi pozitivním ohlasům z USA. Usadil jsem se v kině a nechal se vtáhnout do příběhu obyčejné dívky, se kterou se život nemazlil, a která má sen - boxovat. Dva staříci (Freeman a Eastwood) jsou výborní a svou roli zahráli s noblesní obyčejností. Jsou to páni herci, to mi nikdo nevymluví, kteří zde podávají kvalitní výkon. Tento snímek není moc o lidském štěstí, ovšem je takový... no, lidský. Nehraje si na nic extra, ale extra přitom je. Velmi kvalitní film.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Prostě nádhera. Takto musím vystihnout Útěk do divočiny. Kamera a příběh jsou fantastický. Při sledování filmu jsem si několikrát bláhově řekl, že chci na Aljašku. Zobrazení přírody bylo nádherné. Vypravování sestry hlavního hrdiny bylo ,,lidské", a vůbec ne na škodu. Příběh hlavní postavy je opravdu fascinující. To co dokázal, to rozhodnutí odejít ze společnosti. Příběhy a setkání se s jinými lidmi mě taky kolikrát dostalo. Je to prostě ,,opravdový". Emile Hirsch hraje fakt dobře. Musím vyzvednout i hudební stránku. Nevím co víc bych k tomu dodal.